»Forside   »Kalender   »Kontakt   »Om skolen   »Klasser   »Undervisning   »Praktisk info   »Arbejdsgrupper   »Links   »Nyhedsbreve
du er her: nyhedsbreve - siden er sidst opdateret 1.3.19

Skoleåret 2018/19

» august

» september

» oktober

» november

» december

» januar

» februar

» marts

» april

» maj

» juni

Arkiv for nyhedsbreve

Februar 2018/19, uge 6, 8

Nyhedsbrev uge 6

Besøg af Sikker Trafik i Ravneklassen
I ugen der gik, havde vi besøg af ”ung til ung” fra Sikker Trafik, en virkelig dygtig ung pige, som i øjenhøjde og på en superfin og varieret måde, med skræmmende aktuelle eksempler fra det virkelige (unge) liv, fik sat (vores) unges adfærd i trafikken i fokus, og hun fik bestemt også skabte en del eftertænksomhed i klassen. Eftertænksomheden har hver enkelt skrevet ned og gemt – så om et stykke tid tager vi det frem og ser på det igen😊

Ravneklassen på besøg på Julemærkehjemmet hos en klassekammerat
Tirsdag besøgte vi Søren på Julemærkehjemmet i Kollund. Vi mødte en glad og top velforberedt ung mand med lys i øjnene, der viste os rundt og fortalte om Julemærkehjemmet og sit ophold. Søren har tabt sig næsten 14 kg på bare otte en halv uge ved at bevæge sig en masse og spise en masse, men det rigtige forstås!
Hans mål er 15 kg inden han kommer tilbage til klassen efter vinterferien.
Vi glæder os til at have Søren tilbage igen😃
Julemærkehjemmet er et dejligt sted med en fantastisk atmosfære, stedet drives udelukkende med donationer og indtjening i fx deres webshop. Der er 5 Julemærkehjem i Danmark.

Indskrivningsmøde
Vi havde onsdag aften et fint lille indskrivningsmøde med et pænt antal lydhøre kommende forældre, hvor der blev snakket om skole og -parathed samt hvordan det er at være forældre på skolen. Det var super fint og positivt, at allerede kendte forældre på skolen også deltog – de formåede i den grad at svare på masser af gode spørgsmål. I var i sandhed de bedste ambassadører.

Solborg
Vi fik i denne uge åbnet Solborg med maner ved flot borgmestertale og klipning af den røde snor – se tale og fotos på vores FB side. Der er en summen og aktivitet fra kælder til kvist de sidste dage – de aller fleste glæder sig allerede vildt til næste uge. De mange virksomheder er kommet godt fra start, skoleeleverne får god undervisning af deres nye lærere og der øves på cirkusforestillingen, og er man ikke en del af det hele men arbejdsløs, må man jo i arbejdsprøvning. Banken har gang i pengetrykkeri og servicecenteret havde endda også sat arbejdstilsynet til at tjekke op på sikkerheden. Et par enkelte her og nu påbud og et par bøder blev delt ud. Var det noget med at der blev brugt et upassende sprog?..
Vi ses til byfesten på torsdag kl 18 – vi glæder os
😉

Mums – snart kan vi servere melorme!
De første melorme af vores egen avl udvikler sig ganske lækkert – den første har endda allerede forpuppet sig og er klar til at blive til den næste generation biller. Når man starter sådan et projekt op, ville det jo være ret kedeligt, hvis alt bare gik lige efter bogen, så vi har været heldige at skulle overveje nogle forhold undervejs og stille hypoteser op, som vi så kunne få be- eller afkræftet ved at ændre på produktionsforholdene. På denne måde varer det godt nok lidt længere inden man kan stikke gaflen i de første melorme, til gengæld har man fået masser af naturfaglig læring serveret 😊 Vi kunne fx ikke forstå, at vi ikke kunne finde nogle æg, og det skyldtes bestemt ikke at billerne ikke gad snakke med hinanden. Vi overvejede temperatur-, lys- og fugtighedsforhold, endda også, om melormene bare havde det for koldt hos Avifauna. Konklusionen blev, at æggene var simpelthen for svære at få øje på, så nu regulerer vi på billernes ”boligforhold” for at gøre det nemmere for os.

Prokjektopgave udskoling
Klassen har valgt et overordnet emne til den kommende projektopgave: Frihed
Nu skal der tænkes i tværfaglige baner, og de elever som har haft valgfag i musik, SKAL inddrage faget på én eller anden måde i projektopgaven.


Nyhedsbrev uge 8

Velkommen tilbage efter en forhåbentlig dejlig uge hjemme eller på ferie. Forårsbebuderne myldrer frem af jorden og stærekasserne melder om optaget. Og så er det blevet lyst om morgenen og ikke mindst, når man går hjem fra arbejde 😉

Vinterhilsen fra Trækronen
Håber, I alle har nydt vinterferietiden med jeres børn! Efter at de nye ringetider er trådt i kraft, er det ikke længere os fra Trækronen, som modtager børnene i klasserne, inden de går i Trækronen. Lærerne sørger for, at børnene spiser, og for at de mindste kommer i overtøjet inden der leges ude. Vi tager over kl. 14. Det betyder, at det også er lærerne, der skal have besked i tilfælde af, at jeres børn bliver hentet direkte fra skole, hvis de skal gå lige hjem etc. Oplysninger som gælder fra kl. 14, hvor Trækronen tager over, skal stadig sms´es til Trækronens mobil: 81544438 – helst inden kl. 14.

Vi har de seneste år haft en samtale med hvert enkelt barn to gange i løbet af skoleåret, og det er snart ved at være tid til, at vi tager hul på anden runde for skoleåret 2018/19.

Det tager sin tid at snakke med alle de børn, der har sin, så godt som, daglige gang i Trækronen, men det er godt givet ud. Formålet med samtalerne er først og fremmest at få et bedre indtryk af, hvordan jeres børn trives, så vi på den baggrund får bedre mulighed for at sætte ind, hvis der er nogen, der føler sig udenfor eller på anden måde er inde i en dårlig periode.
Har I spørgsmål vedrørende samtalerne eller informationer, I mener, vi bør kende til, er I altid velkomne til at henvende jer til os.

Sol, sne, regn, slud og blæst. Husk at jeres barn skal være klædt på efter vejret. Desuden skal der være ekstra skiftetøj i garderobekasserne herunder mindst to par ekstra strømper! Det ekstra skiftetøj skal række både til skole og Trækrone-brug.
Venlig hilsen Trækronen
Bjarne, Kirsten, Nina og Sonja

Fastelavn
Fastelavn afholdes i år fredag d. 1. marts kl. 7.40 – 9.40. Alle møder udklædte fra morgenstunden og vi starter med fællessang og dans hvorefter der er tøndeslagning i Hallen. Kåring af forskellige katogier indenfor udklædning vil traditionen tro også gennemføres i år – så det er virkelig her, du kan udleve din frie fantasi. Ravne får besøg af Fagbevægelsens Skoletjeneste og deltager derfor ikke denne gang.
Normal skolegang resten af dagen.

Regionsmøde 14. marts
Næsten al skolens personale drager afsted kl. 13 til det årlige regionsmøde som i år er i Vejen. Bjarne, Nina og Anita (Annemettes mor) hjælper med at passe børnene, men jeg er sikker på de godt kunne bruge en ekstra hånd fra 13- 17. Meld dig gerne på banen til undertegnede. Alle bør får fri kl. 13.