»Forside   »Kalender   »Kontakt   »Om skolen   »Klasser   »Undervisning   »Praktisk info   »Arbejdsgrupper   »Links   »Nyhedsbreve
du er her: nyhedsbreve - siden er sidst opdateret 9.9.18

Skoleåret 2018/19

» august

» september

» oktober

» november

» december

» januar

» februar

» marts

» april

» maj

» juni

Arkiv for nyhedsbreve

August 2018/19, uge 32, 33, 34, 35

Nyhedsbrev uge 32

Velkommen tilbage til Grænseegnens Friskoles 8. år
Jeg håber I har nydt en helt fantastisk dejlig varm sommer og er parate med ny dejlig energi til et nyt skoleår. For det er lige før det sker. Vi tager meget snart hul på skolens 8. skoleår - og vi er bare klar – eller bliver det helt i løbet af kommende uge!

Skolen har i den grad mærket en kærlig hånd fra jer her lige op til ferien, og den får lige en sidste overhaling inden opstarten søndag d. 12. august. Jeg har set Chr. Duus og flere andre fra bestyrelsen og af jer forældre på skolen hen over ferien tillige. Kenneth Huus (tidligere forældre) har også været igang med at hænge it udstyr op i et par af klasserne. Fantastisk!
Det er jo nyt, at der fremover skal undervises på tværs af 3 årgange, men med den tilgang lærerne har haft ifm planlægningen af rammerne, så er jeg ikke i tvivl om, at de sætter alle sejl til, for at lave god undervisning for jeres børn. De har brug for det gode og tætte samarbejde med jer, så husk at melde jer på banen, hvis I har spørgsmål ifm den nye form. Og husk I er altid velkommen til at komme forbi og være en del af det hele.

Lærerne har byttet lokaler og indrettet dem, ryddet op, udtænkt årets temaer i eget fag og på tværs af fagene osv.
Der er fundet midler i budgettet til at sende såvel Hulefolk som Ravne på lejrskoler allerede her i efteråret. Vi er jo næsten lige kommet hjem fra den fælles lejrskole i Himmerland... Hulefolkene skal til Århus og Ravnene til England – Manchester!
Vi har bl.a. også planlagt de overordnede linjer for minisamfundsugen, som vi har besluttet at gennemføre hvert andet år – og altså dette skoleår. Der er alt for meget god læring i det tema – så det må ikke glemmes! Ugen ligger lige inden vinterferien, hvor den sluttes af med en rigtig byfest om torsdagen. Tænk over om du har en viden, vi kan drage nytte af i forbindelse med ugen, og meld gerne tilbage.
Vi har lagt et antal krea-dage ind i løbet af året. Her sættes fokus på kreativitet, som forhåbentlig også vil kunne ses, mærkes og høres på skolen hen ad vejen. Det er energigivende, når vi får sat vores personlige præg på vores dejlige skole.  
De yngste er blevet passet godt i ferien og har nydt godt af det fine vejr, som har budt på ture ud af huset, strandture, vandlege mm. De har rigtig hygget sig har jeg mærket, når jeg lagde vejen forbi i varmen – hvor en frisk bolle altid var klar til servering. Det har været utrolig positivt at I forældre har lagt jer i selen for at personalet har kunne få 3 ugers sammenhængende ferie. Tak for indsatsen for at det kunne lykkes. Jeg ved godt, at det ikke altid er nemt, når mange på en arbejdsplads ønsker ferie i skolens sommerferie... Tak.
Skemaerne er lavet for kommende år. Ikke en helt nem opgave, når så meget skal parallel lægges, lærerne skal undervise i flere faser og alle positioner skal fyldes ude fra 7.45-14.55 for de flestes vedkommende og fag fordeles hen over ugen. Men jeg syns skemaerne er blevet super gode i år igen. Tak til Bodil Sørensen som atter har lagt sig i selen for at opfylde alle kendte ønsker. Børnene får – som I vil notere jer – i kommende skoleår atter en gave: de får masser af god undervisning og masser af kreative fag, sammen med voksne der brænder for de fag de arbejder med, og personale som brænder for at være sammen med og udvikle jeres børns potentialer og personlige udvikling såvel i skolen som i Trækronen. 

Lærerstaben er på plads og vi glæder os over at tage imod såvel Gitte som Tanja (som har været vikar sidste år) og byde dem begge hjertelig velkommen i vor midte1

Men især velkommen tilbage til alle jer det i virkeligheden handler om: Alle  nye Gopler, Søheste, Søstjerner, Huleløver, Hulebjørne og Ravne og jer nye som velkendte forældre – vi glæder os i den grad til at møde jer alle igen og til at tage fat på et nyt spændende skoleår sammen med jer!

Invitation til 1. Skoledag 12. August
Maja har som I allerede ved aftalt med Landbohjemmet, at vi ligesom de sidste år, atter kan blive trakteret med pitabrød og en vand/øl efter at 1. skoledag er slut kl. 12 – alt sammen for en flad 50er/pers.
Det er en dejlig og hyggelig tradition, som jeg er sikker på, vi som altid kan samle et par hundrede til. Husk naboen og bedsteforældre er også altid velkommen.
I kan – hvis I har glemt det - som aller aller sidste udkald melde til Maja mandag d. 6. august inden kl. 12, hvor mange personer I kommer. Hvis I betaler på mobilepay 61887 skal i huske at påføre barnets navn. I kan også maile navn og antal til
maja@graenfri.dk  og overføre penge. Der betales ved tilmelding. Maja svarer ikke på tilmeldinger – regn med at alt er OK når I har betalt.

Dagen starter kl. 9 med en skolestartsfestgudstjeneste ved Kristian Ditlev Jensen. Vi mødes derefter til velkomst til et nyt 8. skoleår i Hallen kl. 10, hvor vi jo traditionen tro bl.a. skal løfte alle nye skolekammerater ind i vores fællesskab. Herefter går alle elever og personale i klasserne. Der vil være kaffe på kanden til de ventende voksne.
Kl. 12 har bestyrelsen sørget for at hente maden på Landbohjemmet, så vi sammen kan slutte denne festdag af med at spise sammen.


Nyhedsbrev uge 33

Sikke en skøn skolestart. Så mange forældre og også bedsteforældre m.fl. igen i år.  Selv om alle helt sikkert godt kunne have tænkt sig et par uger mere i hængekøjen, så er det min klare fornemmelse, at alle børn såvel som voksne alligevel synes det er skønt at komme tilbage til kammerater og kollegaer og den daglig dont igen. Lærerne fortæller i alle tilfælde samstemmende, at de har fået de dejligste hold ever. Jeg var på besøg hos Søfolkene et par timer i dag. Jeg må sige jeg er imponeret over børnenes rolige ageren under aktivitetsskiftene og de i den grad har styr på hvad de skal lave hvor. Det var en loppetjans for mig at være vikar. Dejlig start over hele linjen. Dejligt at det er den slags skønne unger, I sender hen til os!
Der er nye navne på holdene, som vi alle lige skal vænne os til. Hold nu op – jeg har travlt med at lære, hvem der nu er søstjerne og hvem der har dem – men heldigvis holder det mig ikke vågen om natten, for jeg ved, at børnene og lærerne har helt styr på den del også. Navnene til klaserne er givet ud fra, at vi tænkte de yngste var vand – mellemtrinnet jord og de ældste himmel: Gopler, Søstjerner og Søheste - Hulebjørne og Huleløver – Ravne.

Mælk
En ny mælkerunde begynder fra på mandag. 100kr for et krus mælk (ca. 2 dl) til madpakken kl. 12. indtil jul. Barnet startet med at få sin mælk fra betalingsdagen. Mobile pay 61887 eller overfør på konto 9737-0004334558. Husk at mærke overførslen med: mælk og barnets navn.

Fripladstilskud
Endelig ansøgningsfrist 1. September
I kan søge om tilskud hvis husstandsindkomsten er
under 342.251 for 1 barn 
under 356.148 for 2 børn
under 370.050 for 3 børn
Kom ind til Maja efter en ansøgningsblanket hurtigst muligt.
Skolen får først en melding tilbage om evt. tilskud lige før jul! Så det kræver lige lidt tålmodighed.

Idrætsstævne i Søgård
På onsdag skal vi til fælles idrætsstævne i Søgård. Alle børn medbringer cykler (0. Kl. cykler med 7.-9. kl), for vi varmer da op til dagen, med en lille cykeltur derud på 4km af den hyggelige bagvej over Undelev. 0. Kl. Cyklede sidste år til Sønderhav og retur, så denne tur der er halv så lang er jeg sikker på alle kan klare. Vi mødes i klasserne som sædvanligt kl. 7.45 og gør os klar til afgang.
Tidsplan:
8.30-9.00: Ankomst og opdeling af hold
9.00-12.30: Aktiviteter med indlagte pauser
12.30-13.00: Fælles afslutning
Børnene har fri når de kommer retur – de yngste passes i Trækronen
Husk madpakke og drikkedunk samt cykel og cykelhjelm. Børnene skal møde op på skolen omklædte i idrætstøj.

Grænseegnens Friskole - røde t-shirts
Vi skal som altid, når vi er ude af huset til idrætsaktiviteter især, huske at bære de røde GF t-shirts.
0. Klasse kan desværre ikke nå at få en, men vi har taget mål til bestillingerne, så de er klar til Grænseløbet.
Alle der ikke kan passe deres t-shirt bedes aflevere den på kontoret til Maja for ombytning i løbet af kommende uge. Ligger der t-shirts i skabet fra ældre søskende, der alligevel ikke bruges mere, modtager vi dem hellere end gerne.  

Haludlån
Der er kommet nye retningslinjer for udlån af hallen. Se i menuen foroven.
Jeg vil som en lille serviceoplysning i parentes bemærke, at det kan være værd at tjekke jeres ulykkesforsikring af jeres børn mht. spring i/fra trampolin. Sørg for at trampolinspring er dækket.


Nyhedsbrev uge 34

Hørt i forbifarten
Johan i 0. kl. bliver hentet af sin mor torsdag eftermiddag. De snakker lidt, og hun siger, at nu er det jo snart weekend, hvortil Johan svarer: ”Åh nej mor, jeg vil så gerne i skole”

Vi er fortsat kommet godt fra start på alle de nye hold – børnene fungerer super fint sammen og har taget godt imod hinanden!

Fælles Idrætsdag i Søgård på cykel t/r
En af ugens højdepunkter var cykelturen til idrætsdagen i Søgård. ALLE havde cykler med på nær en enkelt, der havde en punkteret en af slagsen. Ej hvor var det fedt med jeres opbakning. Det ubetinget aller bedste i mine øjne var, at se en hel skole cykle til og fra Søgård – store der passede på en yngre kammerat, opmuntrede, skubbede lidt op ad bakke og opmuntrede. Hvor kan man opleve 110 skolebørn løfte sammen på den måde? Hold nu op det var lykkefølelse at cykle der midt iblandt dem alle.
At mange har brug for at træne cykleriet i det daglige var tydelig, ligesom det stod klart, at en del har brug for at lære at tilsidesætte egne behov en lille rum tid af hensyn til fællesskabet. En del børn standsede nemlig pludselig op, fordi de var tørstige og straks skulle have noget at drikke – og resten af rækken måtte stoppe op og vente. Jeg mener – det var en cykeltur på under 30 min.... Nå men se de unger cykle sammen – det brændte sig ind på nethinden.
Idrætsdagen med boldspil og stjerneløb – ikke helt på tværs af de tre skoler, vil jeg ikke udbrede mig så meget om – den kan børnene fortælle om – en skøn legeplads det har de godt nok derude.

Tønderfestival
Fredag gav mulighed for endnu en ryste sammen tur for de nye hold – nemlig turen til Tønder Festivals skolekoncert. Masser af fed musik og så selvfølgelig det de fleste elever kom efter: Lukas Graham. Han leverede en uovertruffen præstation – ”vi var totalt solgt til stanglakrids alle sammen” (Helle)

Fripladstilskud
Endelig ansøgningsfrist 1. September
I kan søge om tilskud hvis husstandsindkomsten er
under 342.251 for 1 barn 
under 356.148 for 2 børn
under 370.050 for 3 børn
Kom ind til Maja efter en ansøgningsblanket hurtigst muligt.
Skolen får først en melding tilbage om evt. tilskud lige før jul! Så det kræver lige lidt tålmodighed.


Nyhedsbrev uge 35

Høst
I denne uge har de små gopler i den grad fået øvet deres trafikkundskaber. De har cyklet på besøg på Carsten Festersens æbleplantage i Hokkerup og cyklet ned til Henrik Schmidts landbrug i Hønsnap ifm med deres høsttema. Alene – kun sammen med Therese og Jette. Stor tak til den fine modtagelse begge steder. Der er blevet lavet æblemos og æblekage og havregrød af havre, lavet frugttryk – og vi har prøvet at få styr på de 4 almindeligste kornarter…. – en ikke helt let opgave.

Forældremøder
Der har været forældremøder hos Gopler og Ravne. Det er altid en dejlig og indholdsrig aften, hvor der snakkes om undervisningsindhold og ikke mindst diskuteres emner som er aktuelle på div alderstrin – ligefra fødselsdage til fælles alkoholpolitik mm. Det er klart det giver udfordringer, når der er et større spænd aldersmæssigt i en klasse, men det er vigtigt alligevel at kunne finde gode fælles veje, som alle kan være i. Ingen er nogen sinde kommet for sent i gang med at drikke eller gå i byen. Man ved jo, at jo før der drikkes, jo mere drikkes der og jo stærkere bliver indtaget tidligere!
Pas på jeres unge mennesker. Tag ansvar. En fest kan faktisk også være noget af det sjoveste uden alkohol, men det kræver, at man lige forbereder den lidt selvfølgelig!  

Farvel
Vi skal desværre sige farvel til Maluue og Olivia. Lihf og Nikolaj har besluttet at de vil hjemmeundervise dem. De har brug for at tilbringe mere tid sammen. Olivia deltager dog i Lejrskolen til Manchester, da vi er midt i et forløb omkring det. Vi håber på en fortsat god tilknytning til skolen, for det er på ingen måder os der har været årsag til familiens beslutning.  

Dataforordning
I kommende uge vil I få tilsendt nogle blanketter til underskrift. Det drejer sig om div tilladelser mm. Det kan virke overvældende, men det er nødvendigt, når vi skal overholde den nye dataforordning.  

Grænseløb
Grænseløbet nærmer sig (14 dage) og Maja tilmelder alle skolens børn i begyndelsen af kommende uge. Enkelte børn skal til en vigtig begivenhed i familien og er blevet fritaget. Er der andre der er blevet inviteret til en rund fødselsdag eller lign. meget vigtig familiefest, så meld afbud senest på tirsdag til Maja, så vi ikke står i den uheldige situation, at vi får pokalen for største tilmeldte skolehold, men det faktisk viser sig, at der var flere fra Lyreskov der løb end os, fordi mange alligevel ikke dukkede op. Vi har været tæt på, men I var super seje til at møde op sidste år.
Det plejer at være et par rigtig hyggelige timer, især hvis far og/eller mor løber med. I så fald melder I jer bare selv til – og gerne under Grænseegnens Friskoles hold selvfølgelig. Sammen løber vi… også! Der er flere lærere der løber med.
Lars henter løbsnumrene og deler dem ud foran hallen – for det bliver jo atter fint vejr, så vi kan som altid mødes ved flagstangen – også til fællesbilledet. Husk de røde bluser!!!!!

Campingfestinvitation
 – nu er den kommet! Den foregår 6. oktober i vores hal. Mød op til denne fælles voksenfest. Hold forfest med/i klassen, så ingen kommer alene.

Kursus
I kommende uge skal en del lærere på kursus, så børnene vil møde interne vikarer. Jeg har om muligt bedt klassens øvrige lærere om at være vikarer, så de evt kan undervise i egne fag, så tiden gives bedst muligt ud.