»Forside   »Kalender   »Kontakt   »Om skolen   »Klasser   »Undervisning   »Praktisk info   »Arbejdsgrupper   »Links   »Nyhedsbreve
du er her: nyhedsbreve - siden er sidst opdateret 18.11.18

Skoleåret 2018/19

» august

» september

» oktober

» november

» december

» januar

» februar

» marts

» april

» maj

» juni

Arkiv for nyhedsbreve

November 2018/19, uge 44, 45

Hørt i forbifarten
En af de forældre der dukkede op til vores åben hus arrangement motiverede sin deltagelse med en skøn lille historie. Manden var taxachauffør og var engang for år tilbage i den forbindelse kommet ind på skolen, fordi han skulle hente en elev. Da han kom gående ned ad gangen havde han oplevet flittige børn der suste rundt og gjorde rent og der var flere børn, der havde henvendt sig og spurgt til, hvad han skulle, og de havde hjulpet ham på rette vej hen til den elev, han skulle hente. Da hans søn nu skulle i skole, skulle de da bestemt her ud for at høre nærmere om skolen 😉

Tilsynsførende besøg mandag
Betina Brandt var på besøg i mandags. Hun brugte dagen i de forskellige faser, hvor hun selvfølgelig var nysgerrig på, hvordan den sociale trivsel er blandt store såvel som små i denne nye treårgangsdeling, ligesom hun også som altid er nysgerrig på det faglige niveau. Det faglige niveau ser hun, at vi som altid har styr på; og hun glæder sig derfor til at høre om vores evaluering på hvordan vi er kommet fra start her sidst på kalenderåret. Vi har jo ELF samtaler lige om hjørnet, og de samtaler vil jo helt sikkert afføde dybere viden også om jeres barns trivsel i alt det nye.

ELF Gopler
Vi har haft 15 gode samtaler med Goplerne og deres forældre i denne uge. De er alle ved at hvile i alt det nye, man skal lære, når man er begyndt i skole. En skøn flok unger med dejlige, åbne og positive forældre 😉

Karrieremesse Ravne
Udskolingen var i denne uge til Karrieremesse i Arena Åbenrå, hvor en masse lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner tilbød information og en snak, hver især på deres facon, så alle gik hjem med ny viden, ahaoplevelser og indtryk af fremtidsmuligheder til videre fordøjelse. Ordekvilibristen Per Vers varmede op med improvisationsrap på ”uddannelsesord” fra eleverne, hvilket han jo som bekendt er fænomenal dygtig til

Infomøde Kværselever
Kommende skoleår har Kværs Idrætsfriskole for få elever til at de gennemfører 9. klasse. Vi har i den forbindelse indledt et godt og positivt samarbejde med Louise (skoleleder) fra Kværs, som har anbefalet de kommende 9. kl. elever at kikke i vores retning næste skoleår.
Vi havde et positivt møde med eleverne og deres forældre samt Louise i onsdags. De unge mennesker kommer på besøg i skoletiden en dag i nærmeste fremtid, så de får mulighed for at mærke den gode ånd, vi har på skolen i det hele taget og i Ravneklassen især i dette tilfælde.
Vi forventer et positivt udkomme af besøgene. En enkelt ny elev eller to kunne vi jo fint indlemme i flokken næste sommer.

Åben skole
Torsdag havde vi Åben skole. I år var besøgsantallet ikke så stort, som det plejer at være, hvilket givet skyldes at de fleste kommende elever fra Svalen såvel som udefra allerede har ældre søskende der går på skolen.

Julehjertesmykket, GF og Rie Meyer
I torsdags var en lille flok fra Ravnevalgfag i Padborg på Rie Meyers smykkeværksted ifm promoveringen/release af julehjertesmykket, som vores skole jo i år har været med i designprocessen omkring. Vi er SÅ spændte på at se resultatet. Følg godt med i de lokale medier for yderligere info. Vi ved jo intet endnu – det er mega meget hemmeligt….

Pianofortekoncert 4. – 9. klasse
I dag fredag var alle Ravne og Hulebørn et smut i Åbenrå for at høre koncert med Pianoforte, som er statsskolens Big Band. De gav dobbeltkoncert med deres gæster, et gymnasiebigband fra Hamborg. Flot koncert! Skøn stor lyd og selvfølgelig fede soloer. Endda en saxofonsolo fra vores egen Karen i 3.g. Så nu ved vi, hvornår man klapper og pifter til en jazzkoncert, og musiklæreren noterede sig, at alle kan klappe på 2 og 4 😊 Endnu en dejlig musikalsk oplevelse blev føjet til rygsækken af gode oplevelser.  

Skriv hurtigt!
Hos Søhestene og Søstjernerne er vi nu for alvor begyndt at arbejde med brug af alle ti fingre i it-undervisningen. Formålet er, at give børnene gode skrivevaner på tastaturet, hvilket senere hen kan spare dem for masser af tid og fejl. Øvelserne er også rigtig gode til at træne fokus og koncentration. I er meget velkomne til at bruge lidt af børnenes skærmtid på www.skrivhurtigt.dk sammen med dem – i første omgang handler det om at få fejlprocenten under 2, derefter må man arbejde på at blive hurtigere. Siden kan også varmt anbefales til alle voksne, som gerne vil blive bedre til at skrive med ti fingre 😊 (Tina)

Ugeblade til kreadagen
Hvis der er nogle af jer forældre, der ligger inde med en masse uge-/billedblade, som I ikke længere skal bruge, så tager Sandie gerne imod dem på mandag, så de kan bruges til vores collage-værksted tirsdag. På forhånd tusind tak! (Sandie)

Goddag
Vi siger på mandag god dag til en ny elev i 3. kl. (Søheste): Maria Bramsen. Hun bor på Kongenshøj i Holbøl sammen med sin familie, som vi også byder velkommen.


Nyhedsbrev uge 45

Hørt i forbifarten
Onsdag minder Anne lige børnene om, at de skal til puls i Hallen til morgensamling, hvorefter Daniel 0. kl. spørger: ”Du mener den hal, der har kostet 5 millioner?”

Vellykkede fasearrangementer
Fredag og lørdag i sidste weekend holdt Gopler såvel som Hulefolket velbesøgte arrangementer som for Goplernes vedkommende foregik i Halloweens tegn. Der blev i flotte udklædninger slået til pinjataen og leget i hallen. Hulefolket brugte også hallen til brætspil og boldlege og lækkert kaffebord. Dejligt med den så godt som 100% opbakning.

Kreadag i Kim Larsens tegn
Tirsdag den 6. november havde vi Kreadag på skolen - og sikke en dag 🙂 I hallen med Tanja og Gitte var der fokus på bevægelse og samarbejde. I Helles værksted blev der arbejdet med Skolens Træ, hvor der nu er fotos af alle elever. Hos Jette og Betina arbejdede eleverne med ostevoks-skulpturer og tegnede portrætter af Kim Larsen. Hos Sandie lavede eleverne Kim Larsen-collager. Jens Morten og Sonja lavede pallemøbler sammen med eleverne, og hos Ane var der gang i Kim Larsens musik. Dagens sluttede med fernisering og en festlig koncert med musikholdet, der leverede 5 numre af Kim Larsens repertoire. En helt igennem dejlig kreadag på vores skole. Rundt omkring på skolen hænger elevernes produktioner fra Kreadagen. Kom og kig 🙂

Lejrskoleaften Hulebørn
Tirsdag den 6. november var der lejrskoleaften hos hulebørnene, vores elever i 4.-6. klasse. Eleverne optrådte med gøgl og akrobatik - noget de havde arbejdet med på lejrskolen, idet de havde været til workshop på Gøglerskolen i Aarhus. Det var rigtig dejligt at se eleverne udfolde sig – og de nød at optræde for publikum 🙂 Eleverne viste endvidere film om lejrskolen. Filmene havde de arbejdet sammen om i små grupper, så vi fik set rigtig mange flotte og informative film den aften. Tak for det! 🙂

Operation dagsværk
Skolen har i år støttet operation Dagsværk ved at hyre en af vores gamle elever, Karen, som nu går på Aabenraa Statsskole, til at vaske vinduerne på vores skole. Det beløb, Karen får af os som skole, går ubeskåret til Operation Dagsværk, som i år støtter grønlandske unge. I kan læse mere her: https://od.dk/groenland

Reflekser
Nu er vi den mørke tid i trafikken! Så husk reflekser og lys på cyklerne! Det gør en rigtig stor forskel, om dit barn har refleks på eller ej. De bliver synlige i trafikken, og reflekser kan være afgørende for at undgå uheld. Måske kommer politiet på besøg på skolen, og hvis der i en klasse er reflekser på alle elevers overtøj, er der en gevinst til klassekassen på 1000 kr.  I alt er der en præmie til de første 20 klasser, der har reflekserne i orden. Så det er bare med at få de reflekser på!
🙂

Ikke en urskov, men en ordskov
Hulebørnene har i deres nye fag ”sproglab” i et stykke tid arbejdet med at finde navneord fra deres nære omverden på bestemte sprog, nemlig blandt andet tysk, engelsk, fransk, norsk, spansk og lidt nederlandsk og italiensk. Det var f.eks. ord som mor, cykel, hund, nabo, skole. Ordene har eleverne derefter skrevet med pæneste håndskrift ind under hinanden på papirstrimler, og de skulle sorteres efter, hvor meget de lignede det danske ord, og nu er det hængt op som en ”ordskov”. Meningen var at blive bevidst om ligheder og forskelle i sprogene, og hvor ofte man faktisk godt kan gætte sig til betydningen af et ord. Hermed udvikles gode sproglæringsstrategier, og det styrker børnene i bevidst at hente et sprog ud af rygsækken, mens de faktisk lærer et andet.

Ordskoven er lige nu hængt op ved et af arbejdsbordene i lysningen, for at børnene ser deres forskningsresultater i øjenhøjde – ordene går lige ind i hovedet, så at sige 😊 Kig forbi ordskoven og lad jer forundre af de store sprogligheder og –  forskelle, når I henter jeres børn 😊

LAN party fredag aften
Så er det tid til LAN på Grænseegnens Friskole. Lars glæder sig til at være vært i hallen denne weekend, og det bliver helt sikkert hyggeligt! God fornøjelse til jer alle! 😊