»Forside   »Kalender   »Kontakt   »Om skolen   »Klasser   »Undervisning   »Praktisk info   »Arbejdsgrupper   »Links   »Nyhedsbreve
du er her: nyhedsbreve - siden er sidst opdateret 13.1.19

Skoleåret 2018/19

» august

» september

» oktober

» november

» december

» januar

» februar

» marts

» april

» maj

» juni

Arkiv for nyhedsbreve

December 2018/19, uge 48, 49, 51

Nyhedsbrev uge 48

Juleklip
I år igen har vi med masser af bedsteforældrehjælp fået pyntet skolen super flot op med snemænd og engle blandt andet. Det er super skønt at opleve at så mange bedsteforældre bakker op om denne hyggelige tradition. Der blev klippet, klistret og sunget igennem. Ja selv fitnissen kikkede forbi. Den store kaffemaskine blev tømt og der måtte sættes ekstra kander over. Også i år blev vi begavet med gran fra familien Momme og Flemming Thielsen – så der blev også produceret masser af juledekorationer.
Se alle billeder på facebook.

Årets julehjertesmykke – designet af vores børn 😉
-
releases i julehjertebyen i Aabenraa – kl.11 på lørdag. Kom og hør vores musikhold spille og synge.

Julebazar 15. december
Vi håber på lige så stort ryk ind om 14 dage, som vi har haft i dag. Julebazaren er jo klassernes julehygge i forklædning: vi har samlet alle klassers hyggeaktiviteter på en og samme dag, så man ikke skal komme 3 gange til julehygge i klasserne. Vi glæder os derfor til at se de fleste af jer i kortere eller længere tid mellem 11.30 og 14.30. Der kan laves dekorationer, købes kager, æbleskiver og julegaver samt laves gode råd, konfekt mm.
Jeg glæder mig til at høre fra de sidste forældreråd om, hvad der er forberedt i klasserne til de sidste boder.
 

Pasning i juleferien 3. og 4. januar
Vi holder juleferie fra 22. december til og med 6. januar. Vi tilbyder dog pasning 3. og 4. januar i Trækronen. Giv en tilbagemelding om jeres barn skal passes 3 og/eller 4. januar til Maja senest 7. december maja@graenfri.dk


Nyhedsbrev uge 49

Hørt i forbifarten
“Hedder det nu a car eller an car?”, spørger Sofie i en engelsktime. Tina spørger tilbage “Hvilken lyd begynder car med?” “Nå ja,” siger Sofie, “det er jo en kontintallyd” (...og mente en konsonantlyd” 🙂)

Årets julehjertesmykke
Det var i sandhed et super smukt smykke Rie havde fået lavet ud af børnenes oplæg. Lige et tema der var i den grad passer til vores grundværdier. Skøn release med smuk sang og musik fremført af de selv samme unge mennesker, på en stor scene med selveste borgmesteren som tilskuer endda - men alt det kan jo ikke have undgået jeres opmærksomhed i medierne i denne uge 😉

Besøg af SOS børnebyer
I år har Søheste og Søstjerner valgt at støtte SOS børnebyernes ”omvendte julekalender”. Her er fokus på, hvordan vilkårene er for børnene i de fattige lande. Søfolkene har i den forbindelse haft besøg af en frivillig fra SOS-børnebyerne, som fortalte om børnenes vilkår, skolegang, levestand m.v. 

Eleverne er i denne forbindelse blevet meget bevidste om vigtigheden af at hjælpe andre, og ikke mindst give noget videre. Derfor har de valgt at donere de 1000 kr., som de vandt, da politiet var forbi skolen og tjekke reflekser, til SOS-børnebyerne.

Til vores fælles julebazar sælger vi brugt legetøj og overskuddet doneres også til SOS børnebyerne.
Betina 

Projekt genfærd
Hulefolkene har i denne uge haft besøg af dukkemagere, som bl.a. har lavet gibsmasker med børnene. Det sker ifm et længere forløb Ane og Tanja har i klasserne, og som givet skal kulminere i teater til foråret. Dette spændende projekt kommer I helt sikkert til at høre mere om.

Smart parat svar
Hulebørnene var i denne uge til smart parat svar konkurrence i Åbenrå. Jeg har ikke lige hørt så meget om hvordan det gik – jo flere runder gik super fint, men ellers er fortællingerne herom lidt tågesnak….

Julebazar 15. december mellem 11.30-14.30
Vi glæder os til det helt store ryk ind på næste lørdag, hvor vi alle mødes til vores traditionelle julebazar, hvor der kan smovses, flettes julestjerner, laves dekorationer og arbejdes i julemændenes værksted mm.
Jeg kan høre, at der er brug for lige at være lidt klar på, hvad et evt. overskud i en bod bruges til. Som udgangspunkt er det ikke meningen at vi skal tjene på dette arrangement.  Som altid løfter vi sammen, så vi forventer klart at overskuddet gives videre til skolens lejrskolekasse - eller i år evt. til SOS-børnebyerne (se ovenfor), hvis klasserådet finder at det er det klassen bør støtte. Det skrives udenpå kuverten der afleveres til Maja efterfølgende.

Juletræsfest
Selv om vi selvfølgelig gerne vil have jer til at kikke forbi Letkøb for at købe godtepose billetter, så kan man altså også bestille hos Bettina Heesch 40586862
Er der nogen der gerne vil donere noget til juletræsfestens tombola så vil HFIF takke med glæde (Charlotte Duus)


Nyhedsbrev uge 50

Hørt i forbifarten
En lille knægt fra 0 står i torsdags i skolegården med hænderne løftet ud for at mærke de mere end spredte snefnug der faldt og udbryder glad: ”Eeeej det sner….. nu vil jeg skynde mig rundt alle andre steder og se om det osse sner dér…” og løber glad afsted…

Helle Wulf havde ud over Marcus også Malthe, Elias og Magnus med i bilen til gospel i Aabenraa her til morgen. Der er helt stille i bilen og kun radioen kører - jeg nyder roen og håber den varer det meste af vejen. I Aabenraa drejer jeg i lyskrydset og fra bagsædet udbryder Malthe "nu er det weekend" jeg svarer "nej, det er først weekend i eftermiddag når du har fri fra skole" hvortil Malthe svarer "nej, for de sagde lige i radioen at weekenden var rundt om hjørnet, og du drejede jo lige i lyskrydset"
Helle W

Lucia
Gitte og Ane har i år mere end to håndfulde Luciapiger og drenge. Dejligt med så stort et kor. De har optrådt med deres dejlige sang og musik på skolen såvel som på Birkelund plejehjem. Se facebookopslag.
Luciakoret er blevet begavet med arvekjoler – tak for dem Randi – og koret har tillige fået nye flot drejede lysholdere, købt for overskuddet af salg af kirkedamernes strikkede karklude. 1000 tak til de flittige strikkedamer for dem
😉

Nisseteater
Goplerne har her til morgen haft premiere på deres lille nisseteater stykke. Og hold nu op – her kom vi da i rigtig dejlig julestemning. Skønt og velspillet teater med julesange og alt hvad der hører til et nisseteaterstykke. Se facebookopslag.

Julegospel
Alle Havfolk var i dag til Julegospel i Åbenrå. Som altid fik man igen i år en dejlig musikalsk oplevelse for fuld udblæsning og de voksne fik igen igen den gode oplevelse at have vores børn med ud af huset
😉

Trækronen
Der julehygges i Trækronen d 20. december fra kl. ca 14.30 til 15.30 Her vil vi synge julesange og spise risengrød. Det er kun for trækrone børn! Børnene må meget gerne have nissehuer på!
Forældre bedes først hente børn efter kl.15.30, eller inden vi starter kl. 14.30 Vi håber på glade børn og godt julehumør
🎄

Julebazar i morgen lørdag mellem 11.30-14.30 og efterfølgende juletræsfest
Vi glæder os til det helt store ryk ind i morgen. Bode - borde er klar og juletræet er sat op. Vi bliver SÅ klar.

Sidste skoledag før juleferien.
Vi starter dagen med at gå fra skolen og hen i kirken til en lille minigudstjeneste, hvor vi skal høre juleevangeliet og lytte til Luciabørn med band. I forældre er selvfølgelig også mere end velkommen til at deltage. Sid i så fald gerne sammen med jeres barn og dets hold.
Efterfølgende er der hygge på skolen i klasserne. På et tidspunkt afholder vi jo vores legendariske og traditionelle pakkeleg i Hallen. Husk derfor allerede nu at få pakket en ”værdiløs” pakke eller gerne to ind til denne leg. Man må gerne pakke en genbrugsgave ind eller andet sjovt I i forvejen har liggende i skabe eller skuffer. Det er altid en stor fornøjelse at kæmpe om den største pakke
😉 Og det er altid den helt store overraskelse at det bare var et par blyanter i…
Skoledagen slutter kl 12. hvor børnene har fri og kan passes i Trækronen eller tage hjem.

Nyhedsbrev uge 51

Julebasar og efterfølgende juletræsfest
Jeg kan kun sige 1000 tak for nogle super hyggelige timer sammen med jer. Der var atter godt gang i en masse skønne og kreative værksteder, lavet af jer selv, og der var masser af sødt til ganen også. Tak for den store opbakning. Stort set alle børn og forældre besøgte basaren i løbet af dagen og der var super god tilslutning til juletræsfesten også. Der var et fint lille overskud på 2500 som jo går til lejrskolerne og så kunne Havfolket sende 3127kr + de 1000 kr som de vandt ifm reflekskampagnen til SOS børnebyerne 😉 Ej hvor flot og næstekærligt.  

Risengrød og hygge i Trækronen
I torsdags var der fuldt hus til risengrødsspisning i Trækronen. Der blev rigtigt hygget igennem.

Velkommen
En ny familie er flyttet til byen. De har købt hus på Storegade. Mary Ann og Frank har 2 børn som skal gå i skole hos os efter juleferien. Samuel i 3. klasse og Kayleigh i 5 kl. De kommer oprindelig fra Norge og har boet nogle år i Spanien. Børnene taler endnu ikke dansk, men forstår norsk. De har været med til juleafslutningen i dag Velkommen til jer alle.

Sponsorløbet er gjort op
Afslutningsvis kan jeg fortælle at der blev løbet 21.612 kr ind til årets sponsorløb. Flot
😉

Juleafslutning.
Vi startede dagen med at gå fra skolen og hen i kirken til en lille gudstjeneste, hvor vi hørte juleevangeliet og lyttede til Luciakoret med band. Et par piger sang et vers på engelsk før Luciakoret sang resten af julesangen på dansk. Der var også musikalsk optræden ved et musikvalghold. Dejlig med al den musik. Alle salmer blev akkompagneret af Jens Mortens skønne trompetspil.
Efterfølgende var der hygge på skolen i klasserne. Vi sang julen ind og en lille flok af de ældste børn optrådte med et musikalsk nummer. Vi sluttede af med vores legendariske og traditionelle pakkeleg i Hallen.

Med dette lille skriv vil jeg ønske jer alle en glædelig jul og et godt nytår.
Vi ses igen mandag d. 7. januar – kl. 7.40
😊