Logo, Grænseegnens Friskole - Sammen løfter vi

Fakta & Historie

Book  besøg

Grænseegnens Friskole

Holbøl skole blev til Grænseegnens Friskole

Den 12. oktober 2010 blev Grænse­egnens Fri­skole grund­lagt af en gruppe for­ældre, for­di by­­rådet i Aaben­raa ved­tog at folke­skolen Hol­bøl Skole skulle blive lukket.

Bestyrelsen fik ansat en skole­leder samt lærere, der skulle danne ram­merne for den nye skole, således at den aller­første skole­dag d. 14. august 2011 var vel­lykket med 47 elever.

Skolen er nu vel­etableret med 143 elever i 2023/24 samt 23 ansatte.

Skolebygningen, Grænseegnens Friskole
Luciapiger synger i kirken

Godt lokalt samarbejde

Gode rammer for elevernes trivsel og læring

Grænseegnens Friskole ligger i natur­skønne om­givelser i den lille lands­by Holbøl.

Skolen udgør en central og vig­tig del af et lille lands­by­sam­fund. Vores nær­meste nabo er Børne­haven/Vugge­stuen Svalen som vi har et godt sam­arbejde med. Der­udover ligger vi tæt på kirken samt byens ind­købsmulighed Letkøb. Vi har skoven og åbne mark­områder indenfor gå­af­stand, og på cykel er vandet og­så ganske tæt på.

Skolen gør meget brug af de mu­lig­­heder som ligger i nær­området. Vi tager i kirke, f.eks. jule­guds­tjeneste eller andre ar­ran­ge­­menter. Vi bruger byens nær­lig­gende stadion med hop­pe­­pude. Vi går ture i byen og tager på ud­flugter til den lokale natur­skole i Kelstrup skov. Her er der også mountain­bike bane samt en motorik­bane.

Vi har vi et godt sam­arbejde med byens foreninger og især idræts­for­eningen HFIF. Således er der en gli­dende over­gang fra fritids­ordning over i sports­regi, og ved de helt små år­gange af­henter HFIF instruk­tørerne bør­nene på skolen.

Glade elever på skolens legeplads, Grænseegnens Friskole

Skolens faciliteter

Et godt sted at være – og lære

Skolen råder over gode inden­dørs og uden­dørs facili­teter med plads til ca. 150 elever som indbyder til leg, kreativitet og fordybelse. Bygningen er vel­­fun­­ge­rende i sin ind­­retning med gode sto­­re lyse vel­­ind­­ret­­tede lo­kaler. Skolen har en ny­bygget hal med tram­­po­­liner og spring­­grav. På første­salen af hal­len er der opført et fitness­center som drives af den lokale idræts­forening.

Skolens legeplads rum­­mer mange spæn­­den­de ud­­for­­dringer så­­som klatre­tårn, ruche­baner, svæve­­bane, gyn­ger, lege­huse, balance­bom, sand­­kasser, bål sted, bål­hytte, fod­bold­baner mm.

Grænseegnens Fri­skole frem­står som en tids­svarende skole med mas­ser af plads, godt arbejds­miljø for såvel elever som per­so­nale, samt lækre uden­oms­arealer. Kort sagt et godt sted at være – og lære.

Fakta om skolen

Antal elever på Grænse­egnens Friskole:

2011/12:
47
2012/13:
63
2013/14:
82
2014/15:
101
2015/16:
98
2016/17:
115
2017/18:
114
2018/19:
114
2019/20:
113
2020/21:
129
2021/22:
137
2022/23:
136
Kom på besøg og få en rundvisning på vores skønne skole!

Friskolens Historie

Fra folkeskole – til friskole

2022

Januar: Kommunikations­strategi for skolen iværk­sættes med gradvis ind­førsel af plat­form til for­ældre, op­datering af hjemme­siden, design­manual, strategi for so­ciale me­dier mm.

Februar: Ny skoleleder tiltræder.
August: Ny strukturering af skolens faser og år­gange med hen­blik på at lave en bli­vende model. Til­pasning af time­tal og op­rettelse af center for særlige ind­­satser i skolen. Ind­­førsel af be­­væ­gelse og mind­fulness i dagens første pause og en længere pause senere på dagen. Modul­opdeling af skolens lektioner og der­med priori­tering af for­dybelse, kreativitet samt ud­nyttelse af udendørs-arealer og fa­ci­li­teter i nær­om­rådet. Der oprettes mad/ outdoor/ krea-fag i 5.-6. årgang. Morgensamling med sang samt for­tælling i historie og reli­gion gøres til en fast del af alle elevers hver­dag. Ud­skolingen får eget om­råde på skolen og egen morgen­samling. Svømning et halvår hvert år i 3. til 6. årgang.

2021
2019

Januar: Nye ringe­tider, skole­dagen slutter kl. 14.25 mht. bus­tiderne.

Maj: Skolebyt for hele skolen med Skørbæk Ejdrup Friskole i Himmerland.
12. august: Første dag for fase­opdelte hold: 0. kl, 1.-3. klasse, 4.-6. klasse, 7.-9. klasse.
Første skole­dag år 7 - 112 elever.
September: Lejrskole for ny fase Ravne: Manchester og Hulen: Aarhus.

2018
2017

26. januar: første spadestik til multi­hallen.
13. august: første skole­dag år 6 – 117 elever.
29. september: officiel ind­vielse af multi­hallen, som blev taget i brug al­lerede 1.skole­dag.

September: lejrskoler for egern og ulve: Thüringen og Man­chester.
8. august: første skoledag år 5 – 116 elever.
Maj: lejrskoler for muldvarpe, skovmus og ørne: Barsø og Aarhus.

2016
2015

September: lejrskoler for egern og ulve: Samsø og København.
9. august: første skoledag år 4 – 107 elever. Skolen har stedfæstet sin profil med fire fyrtårne: sprog, musik, natur­viden­skab og krop & be­væ­gelse.
Juni: den første 9. klasse har været til eksamen.
Maj: lejrskoler for muld­varpe, skov­mus og ørne: Natur­skolen, Ribe.

September: lejrskoler for egern og ulve: Syd­slesvig og London
10. august: første skoledag år 3 – 104 elever
29. april: General­forsamling. Bestyrelse, le­del­se og per­so­nale oplever fort­sat god vind om­kring skolen. Mo­tion og bevægelse er stad­fæstet og inte­­greret i skole­­dagen. Det kreative aspekt bliver for­stærket i under­vis­nings­regi.

2014
2013

11. august: første skoledag år 2 – 78 elever
Lejrskoler for alle skolens klasser: Kobber­mølle, Odense, Køben­havn og Berlin.
14. april: General­forsamling (se beretning for 2012). Grænse­egnens Fri­skole får sin egen sang i fødsels­dags­gave. Lærer­staben begynder at blive sammen­tømret og op­lever synergi­effekt. Der er fokus på mange og gode under­visnings­timer. Der er en generel med­vind om­kring skolen.

12. august: første skoledag år 1 – 63 elever
16. april: General­forsamling (se beretning for 2011). Efter en travl og hæs­blæsende opstart kan bestyrelse og ledelse begynde at foku­se­re på til­syn af skolen. Der bliver også nedskrevet ad­skillige politik­ker med udgangs­punkt i værdigrundlaget.

2012
2011

14. august: Første skoledag år 0 – Opstart af Grænseegnens Friskole – 47 elever.
Det efterfølgende halve år havde be­sty­rel­sen travlt med an­sættelse af skole­­leder, samt at an­sætte de lærere der skulle danne ram­merne for den nye skole.
26. januar: Indskrivnings- og informations­aften.
Henover årsskiftet 2010/2011 blev værdi­grundlaget ned­skrevet og ved­taget af bestyrelsen.

12. oktober: Stiftende generalforsamling for Grænse­egnens Fri­skole (samt op­ret­telse af støtte­forening). En ny skole var født!
15. september: Informations– og idéaften på Holbøl skole
Den 8. august blev der indsendt an­meldelse om opret­telse af fri­skole til Under­visnings­ministeriet, sam­men med et depo­situm på 30.000 kroner doneret af lokal­samfundet.
Afledt af be­slut­ningen om folke­skole­lukning trak en gruppe forældre i arbejds­tøjet, og be­gyndte at under­søge mulig­hederne for at eta­blere en friskole.
Den 23. juni vedtog Byrådet i Aabenraa at lukke Hol­bøl skole, med virk­ning fra det efter­følgende skoleår.

2010
envelopephone-handsetcrossmenu