du er her: nyhedsbreve - siden er sidst opdateret 27.1.19

Skoleåret 2018/19

Januar 2018/19, uge 2, 3

Velkommen tilbage og godt nytår
Godt nytår og velkommen tilbage efter en dejlig og i alle tilfælde lang juleferie. Vi sluttede af inden ferien med influenza blandt voksne og børn – og vi fik da rigtig startet op, hvor vi slap! En skøn jul kunne desværre ikke ændre helt på det, men skønt var det at komme tilbage til de skønne og dygtige medarbejdere og dejlige børn og unge mennesker. Jeg mærkede da i den grad, at de var klar. Min chef Dagmar i genbrugsen, som vi sammen står for i minisamfundsugen stod klar fra morgenstunden og havde masser af ideer, hun gerne lige ville dele. Så må man jo lige komme lidt i omdrejninger
😉
Vi er kommet godt fra start mht. de nye ringetider – og er da stadig helt afhængige af de ophængte ringetid-oversigter på de nye lidt skæve tider.
Der arbejdes ifm de nye ringetider med den gode overgang til Trækronen. Indskolingen slutter af med undervisningen før Trækronepersonalet pt møder ind og de modtager således børnene på legepladsen, hvor den vagthavende lærer overleverer de nødvendige informationer som altid. At børnene kommer tidligere ud betyder, at de voksne mister overgangen i klassen, men den giver til gengæld mulighed for mere tid til aktiviteter i Trækronen, da børnene har fået frisk luft en ½ time før end hidtil og således vil være parate til at komme i gang med de forskellige tilbud det før. Vi følger tæt denne nye udfordring og de muligheder i de kommende uger.

Besøg
Ulveklassen har haft besøg af et firkløver af piger fra Kværs Idrætsfriskole mhp. evt. at gå hos os næste skoleår i 9. kl., som de ikke selv opretter der endnu.

Projekt genfærd
Hulefolkene har atter haft besøg af de 2 dygtige eksterne undervisere omkring holdets genfærdsprojekt de første dage i denne uge. Underviserne roser alles store engagement omkring projektet og har store forventninger til det endelige udkomme, om end hele processen jo i virkeligheden er den mest interessante og mest lærerige.

Kreadag
Vi fik tillige startet friskt op med atter en kreadag i onsdags. Der blev malet, skulptureret, sunget, spundet, eksperimenteret, leget i skoven og med perler mm. Atter en super skøn dag, hvor kreativiteten blev udfoldet på utallige forskellige måder.

En af de sjældne helt almindelige skoleuger løb lige forbi…. Og så var den nu alligevel ikke så helt almindelig. Vi er stadig lidt ramt af influenza i lærergruppen, men håber at være på toppen fra næste uge.
Der var masser af møder i løbet af ugen.
Vi har arbejdet på højtryk med sideløbende at forberede minisamfundsugen – Ravnene skal jo være ledere, ansætte og give afslag, andre skal søge opslåede stillinger og argumentere for, hvorfor lige de skal ansættes, og helt så ligetil er det jo ikke altid – ej heller at skulle give et afslag…. Hvis man kun søger et job bare fordi man skal, bliver konsekvensen givet, at man henvises til arbejdsformidlingen og må starte ugen som arbejdsløs, men så findes der heldigvis en arbejdsformidling, der sender vedkommende i arbejdsprøvning – eller måske bliver man selvstændig erhvervsdrivende…. Jo det tegner bestemt til at den emneuge er lærerig allerede inden den starter – det bliver SÅ godt og sjovt. Vi glæder os vist alle.
Musik og engelsk som valgfag hos Ravnene blev afsluttet i denne uge og de nye valgfag starter i kommende uge: Idræt og madkundskab.

LAN party
Fredag aften (i skrivendes stund) er Lars godt i gang med at spille og hygge om og sammen med en stor flok unge mennesker, der alle sidder i Lysningen og dér bare går all in på gaming, junkfood, slik og cola…. Det er da så fedt på alle måder
😉 Selv om jeg ikke helt (læs overhovedet ikke) forstår, hvad de forskellige spil går ud på, så kunne jeg, da jeg lige var forbi  på skolen for et øjeblik siden, helt klart fornemme den intensive, koncentrerede og ikke mindst hyggelige stemning der herskede imellem alle – også selv om man sad med hver sit spil. Sikke reaktionsevner og koncentrationsevner der trænes. Betagende for en uvidende ud i gaming at opleve.
Mon ikke vi har en enkelt far eller to der kunne tænke sig at deltage og måske overtage nattevagten fremadrettet lidt på skift måske? Det er da et tiltag vi skal gøre noget for at gøre til en tradition, men det kræver lige lidt støtte fra en voksen gamer eller to, tænker jeg. Bedst hvis man kan skiftes lidt eller måske sidde sammen med andre voksne og game..?

Magasinet Friskolen
Vi har fået en forespørgsel om at blive klummeskribent i Magasinet Friskolen, som I alle har fået tilbud om at modtage gratis, som medlemmer af Friskoleforeningen, hvilket vi er. Går en af jer med en drøm om at udleve et sådant skrivetalent, så meld endelig tilbage til mig snarest. Så kan vi drøfte hvad det mere præcist går ud på mm.
Magasinet Friskolen har ligeledes henvendt sig ang. mulighed for at interviewe en familie om baggrunden for at vælge en friskole til. Giv også her gerne snarest en tilbagemelding, hvis I lige tænker det kunne være en af jer.

Velkommen
På mandag starter Nicole i Ravneklassens 8. kl. Nicole kommer fra Bolderslev. Velkommen til Nicole og familien.