»Forside   »Kalender   »Kontakt   »Om skolen   »Klasser   »Undervisning   »Praktisk info   »Arbejdsgrupper   »Links   »Nyhedsbreve
du er her: nyhedsbreve - siden er sidst opdateret 15.12.17

Skoleåret 2017/18

» august

» september

» oktober

» november

» december

» januar

» februar

» marts

» april

» maj

» juni

Arkiv for nyhedsbreve

September 2017/18, uge 35, 36, 37 & 38

Nyhedsbrev uge 35

 

Forældremøder

Vi har i denne uge gennemført forældremøder i alle klasser. Det har været en stor glæde at opleve fuldt fremmøde over hele linjen. Der har været mange gode diskussioner og samtaler på tværs i alle klasser over temaer, der passede til den enkelte aldersgruppe. Gode aftaler er indgået og problemfelter blev vendt. Det er min klare fornemmelse at denne prioritering var rigtig - årsplaner kan I jo læse løbende :).  

Hal
Vi forventer at hallen bliver godkendt af brandsynet i løbet af kommende uge, så vi snart kan tage den i brug. Ikke mindst tripper HFIF, hvis sæsonstart udskydes til uge 37.
Der skal lægges lidt fliser ved dørene (handicapvenlig) og rettes lidt småting. Hvis du har tid og vil give et nap med, så vi kan få de sidste detaljer på plads, så henvend dig til Christian Duus.

 

Pædagogisk døgn
Hele personalet tager på torsdag kl. ca 12.30 afsted til Jarplund på pædagogisk døgn. Ulvene vil undervise skolens børn indtil kl. 14.10 hvor Lone Gårde, Jeanett Mammen og Therese Dahle efterfølgende vil hygge med børnene i Trækronen indtil alle er hentet senest kl 17.  
Fredag underviser Ulvene atter børnene fra 7.45 - 12. Her sluttes dagen med frokost og de der må og kan tager hjem/holder fri - lang weekend :). Der vil være pasning af Myrer, Mus og Ørne i Trækronen ved en mindre gruppe Ulveunger - og Therese vil være på skolen tillige indtil sidste barn er hentet inden kl 16.
Maja vil være den voksen ansvarlige begge dage i skoletiden ligesom de sidste år.
Ulvene har atter gjort sig umage og har forberedt et super fint program. Deres indsats og tilgang også her er i høj grad med til at styrke sammenholdet på tværs af alder. Dejligt at mærke deres entusiasme og glæde ved opgaven.
Vi/personalet ser som hvert år frem til dette døgn, der er med til af fasttømre det gode samarbejde og sammenhold på tværs af personalegrupperne. Vi får lov til i ro og fred at kunne dykke ned, grave efter guld og diskutere pædagogiske temaer - i år primært holddeling fremadrettet. En god gang sammenspil om aftenen styrker i allerhøjeste grad lattermusklerne og sammenholdet.


Grænseløb 16. september
Grænseløbet er lige om hjørnet og ses som bekendt som en skoledag. Vi glæder os til at se alle børn løbe med i vore røde bluser (som de vil få inden løbet, hvis ikke de allerede har en) Skønt at kun en håndfuld er forhindret i år. Maja melder på mandag 112 børn til ;-)
Husk at I som forældre kan melde jer til (og selv betale), hvis I har lyst til at løbe med. I kan melde jer til online og melde jer til som løbere på Grænseegnens Friskoles hold selvfølgelig. Skolen melder alle børn til - det er gratis for dem at løbe med denne dag.
Børnene er ved at komme i skarp form. Tirsdag og torsdag løbes der 1-2 km og go noodle eller tiklege synes ret motiverende. Det er skønt at se de ældste og mindste løbe hånd i hånd til kædetik eller give et kram i krammetik :-)

Frø fra skolehaven
Der er blevet høstet frø fra skolens højbede, så hvis man giver sit barn en lille papirspose eller lignende med i skole, så kan man få spinat-, dild- eller morgenfruefrø med hjem. Beholderen må ikke være helt lufttæt for at frøene ikke rådner vinteren over. Børnene skal henvende sig til Tina, og det er først til mølle princippet.

Goddag og farvel
Vi siger i kommende uge god dag til Nina Callesen. Nina bor i Holbøl på Kongenshøj og har en masse islandske heste i sin baghave. Nina starter en dag om ugen 2 timer som pædagog i Trækronen. Hun er kreativ og har mange års erfaring indenfor ADHD området med i rygsækken. Hjertelig velkommen til Nina, som vi glæder os til at få et godt samarbejde med.

Vi måtte desværre i torsdags sige farvel til Sophia i Skovmusklassen. Familien har besluttet at flytte hende til Lyreskovskolen. Sophia var en dejlig pige, som vi gerne så blive. Vi ønsker Sophia og familien god vind.


Fredag morgen kom vores kære “Benny buschauffør” ind på kontoret for at sige farvel. Vi er i den grad kede af, at han stopper. Han har været utrolig familiær over for både børn og jer forældre og Maja har haft et super tæt og godt samarbejde med ham. Vi ved ikke hvem den nye bliver, - men vi har da et forfængeligt håb om at Benny kan komme tilbage til os….. Benny gav udtryk for at han kom til at savne de skønne unger - hver og en ;-)  

Jeg ved i skrivende stund ikke hvem I på mandag skal sms besked til ved sygdom ifm morgenhentning.


Halfest 29. september

Ih hvor jeg allerede glæder mig til årets bondefest. Der er skønne planer igang for festen og jeg har hørt en lille fugl synge om, at det kan blive aktuelt med forfester på skolen (ja eller privat, hvis nogen tager det initiativ), hvor I kan samles med de andre forældre i jeres børns klasser og hygge lidt inden I samlet går til fest i hallen, hvor I selvfølgelig får mulighed for at sidde ved det samme bord - evt.klassevis. Det er da en fantastisk mulighed for at lære hinanden endnu bedre at kende. SÆT X 29. september - det bliver uden tvivl årets fest med levende musik osv Følg med på bl.a. facebook, hvor festudvalget snarest muligt også vil invitere og informere.  


 

Nyhedsbrev uge 36

Hørt i forbifarten
Dagmar kommer ind - gennemblødt efter undervisning af en af skolens elevgrupper: Jeg har godt nok fået respekt for lærernes arbejde...

 

Pædagogisk døgn og skøn pasning af børnene ved Ulve
Vel hjemkommet fra endnu et fantastisk pædagogisk døgn med hele personalet, mødte jeg en positiv Therese og Maja, der har været de primære trofaste voksne omkring jeres børn de sidste dage. TAK for indsatsen!
Tusind tak til jer seje Ulve for jeres fantastiske indsats torsdag og fredag – og I kære forældre, kan bestemt være stolte af jeres børn – tænk at stå for tilrettelæggelse og afvikling af undervisningen af alle skolens elever både torsdag over middag og fredag, og så, for nogle af jer, være nødt til at træffe en beslutning om en plan B, da vejrguderne ikke helt var med jer. Det har krævet mere end helt almindelig forberedelse til undervisningen f.eks. at få arrangeret sig til et stort læs halmballer, køre dem til stadion, lave en forhindringsbane, pakke alt sammen i silende regn, rive halm op osv osv. I har i den grad alle ydet en stor indsats og helt sikkert har I fået respekt omkring lærerarbejdet og tillige øvet jeres trænerspire kompetencer. Respekt for indsatsen for hver og en af jer. TAK!

Hele personalet fik på denne måde lejlighed til at fordybe sig i skolens værdisæt og fik sat en masse ord og mening på den Grundtvig Koldske skole vi jo er. Jo jo vi er i allerhøjeste grad Grundtvig Koldske i mere end ord - vi har det som fundament i alt hvad vi er og gør :-) .
Vi arbejdede desuden intensivt med faseopdeling fremadrettet. Mange veje og stier viste sig i løbet af arbejdet. De veje skal vi i løbet af året udforske. Vi skal sammen med bestyrelsen se om de ender blindt eller om de fører os frem til smalle eller brede landeveje eller fører os ad motorvejen frem mod målet: den bedste undervisning til gavn for den enkelte elev.
Det har atter i år været super glædeligt og inspirerende at være vidne til personalets passion, engagement, rummelighed, fællesskabet, musikalitet og meget mere. Jeg er så glad og taknemmelig for at være en del af vores fine arbejdsplads.


Velkommen
Vi siger velkommen til Lars Rubeck Brudvig som skal være Egernklassens dansk- hist- og kristendomslærer fra på mandag og indtil efterårsferien. Lars skal desuden have læseløft i dansk og et par støttetimer i Egernklassen i matematik.
Lars er uddannet dansk og historielærer og har stor interesse for sport. Han har desuden de sidste mange år af sit arbejdsliv været forstander på flere efterskoler: Adventure, Rejsby og Kerteminde de sidste 7 år. Han er stoppet med arbejdslivet for tidligt og har stor lyst til at arbejde med unge mennesker stadigvæk. Jeg er ikke i tvivl om at han har hjertet på det rette sted, når det handler om vore unge mennesker, og forståelse for hvad der rører sig i dem.
Det har været vigtigt for mig at finde en uddannet, god og stabil vikar indtil vi får vores opslåede stilling besat, så lærerne ikke skal være vikar i måneder oven i egen fuld arbejdstid. Tag godt imod Lars.
Mht klasselærer i Egernklassen så fortsætter Sandie sit gode arbejde som klasselærer fremover.

Der har været flere yderst relevante henvendelser omkring stillingen vi har slået op - jeg er ret fortrøstningsfuld ;-)

Efterårsferiepasning
Ferien nærmer sig og vi har jo pasning i Trækronen i ferien. De sidste år har kun få børn haft pasningsbehov i uge 42 og de har fået tilbud om pasning i Svalen, hvor det ofte når ferien startede kun har været en enkelt i et par dage, der skulle passes. Vi har de sidste år således haft lukket.
Aht. personalet og planlægning af deres ferie,har jeg brug for en tilbagemelding om pasningsbehov i uge 42. Deadline for tilbagemelding med angivelse af dage og tider senest fredag d 15. september til
maja@graenfri.dk
Har vi intet hørt inden 15 september, går jeg som altid ud fra at der ikke er behov for pasning.
De forældre der melder tilbage vil selvfølgelig få en tilbagemelding ang. pasningssted mm.

Grænseløb 16. september
Vi mødes ved flagstangen lige udenfor hallerne fra kl 13, hvor jeg har alle børnenes løbenumre og de sidste trøjer med til udlevering. Vi får løbsnumre samlet i en kuvert, så I skal kun hente de numre I selv har betalt for.

Er det fint vejr kan I jo medbringe en kaffekurv som vi kan slå os ned i græsset omkring hallerne og drikke sammen evt.
Husk at I som forældre kan melde jer til (og selv betale), hvis I har lyst til at løbe med. I kan melde jer til online og melde jer til som løbere på Grænseegnens Friskoles hold selvfølgelig. Skolen melder alle børn til - det er gratis for dem at løbe med denne dag. Børnene er ved at komme i skarp form, så se I bare at få trænet ;-)


Bondebal. 29. september

Jeg glæder mig til årets bondebal - skolens personale har meldt sig til bonderøvsbordet. Æ Buhnbord er også allerede ved at være godt fyldt. Flere borde er tilmeldt. Skynd dig at melde til. Aftal med dine klasseforældre om I skal sidde sammen og tjek bordets navn for tilmelding. Majas billettetbunke er allerede svundet godt ind.
Få aftalt forfesterne med/i jeres klasser. Se fil.  


Ny gymnastiksæson med start i uge 38
En lille reklame fra HFIF:
Er du klar til den nye gymnastik sæson?

Hos HFIF er vi sprængfyldte med energi og en masse fede hold i vores nye hal. Som i sikkert har fået med, har vi fået både springgrav, trampoliner og en kæmpe pomfritgrav, så vi er maks klar til at udvikle en masse dygtige springgymnaster.

Vi starter op i uge 38, og har selvfølgelig også en masse andre spændende hold til dem der ikke brænder for spring.

Læs mere om hvad vi alt kan tilbyde på www.HF-IF.dk.

Vi ses i uge 38!


 

Nyhedsbrev uge 37

Yes - vi er i form og vi ses lige om lidt til Grænseløbet - lørdag fra kl. 13 ved flagstangen - løbet starter kl 14 - jeg glæder mig til at se mindst 115
løbere i røde Grænseegnes Friskole bluser.
Det er bare for sejt ;)

Fra bestyrelsen
Generalforsamling: mandag den 12. marts 2018 kl. 19 – sæt allerede kryds i kalenderen nu.

Så fik vi ibrugtagningstilladelsen. Skoleaktiviteter, idræt og foreningsliv kan nu rykke indendørs. FEEEEEDT. Håndværkerne ”sparker” vi ud med udgangen af uge 38 – og derefter er resten op til os og andre der er interesserede i hallen. Vi inviterer nok til lidt løsning af arbejdsopgaver her henover efteråret/foråret – så mød frisk frem så den bliver så god for vore børn (og os) som vi ønsker det.

Trænerspire kickstart
I denne uge har Ørnene haft overnatning på skolen hvor Trænerspire uddannelsen blev igangsat. De skal have flere undervisningstimer og selvfølgelig skal de også i praktik. De vil også få masser af mulighed for at øve sig som legepatrulje i frikvartererne.  

Madordning
Nu har Finn endelig fået byggestøvet tørret af panden og han har fået tid til  at give nogle bud på mandagsretter. Børnene kan bestille mad til om mandagen med start i uge 39. Husk sidste frist på onsdag. Se fil.
Finn er i den grad interesseret i at høre gode forslag til frokostretter - inden for det angivne budget selvfølgelig ;)
Meld gerne tilbage med gode bud på tilmeldingblanketten I har modtaget i dag.

Bondebal
Vi mangler virksomheds-sponsor-støttegaver til vores Halfest/bondebal d. 29. september. Har du lyst til at give en sponsorgave så kridt skoene og giv Maja en tilbagemelding (maja@graenfri.dk)  eller aflever gaven på skolens kontor snarest muligt, så festudvalget kan nå at danne sig et overblik i god tid. På forhånd tak.
Der er ved at være godt fyldt ved bordene, så skynd dig at tage naboen under armen og meld til hos Maja og betal samtidig - mobilepay 61887 - husk navn og “Bondebal”.
PS: Festen er kun for 18-årige og ældre.
Vi ses til bondebal ;-)


Nyhedsbrev uge 38

Grænseløb
Tak for sidst. Det var endnu et skønt Grænseløb med masser af glade løbere fra vores skole, der i den grad gav den gas. Hele 127 incl. voksne løbere :-) Se alle Anes billeder på facebook. Desværre dukkede en del ikke op og det var da nær ved at koste os den største holdpokal. Lyreskov havde 114 løbere med, men vi glæder os over, at vi holdt skindet på næsen også i år på det punkt, og retmæssigt kunne tage imod pokalen.  
Selvfølgelig gælder det om at være med og gennemføre i bedst mulige tid for den enkelte; men det er da også sejt at se at nogen har besluttet sig for at vandre turen, at have løbevogn med, følges med en ven osv ligesom det er mega skønt at være vidne til, at der også var flere af vore børn der kom på toppen af sejrsskamlen - heriblandt Kresten, Mikkel, Casper og Sofie. Super flot og til lykke.  

Ansættelsessamtaler
Vi har i denne uge haft ansættelsessamtaler og jeg kan fortælle, at vi har fået ansat en dejlig erfaren lærer - ikke mindst på udskolingsområdet.
Jeg glæder mig til i næste uge at kunne løfte sløret for hvem det er. Lige nu skal vedkommende have tid til at sige op og slutte af på behørig vis. Det er jo et skønt træk at notere sig, at man går pænt ud af hoveddøren :-)

Ny psykolog og talepædagog
Vi har nu endelig fået en skolepsykolog tilknyttet til skolen og samtidig fik vi tildelt en ny talepædagog.
Skolepsykolog: Cathrin Henriksen
Talepædagog: Tina Dreyer
De er allerede begge to i gang med arbejdet med vore elever. 
Temauge om kroppen
Vi har i kommende uge temauge om kroppen. Der er lavet et spændende og anderledes program for ugen som slutter af med den officielle indvielse af Hallen.

Bondebal
Ih det har jo strømmet ind med masser af skønne præmier/gevinster til indvielsesfesten i denne uge. Har du en gevinst klar, som du ikke lige er nået op med til Maja, så kan det stadig nås selvfølgelig. 1000 tak for dem. I kan da i den grad glæde jer til at få del i dem eller måske for lov at byde på de store effekter?
Husmus og skovmus har meldt et bord til så vi mangler da lige et par klasser endnu. Der er stadig ledige stolesæder - Så få så æ finge ue a æ gaf å få jæ mæl te. :-)
Mobilepay 61887 - husk navn og “Bondebal”.
PS: Festen er kun for 18-årige og ældre.
Vi ses.

Friskolen - et gratis Friskolemagasin
De er nu tæt på at publicere Friskolen nr. 2 – medlemsmagasinet for Dansk Friskoleforening.
I denne forbindelse vil de minde om en ting, som er vigtigt for deres mulighed for at få de bedste historier ud til forældre, bestyrelser og ansatte.
FORÆLDRE KAN LÆSE MAGASINET GRATIS DIGITALT  
Hent appen og læs nu…
Iphone/Ipad: https://itunes.apple.com/dk/app/magasinet-friskolen/id1229094151?mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.friskolen.areader
Computer: magasin.friskoler.dk