»Forside   »Kalender   »Kontakt   »Om skolen   »Klasser   »Undervisning   »Praktisk info   »Arbejdsgrupper   »Links   »Nyhedsbreve
du er her: nyhedsbreve - siden er sidst opdateret 4.11.18

Skoleåret 2018/19

» august

» september

» oktober

» november

» december

» januar

» februar

» marts

» april

» maj

» juni

Arkiv for nyhedsbreve

Oktober 2018/19, uge 40, 41, 43

Nyhedsbrev uge 40

Høstgudstjeneste
Vi havde i sandhed en fin lille flok af børn der sang til høstgudstjenesten i Holbøl Kirke i søndags, hvor endda Laura, Elias og Samuel desuden var solister. Det fine lille kor på 11 i alt, var i den grad med til at gøre høstgudstjenesten endnu festligere. Tak for opbakningen!

Kreadag
I mandags fik vi taget dejligt hul på vores kreadage, hvor vi denne gang fik lavet hængende haver, efterårsvinduespynt af kastanjer og blade, kreative boller med hjemmepresset druesaft af dugfriske leverancer fra vores lokale vinavler Jan Thomsen, malet små malerier, som dog venter på at blive prikket helt færdige, knyttet bånd, danset og spillet forskellige boldspil i hallen. En skøn dag med summende aktiviteter fra kælder til kvist.

Ledermøde
Gitte og jeg deltog tirsdag i det ene af de to årlige ledermøder i region Syddanmark, som i år fandt sted på Aller Friskole ved Christiansfeld. På disse møder vendes bl.a. udfordringer, der rører sig på de forskellige skoler. Maren Skotte fra Friskoleforeningen fortalte om deres arbejde – herunder bekymringen for nedskæringer i tilskuddet, hvis en rød regering kommer til efter det næste valg. Den røde blok har nemlig fået noget helt galt i halsen, for de har fået den opfattelse, at det er en bestemt socialgruppe, der vælger at lade deres børn gå på Friskole, og den gruppe skal i deres optik hellere gå i Folkeskolen. Det håber de at opnå ved at skære i tilskuddet. Mon ikke de kommer til fornuft inden da. For friskoler afspejler og skal jo gerne afspejle den brede befolkning. Det er da værd at være opmærksom på når valgkampen for alvor sætter ind.   

Hjertestarterkursus
I onsdags fik Ravnene et to timers lærerigt hjertestarterkursus, som er en del af Trygfondens program ifm vores fadderskab af hjertestarteren, som jo hænger ved Hallen.

Sundeved Trænerskole
I denne uge afsluttedes et succesrigt trænerkursusforløb, hvor primært vore hulebørn var kaniner. (gad vide hvad en udenforstående tænker lige her…) Det har været sjove, tempofyldte og lærerige onsdagsmorgener, som vi rigtig gerne takker ja til igen til næste år, hvis vi får mulighed for det. Vore egne trænerspirer har kunnet iagttage og haft indblik i andre trænerspirers forberedelser, udførelse og arbejde. Den slags kan være rigtig lærerigt.

Psykolog
Inden vi drog afsted på pædagogisk døgn fik vi besøg af vores nye psykolog Helena Ellegård. Vi har jo i den grad været udsat for psykologskift de sidste år, hvilket har gjort at behandlingstiden har været urimelig lang. Helena har i aller højeste grad budt ind med et højt og meget effektivt aktivitetsniveau, så vi kan få indhentet noget af det forsømte, så jeg er faktisk rigtig fortrøstningsfuld. Hun virker som en aldeles kompetent og erfaren psykolog. Der er lagt en meget stram plan for tiden frem til jul, hvor hendes ugentlige time hos os er tæt booket.

Pædagogisk døgn
Tak til de fantastiske barnepiger - voksne som børn, som får stor ros for deres eksemplariske indsats som lærere og pædagoger de sidste to dage. Alle har helt sikkert fået indsigt i det dagligt arbejde med børnene – også når der ikke arbejdes under helt kendte rammer. I har gjort det muligt, at vi alle i år igen kunne drage på pædagogisk døgn, for her at få mulighed for at dykke ned i et tema til gavn for skolens daglige arbejde og udvikling. Det har rigtig stor betydning og umådelig stor værdi, at I giver os den mulighed.
Det har helt sikkert også givet jer en masse dejlige oplevelser og skøn stof til eftertanke!
I år var det som tidligere fortalt AKT, vi skulle arbejde med. Ane er jo blevet færdig med sin 3årige AKT uddannelse og har med sin brændende entusiasme og eksemplariske tilgang også ift vores tema, delt et hjørne af sin viden med os alle. Vi har bl.a. fået indsigt i/lært om hvad KRAP er for en størrelse, hvad det fælles tredje har for en stor betydning, hvilke søjler man kan bevæge sig imellem, når der arbejdes med et barn der kræver særlig opmærksomhed, div. skemaer som kan bruges ifm arbejdet, og ikke mindst hvad en ressourceblomst kan røre og gøre og meget meget mere.
Vi har tillige i bogstavelig forstand fået lov til at mærke, hvad forskellige tilgange til en aktivitet kan betyde og have af indflydelse på læringen, kvaliteten og det sociale fællesskab godt guidet af Tanja og Lars.
Vi har sunget højskolesangbogen tynd med skøn triakkompagnement af Jens Morten, Gitte og Ane, hygget igennem og atter i dag arbejdet intenst med de 8 samspilstemaer, hvor vi også arbejdede med videooptagelser fra egen hverdag hjemme på skolen.
Vi drog atter i år hjem med energikoppen fyldt til randen!

Sponsorløb information
Fredag inden efterårsferien har vi som I allerede ved traditionen tro sponsorløb. For at kunne gennemføre alle aktiviteter har vi atter brug for lidt forældrehjælp. Mon ikke enkelte af jer har mulighed for at være med til at stå vagt på vejen til svømmehallen eller ved en vandpost i skoven? Medløbere har vi ikke altid brug for, men ifm sponsorløbet har vi altid stor glæde af jer. Alle er selvfølgelig velkommen til at løbe med og tage en træt løber ved hånden og opmuntre til at klare de sidste 500 m også. Mon nogen har lyst til at bage en portion sunde boller, som børnene kunne spise ved hjemkomst? Vi kan denne gang ikke lige se os ud af opgaven, da vi er/har været lidt trængte på mandskab og tid – haft gang i alt for mange bolde.

Tid til fransk igen – endnu en lille opfordring på falderebet – også til tidligere elever
Nu er havearbejdet ved at være slut, så nu får du igen mulighed for at komme til fransk en aften om ugen i stedet for at kede dig foran fjernsynet eller tage opvasken! Vi starter onsdag, den 24. oktober og frem til ca. midt i april. Undervisningen foregår fra 18.30-20 i natur/teknik lokalet. Alle elever fra og med 5. klasse er velkomne, og far og/eller mor er ligeså velkomne, når de nu alligevel kører herhen! Man behøver ikke at kunne noget fransk i forvejen, det bliver en blanding af “nyt og gammelt”! Ved interesse eller spørgsmål skriv til tina@graenfri.dk. Au revoir!


Nyhedsbrev uge 41

Terminsprøver
Ravnene har mandag til onsdag gennemført terminsprøver i dansk, matematik og engelsk. Der er meget god læring gemt i det og alle får her lige lov til at afprøve og få indsigt i egne kundskaber og færdigheder. Selvfølgelig ved vi godt at et nedslag absolut ikke fortæller alt om, hvad den enkelte kan, men det er jo et vilkår at vi gennemfører eksamen, så det er godt for alle at få øvet og få indblik, så alle kan få ro på og skuldrene helt ned. Vores mål er at børnene får gode prøveoplevelser ifm prøver og det fik de over hele linjen også denne gang.

Naturuge
Gopler og Søfolk har i den grad oplevet løvfaldssommer i Kelstrup skov og naturskole i denne uge. Vi har med hele flokken været i skoven i de fleste timer dagligt, hvor vi har arbejdet med træer, biller, edderkopper og myrer mm. Det var lutter glade børn, der var SÅ interesserede og optagede af alt det småkravl de fandt og så. Naturen gør helt tydeligt noget godt, og der er dejligt højt til loftet!

Sponsorløb
Ugen sluttede af med vores traditionelle sponsorløb, hvor der som et nyt initiativ fra Dagmar og Lars i år også blev arrangeret et orienteringsløb ud over skovløb, mountainbikerute, Iron kid og bonusrunde. Der var fart og god energi over feltet alle vegne.
I år fik vi løbet så langt som til Verona, cyklet til Lüneburg og svømmet til Kruså – det var da mere end mega sejt af de 100 børn der deltog i år.
En dejlig og vildt energifyldt og festlig dag, hvor vi også fejrede skolens 8 års fødselsdag med en slikkepind ud over en skøn bolle bagt af forældre og et stykke frugt sponsoreret af vores lokale Høker: Let Køb!
1000 Tak for alle sponsoraterne også ifm løbene.

Nyhedsbrev uge 43

Det var da noget af en skøn sensommerefterårsferie vi fik i år 😉 Og vel tilbage igen er ugen jo bare fløjet afsted.

Manchesteraften med Ravneklassen

Vi havde torsdag aften en super fin Manchesteraften med Ravnene. Det stod for enhver lysende klart efterfølgende, hvad man får ud af lejrskole socialt såvel som fagligt. De unge sluttede af med at give fine eksempler - in english - på de interviews, de dagligt havde haft med indbyggere i Manchester. Det var da for sejt at stille sig op foran så mange voksne dommere og performe så flot.
Afslutningsvis arbejdede vi med den attraktive udskoling. Her var der godt gang i snakken i alle grupper, og der blev genereret mange rigtig gode ideer, som tages med i det videre arbejde. Tak for det.

Sponsorløb – husk de sidste sponsorater
Ugen inden efterårsferien sluttede af med vores traditionelle sponsorløb. I år fik vi som sagt løbet så langt som til Verona, cyklet til Lüneburg og svømmet til Kruså – det var da mere end mega sejt.

Nu mangler vi i den grad at få sponsoraterne i hus. Mon ikke det kan nås inden på torsdag d. 1. nov.!