»Forside   »Kalender   »Kontakt   »Om skolen   »Klasser   »Undervisning   »Praktisk info   »Arbejdsgrupper   »Links   »Nyhedsbreve
du er her: nyhedsbreve - siden er sidst opdateret 01.7.18

Skoleåret 2017/18

» august

» september

» oktober

» november

» december

» januar

» februar

» marts

» april

» maj

» juni

Arkiv for nyhedsbreve

Juni 2017/18, uge 22, 23, 24, 25

Nyhedsbrev uge 22

Så er mysteriet opklaret - vi har fået en ny “plæneklipper” ;) Karl Heesch som har gjort tro tjeneste siden skolens start i 2011 syns han skal på pension. Det har været fantastisk at have haft så tro en mand i tjenesten i alle disse år - bare fordi man gerne vil støtte skolen i byen hvor også børnebørnene går. Kæmpe stor tak til Karl.
Den nye “plæneklipper” er Jens Peter Skjødt, som ganske ubemærket har overtaget tjansen. Byens skoleprojekt og børnebørnene har givet også her haft en betydning for at påtage sig tjansen ;) TAK
Sportspladsen er desuden blevet sået til af Uwe Asmussen og vi venter nu kun på at græsset spirer - og glæder os over hver en dråbe regn vi måtte få. (Det er jo en lidt ambivalent følelse - for vi glæder os jo samtidig over den dejlige sommer vi har)

Sct Hans kor
Skal dit barn synge til Skt. Hans bålet i Holbøl? Så samler vi et lille kor af store og små. De kommer til at øve i et par frikvarterer. Meld dig hos Ane på skolen eller ane@graenfri.dk

Symfoniorkester koncert
Ørnene har i denne uge , som afslutning på et længere symfoniorkesterprogram, været til stor koncert med Sønderjyllands symfoniorkester i Åbenrå. Det var som altid en kæmpe stor, munter og skøn oplevelse at høre hele orkesteret samlet, give den fuld skrue.

Pilefløjter
Selvsamme Ørneklasse var i år igen inviteret på pilefløjte-snittekursus hos Jan Thomsen. Det var en ren fornøjelse at se en garvet sløjdlære lære en god gammel erfaring fra sig - til stor glæde for en hel flok interesserede unger. (Se billeder på facebook). Tak til Jan ;)

Byfesten
Vi var mange til super hyggelig sangaften i teltet med Ane. Der blev sunget godt igennem og man blev jo atter bekræftet i at fællessang gør glad i låget ;)
Jeg takker mange gange for mine cykel sponsorater ;) Hebru 1000 kr. - desuden fik jeg super fine beløb fra Maja Milland, Pernille Henriksen, Lars Henriksen, Bodil Lykkeskov, Tina Gundesen, Vicky Nielsen, Anja Karschulin og så blev armen lige vredet om på min husbond så jeg kan aflevere et dejligt rundt beløb på 2000 kr. til byfesten. Tak til hver og en ;) Nu venter cykelturen om en god times tid…….
Husk at kikke forbi festpladsen i løbet af weekenden og støt sammenholdet - om ikke andet så støt vores kaffebod - pengene går ubeskåret til lejrskole for vores børn. Det er en stor post der hvert år koster mere end 100.000kr.


Nyhedsbrev uge 23

Lidt af hvert
Sct Hans kor - aflyst, men mød endelig op til Sct Hans aften på stadion og hør årets lokale talere: elevrådsformand Julie Duus og Christian Steinbrich ;)
Ane har fået lagt sidste hånd på sin afsluttende eksamensopgave ifm sin AKT uddannelse i denne uge; og vi har i ansættelsesudvalget arbejdet intenst med samtaler ifm stillingsopslaget. Der er i skrivende stund endnu ikke en endelig ansættelse på plads.

Byfesten
Sikke en dejlig byfest - tak til jer der mødte op og støttede - og for støtten til cykelløbet. Der blev ialt kørt ca 10.000 kr ind og jeg (ældre kvinde) lå da lige i hælene på cykelrytterne i fuldt udstyr) Dejligt også at se nuværende som gamle elever i rytteroptoget. Kageboden solgte godt takket være alle de lækre kager der var leveret. Fin gymnastikopvisning men for få deltagere i familiedysten. Jeg var især stolt af vore elever til rundbold turneringen. Fair play og ingen mukkeri - det var der da et par enkelte voksne, der kunne lære lidt af... Sejt Ulve og Ørne mfl. ;) Jo der var i sandhed gang i aktiviteterne på pladsen hele weekenden godt hjulpet af hr Duus mfl.

Kommende 0. kl. på besøg
Vi har for alvor taget hul på besøgsrækken for vores kommende 0. kl - en super fin lille flok på 15 friske børn. Velkommen ;)

0.kl. læseven
Hele 0. kl er nu blevet læsevenner i Svalen. Alle øver at læse og snakke om en bog hver fredag i læsebånd, hvorefter de alle læser for et barn i børnehaven. En super motiverende og god træning for en nybegynderlæser. Jeg er stolt af, at de alle læser så fint, at de kan klare denne udfordring ;)

Censor
I denne uge fik vi ligeledes taget hul på censor opgaverne. Folkeskolens Prøver står jo for døren. Helle var censor i dansk i denne uge. En fin lille opvarmning til at 8. og 9. klasse skal til prøve på mandag i dansk.

Fra bestyrelsen
Kære Forældre – så er der bare arbejdsdage hvor vi kan gøre skolen endnu mere fantastisk til det kommende skole år.
Meld tilbage til Maja hvilken dag I kære forældre (alle sammen!) kan give en hånd med, så skal vi nok skrive ud til jer hvad I skal medbringe. Skriv til maja@graenfri.dk senest fredag den 15.6.2018.
Vi har noteret os masser af småreparationer, maling, legeplads, hækklipning, havearbejde, hovedrengøring, vinduespuds, opstilling til 1. skoledag, oppyntning og meget meget mere. Så der er brug for alle jeres færdigheder! Husk at medbringe lidt spiseligt og drikkeligt.  Hvis nogen af jer har specielle præferencer til noget I er specielt gode til – ja så skriv det da lige.
I kan vælge mellem:
Fredag, den 22.6. kl. 17-22 - ansvarlig: Rikke Festersen og Bjarke Nielsen
Lørdag, den 23.6. kl. 9-14 - ansvarlig: Christian Duus
Søndag, den 24.6. kl. 9-14 …Hvis det kun er her du kan – så finder bestyrelsen også en til denne dag!
Fredag, den 29.6. kl.17-22 …Hvis det kun er her du kan – så finder bestyrelsen sørme også en til denne dag!
Lørdag, den 30.6. kl. 9-14 - ansvarlig: Bettina Paulsen
Søndag, den 1.7.    kl. 9-14 - ansvarlig: Karina Lorenzen
Fredag, den 10.8. kl. 17-22 - ansvarlig: Anja Karschulin og David Hansen
Lørdag, den 11.8. kl. 9-14 -ansvarlig: Svenja Kutsch

Venlig hilsen, Bestyrelsen, Christian Duus


Nyhedsbrev uge 24

Lidt af hvert
Nikolaj Paulsen var i tirsdags til den store cyklistprøve i Åbenrå. Han klarede sig superflot med kun minimale fejl, men var oppe imod garvede Åbenråcyklister. Super flot repræsentation af skolen, Nikolaj!

Mundtlig eksamen i dansk såvel som i engelsk er kommet rigtig flot fra start i denne uge.

Så er der bare arbejdsdagene, hvor vi kan gøre skolen endnu mere fantastisk til det kommende skole år, men vi mangler lige tilbagemeldinger til Maja fra de sidste forældre.

De 15 nye 0.-klasser har været på mere koncentreret introbesøg i denne uge – hele 3 dage. De sluttede af med et fælles forældrearrangement med Schultüte-kreativitet og fællesspisning. Det bliver da bare en skøn lille flok dejlige unger vi skal løfte ind i fællesskabet efter sommerferien. Dejligt at have mødt hver af jer.

Lærerne har fået et introduktionskursus i vores nye platform sharepoint, hvor alle dokumenter kan behandles efter dataforordningens forskrifter.

Som I måske har set på facebook så fik vi i onsdags pludselig leveret et betondæk til redskabsrummet i Hallen. 1600kg skulle flyttes fra lastbilen. Hvor finder man en sekretær, et par forældre, en vikar, et par elever og en skoleleder med et par venner, der selv tager affære? Få steder! Men sammen løfter vi jo her og det bliver fantastisk at få plads og dermed også at få lidt styr på redskaberne.

Bestyrelsen har set på budget og har besluttet at der er plads til at såvel fase 2 som 3 kommer på lejrskole i efteråret – dette års budget 12 Skolebyt var jo faktisk sidste efterårs lejrskoler, der blev flyttet til nu, og var derfor heller ikke en udgift i sidste års budget.

Trækronen arbejder på at få lavet nogle gode tilbud/planer i sommerferien, til de børn der skal passes her.

Vi har nu al personale ansat, så vi kender forudsætningerne for fagfordelingen, som jeg går i krig med at få lagt sidste hånd på her i weekenden. Der er jo ting der skal tænkes ind i skemalægningen mm. Altid et spændende puslespil, men skønt er det jo at have fået frie hænder, hvis blot skemaerne fyldes op med noget godt. Det må jeg lægge mig i selen for at gøre.....

Ny Souschef
Som I ved har Helle valgt helt at hellige sig undervisningen fremover. Det er et trist valg, men jeg er så super glad over at vide mig sikker på, at endnu flere børn nu får glæde af Helles super velforberedte og spændende undervisning. Helle er og kan noget særligt og jeg vil bestemt savne vores gode samarbejde på rigtig mange områder. (Men hun er jo heldigvis stadig i huset)
I mandags skrev Gitte Bønning Kristensen under på at hun tiltræder den opslåede stilling som lærer og souschef hos os fra 1. August. Gitte bor i Tønder med sin mand og 3 børn. Hun har et diplom i ledelse, er læsevejlederuddannet og er et musikmenneske blandt rigtig meget andet. Jeg glæder mig virkelig til at få læsning sat på dagsordenen, for det er et område, jeg ikke har kunne løfte, selv om jeg faktisk blev uddannet læsevejleder sammen med Gitte. Der kom ligesom for meget andet ind over.... Ane får også en sparringspartner i musik, så vi får her mulighed for at gøre musik endnu tydeligere /give det tårn endnu mere fokus/vægt. Jeg glæder mig selvfølgelig tillige ikke mindst over at jeg i Gitte får en ny sparringspartner på kontoret og ser frem til et rigtig godt samarbejde. Rigtig hjertelig velkommen til Gitte.


Nyhedsbrev uge 24

AKT – adfærd kontakt trivsel.
Ane blev i mandags på fornemste vis færdig med sin AKT KRAP uddannelse. Nogen af os vidste jo godt i forvejen at Ane kan noget særligt på det felt, for vi har allerede for længst noteret os, at hendes store indsigt er kommet børnene til gode allerede fra første studiedag for 3 år siden. Stort til lykke til Ane og til os alle. Næste år og fremover skal hendes viden i den grad bringes i spil - også bland personalet.

Sundhedsdag hos Myrer
Vores sundhedsplejerske Mie Isskov kikkede ind en hel formiddag, hvor hun underviste børnene i sundhed – sund mad, velvære og massage, motion og bevægelse, søvn, gode venskaber, god hygiejne mm. En rigtig dejlig og lærerig formiddag. – se facebook for billeder.

Myrer på Krabbetur til Sønderhav
Myrerne cyklede i samlet flok sammen med et par fædre hele vejen til Sønderhav og retur igen. Her skulle ifm strandtema fiskes efter krabber med hjemmelavede krabbefangere. Der var flere krabber der var ved at bide på spegepølsen men desværre fik vi ingen fangst, men der var masser af andre spændende ting at finde, vandmænd, muslinger, sten og så er en soppetur altid en fornøjelse. Tak til Fjordens Perle for is og til Hans Thyge og Nikolaj for cykelsupport. – se facebook for billeder.

Eksamen afsluttet
I denne uge blev naturfagseksamen og tysk afsluttet, og 9. Klasse er således færdige med alle deres eksamener. Selvom eksamenskarakterer ikke altid fortæller hele historien, så må jeg tilstå at det glæder os alle sammen at det i år er gået rigtig godt. Vi skal altid holde os for øje at et 2 tal kan være lige så stor en sejr/præstation som et 12 tal for den enkelte. Men jeg må tilstå at aldrig før har vi da svømmet så meget rundt i 12 taller i alle fag. 12 Det skyldes mange faktorer selvfølgelig: god undervisning, godt forarbejde, god indsigt, god forberedelse, godt arbejde og meget mere fra elever og lærere. Der er ikke givet ved dørene – jeg har spurgt censorerne og vi har endda haft ekstern censor udvalgt af ministeriet til et af årets eksamener. Super flot arbejde unger og lærere – også jer der var der før 9. kl. – her er den gode bund jo blevet lagt.

Udflugt til Rode Mose
Læring uden for skolens lukkede mure er den bedste læring – siger de kloge. Det er jo heller ikke dem, der skal have hele molevitten med ud til stedet og hjem igen. Efter nogle startvanskeligheder med en trillebør der ikke ville flytte sig selv, ankom vi glade og nysgerrige på stedet – Rode Mose. Jeres børn tog VIRKELIG fint fat i opgaven at undersøge mosens vandkvalitet både for biologisk og kemisk kvalitet. Resultaterne var entydige: kvaliteten er fint på begge faktorer. Lad os håbe det bliver ved med at være sådan 12
På Facebook kan I se et fint billede af hvordan der hygges med grillpølser efter fuldendt hårdt forskningsarbejde i det fri.
Tak for oplevelsen
Christian

Squishies
Medbringes ikke i skolen fremover. De er giftige har det vist sig. Vi skal nok sørge for at kassere dem vi finder på skolen. Brug i stedet Memory skum eller jonglør bolde, hvis der er brug for at have noget i hånden.

Sidste skoledag fredag d 29 juni
Alle børn mødes i klasserne kl. 7.45 hvor de har aftalt med deres klasselærer, hvad de skal lave/hygge sig med. Derefter har vi morgensamling med sang farvel og diplomer mm, oprydning i klasserne og karamelkastning af 9. kl.. Derefter flytning til ny klasselokale og så skal der hygges på stadion, hvor Ulvene som traditionen byder det, har planlagt en dejlig afslutning for alle deres skolekammerater: lege, høvdingebold og vandkamp, som først er mod lærerne og derefter mod alle de børn, der har haft skiftetøj med og som har skiftet tøj, inden vi gik på stadion. Når vi er færdige skifter alle til tørt tøj på stadion udenfor, så husk et stort håndklæde! Kl.12.00 - Go’ sommerferie til all! Pasning i Trækronen efterfølgende som sædvanligt.

1. skoledag 12. august.
Maja har aftalt med Landbohjemmet at vi ligesom de sidste år, atter kan blive trakteret med pitabrød og en vand/øl efter at 1. skoledag er slut kl. 12 for en flad 50er/pers.
I skal helst inden sidste skoledag (nu mens I husker det) men aller senest 6. juli melde, hvor mange personer I kommer til Maja. Hvis I betaler på mobilepay 61887 skal i påføre barnets navn. I kan også maile navn og antal til maja@graenfri.dk og overføre penge. Der betales ved tilmelding.

Arbejdsdage
.... så er første hold arbejdsfolk lige kommet og har taget fat på de mange ventende opgaver. Husk at melde dig til en af arbejdsdagene – alt for mange af jer har endnu ikke meldt tilbage om, hvornår I kommer og giver et nap med. Gør det lige nu ellers bliver I jo bare skrevet på en af dagene – og det er nok lidt træls trods alt!

Vi ses på torsdag til sommerfest!