»Forside   »Kalender   »Kontakt   »Om skolen   »Klasser   »Undervisning   »Praktisk info   »Arbejdsgrupper   »Links   »Nyhedsbreve
du er her: nyhedsbreve - siden er sidst opdateret 7.1.18

Skoleåret 2017/18

» august

» september

» oktober

» november

» december

» januar

» februar

» marts

» april

» maj

» juni

Arkiv for nyhedsbreve

December 2017/18, uge 48, 49, 50, 51

Nyhedsbrev uge 48

Juleklip
Ihhh nu er det snart jul. Vi fik da rigtig sunget julen ind og pyntet op over det hele i dag - godt hjulpet af rigtig rigtig mange bedsteforældre. Det er skønt at så mange sætter tid af til at komme, selv om der tydeligvis hives i dem fra andre sider sådan en dag ( tror ikke alle havde fået slukket for deres mobil ;-)). Vi fik også smagt de første æbleskiver.
Skolen står nu rigtig fint pyntet og når der er blevet gjort rent i weekenden pyntes det fine juletræ som Flemming Thildsen i år igen har skænket os. Stor tak for det :-) Den flotte adventskrans hænger også klar og er atter bundet af Anne Mette. Stor tak for det ;-)
Se alle billederne på facebook.

Teater - Mysteriet om det gode liv der forsvandt
Det var fantastisk igen i år at opleve årets teaterforestilling - en rammefortælling med collager kan man vist godt kalde det. Det er fantastisk at se de børn vi har kendt fra små eller som er kommet hertil midtvejs - nærmest som skygger af sig selv - udvikle sig så fint og vise mod. De har ikke bare lært replikker udenad (jo nogen havde da i den grad levet sig ind i rollerne) men de fleste havde selv valgt, hvad de ville fortælle om, hvad der virkelig betyder noget for dem - om det gode liv.
Musikerne havde endda selv skrevet tekst og melodi til en af sangene. De bliver da bare dygtigere og dygtigere og mere og mere velspillende.
Se facebook - også for indspilningen af sangen.

Julebazar 16. dec kl. 11-14 - og ja det er fra 11-14 ;-)
Dejligt at klasserne er godt igang med planlægning af boderne. Det ser da ud som om der virkelig igen bliver fuldt hus og masser af boder og aktiviteter. Super dejligt.
Ønsker om en bod med angivelse af hvad I sælger, gives til klasselæreren senest på mandag d. 4.12. også for interesserede udefra, til Maja på maja@graenfri.dk eller tlf. 74608200.
Vi glæder os til at høre fra jer og ikke mindst se jer ;-)
Husk juletræsfest efterfølgende i Hallen ved HFIF.

Ideer til madordning efter jul modtages gerne.


Nyhedsbrev uge 49

Hørt i forbifarten
Et par store Ulve kommer susende forbi Christian på gangen og fortæller at JP har været inde på nogle pornosider. Da Christian spørger JP, hvad han har at sige til det, lyder svaret tørt: “Jeg ka’ jo ikke engang stave til det …. ;-)”

Husk ALTID at holde på P-pladsen ved hallen/brugsen - også selv om I bare lige…. ;)
Det er dit barns sikkerhed det drejer sig om! Der opstår alt for mange farlige situationer, fordi der parkeres og vendes på Skolegade. Og de gule striber betyder ikke, at man lige må holde der og samle op heller….. nej pladsen er alene beregnet til bussen!
Ny vane tager ikke mere end max 40 gange at øve, før den er i hus ;-) - og tænk på skridtene der lige tæller med i 10.000 skridt regnskabet ;-)

Lidt fra bestyrelsen og fra hallen - Arbejd i januar – hold fri til sommer….
Nå kære skole-venner – få lige nogen til at tage januar-maleopgaven –og hold til gengæld fri til sommer. Det kunne være så dejligt for vore børn at gymnastiksalen og hallen bare var tip-top, nu da udearealerne er bløde og våde. –
Vi skrev tidligere – og gentager lige:
Kære forældre – vedr. arbejdsdag i sommerferien 2018 (hvis du hellere vil afvikle den i januar!) I sommeren 2018 skal alle forældre jo ligesom tidligere levere en dags arbejde med at vedligeholde, rengøre skolen – MEN faktisk har vi brug for at 10-20 mand HELLERE vil gøre det i januar 2018 og til gengæld få fri til sommer. Vi mangler nemlig hårdt at få gjort hallen og gymnastiksalen færdig med lidt rengøring, maling, spartling og udeområder. Så det hele bliver endnu bedre for vores børn! Vi sørger for opgavefordeling og materialer – I skal have noget værktøj med, det vender vi tilbage til. Der vil være et bestyrelsesmedlem tilstede for at hjælpe med at få arbejdet gjort godt og koordineret.
Lørdag den 13.1.2018 kl. 10-16
Søndag den 14.1.2018 kl. 10-16
Lørdag den 20.1.2018 kl. 10-16
Meld tilbage til Maja senest den 12.12.2017 hvis det passer jer godt – og hvilken dag. Det vil være en superhjælp!
Endnu en sponsor siger vi tak til!
Så har en sponsor igen meldt sig: Kenn Paulsen kommer i weekenden med grus til parkeringsplads og fortove – det bliver så godt. Tusind tak – og vi andre husker lige at støtte dem der støtter os, ikk?. Jeg får lige nogle lokale bønder med en traktor/gummiged til at fordele det i weekenden. Hvis nogen har lyst til at være med, så sig lige til. Både førere, traktorer og ”manuelle” kan bruges!

Er du teknikinteresseret???
Hvis du gerne vil hjælpe med din tekniske interesse, og alligevel engang imellem henter børn fra skole, gymnastik eller andet – så mangler vi hårdt en teknisk-interesseret til varme, solenergi, alarm m.v. i hallen – så det bliver optimeret, så vi bruger færrest penge på drift – og flest på skolebøger, computere og lærerlønninger! Meld dig flux!

Al kontakt kan ske til bestyrelsen
Hilsen formanden, Christian, tlf. 40786546

Farvel
Vi har i denne uge sagt farvel til Jessica som flytter til en skole i Åbenrå, hvor familien nu bor. Hun havde desværre ikke modet til at sige farvel, hvilket jo også kan være svært nogen gange, når man har haft det godt og er glad for sin skole, kammerater, lærere mm. Mon ikke I støder ind i hende igen ved lejlighed, så kan I måske lige få/give et kram. Rigtig god vind til Jessica og familien.

TIL LUCIABØRNENE:
Så fik vi øvet trin og ruter m.m. i kirken :-) I bliver et imponerende kor. Vores mødetider står nederst her i nyhedsbrevet i kalenderen. Bånd og krone er klar til søndag. Udstyr: Hav om muligt håret flettet hjemmefra. Røde/hvide elastikker, hvis du har. Ingen vilde mønstre på strømper og undertøj, Det ses så tydeligt gennem kjolen. Lyst - gerne hvidt - ensfarvet tøj under: Strømpebukser eller strømper og undertøj. Hvid bluse til de, der har skolens kjoler på, da der ikke er så meget ærme. Og selvfølgelig nystrøget kjole. Jeg kan se på facebook, at flere øver sig i at gå med levende lys og synge sangene udenad hjemme i stuen. Det er en rigtig god ide. (De to udenlandske vers i Glade jul er udsat til næste år :-)
På onsdag 10 - ca.12 mangler vi at have en chauffør i baghånden. Sms til Ane 51259628
Tak til luciateamet Therese, Louise og Pernille - I er fantastiske!
Jeg glæder mig, til I endelig skal ud og sprede glæde og julefryd .
Kærlig hilsen Ane

Julebazar også for kommende elever selvfølgelig d. 16. dec kl. 11-14 - og ja det er mellem 11-14 ;-)
Dejligt at klasserne er godt igang med planlægning af boderne. Husk jeres gode opbakning til forældrerødderne er essentiel. Det ser da ud som om der virkelig igen bliver fuldt hus og masser af boder og aktiviteter. Selv om vi jo forventer at man deltager i skolens fælles aktiviteter, er det jo altid super dejligt, når vi også oplever at I gør det, for det er jo en del af det I har meldt jer til da I valgte skolen ;-) Det går da hen og bliver SÅ hyggeligt med mad, æbleskiver, småkager, forhindringsbaner, helligtrekonge lys-støberi, ornamenter og div andre værksteder. Jeg glæder mig.
Skolen åbner kl. 10.30 
Spørgsmål fra Ulve ang fadderskab i SOS børnebyerne

Hej kære forældre.
Vi i ulve klassen er i gang med et emne om udsatte børn i ind- og udland.
Vi vil af denne grund gerne vide, om der er nogen forældre her på skolen, der er fadder i SOS Børnebyerne.
Hvis ja, vil vi spørge jer om et par enkelte ting, fx omkring hvorfor I har valgt at støtte osv.
I må meget gerne kontakte os, hvis I har lyst til at svare på et par spørgsmål.
Hilsen Laura og Oliver.


Nyhedsbrev uge 50

   Bænke i omklædning i hallen er monteret ;-) Det ser mega godt ud.
Lige nu går vi da bare og glæder os til at vi ses til julebazaren i morgen fra 11-14.
Husk vores tradition omkring pakkeleg på tirsdag til vores juleafslutning. Alle børn medbringer mindst en “værdiløs” pakke til den fælles pakkeleg for hele skolen. En pakke rosiner, et par blyanter, en bamse der ikke længere er i brug, en dåse makrel eller hvad der nu lige er i skabene pakkes fint ind og medbringes på tirsdag.

En pung med et større beløb er fundet på Storegade og kan afhentes på kontoret inden juleferien.

Hørt i forbifarten
Emil kommer løbende: “Der er tus på mit bord!” Eneste rigtige svar fra en naturfagslærer: ”Er det skrubtuds eller haletuds?”
På klingende vestjysk ved kaffebordet på Birkelund: “A har ou sungen lucia. Men det er we å wær nod´tid siden, æ ou” Hun kunne skam sangen udenad endnu <3

Lucia sang
I onsdags optrådte 32 luciapiger og dreng for hele skolen med deres skønne sange med tilhørende guitarspil til nogle af julesangene. Skønt med en professionel guitarstemmer i Frederikke. Hvor var det dejligt at se den store aldersspredning i koret. Skønne julesange - og vi kom i endnu bedre julestemning i denne mørke tid.

SOS Børnebyerne
Onsdag havde vi besøg af Astrid fra SOS Børnebyernes lokalafdeling i Sønderborg. Besøget er en del af 4.-9. klassernes arbejde med fattigdom, flugt og nødhjælp i uge 48-51. Der er 43 lokalafdelinger af SOS Børnebyerne i Danmark. I Europa findes der Børnebyer i de sydlige og østlige egne. Se mere her: https://www.sosbornebyerne.dk/
Forud for foredraget fortalte en gruppe fra 8.-9. kl. generelt om SOS Børnebyerne, så alle elever fra 4.-9. klasse var klædt passende på til Astrids foredrag.
Astrid fortalte specifikt om SOS Børnebyernes arbejde i Cambodja og Laos. Om hvor meget det nytter at give børn en familie, et hjem og en uddannelse. Foredraget gjorde et STORT indtryk på mange af børnene. Som én sagde bagefter: Jeg har altid bare tænkt, at det var en kedelig reklame i fjernsynet…
Til vores julebazar vil der være en lille bod med information/foldere/kort fra SOS Børnebyerne og en mulighed for at smide lidt i en indsamlingsbøsse.

West Side Story musical på Frøslevlejrens Efterskole
En fantastisk nyfortolkning af den klassiske Romeo og Julie-fortælling med fed musik, flot sang, god dans og overbevisende skuespil, mødte 4.-9. klasse torsdag formiddag. Forestillingen varede 2 timer inklusive en pause, hvor en fyldt sal blev aldeles flot og rigeligt beværtet med mange forskellige slags julekager, saftevand og kaffe.
I evalueringen med børnene, egern og ulve, i dag, var det sjovt at høre, at hver enkelt selvfølgelig lagde deres fokus lige præcis der, hvor de netop selv havde været aktiv i vores egen forestilling: Ja, der var da lidt knas med mikrofonerne….den der projektor i loftet fungerede bare godt…..Den der civilklædte betjent, han spillede bare godt…..Bassisten han var bare god…..Trommeslageren var mega fed……
Tillige var vi så heldige, at blive fragtet ud og hjem af frivillige forældre og bedsteforældre - tusind tak for jeres støtte til, at vores børn kan få sådan en dejlig oplevelse lige ovenpå vores egen forestilling - noget der bestemt er med til at bevidstgøre dem om styrken ved og værdien i de kulturbærende elementer i vores undervisning - sang, dans, musik og teater.

Indsamling til fattige familier i “nærområdet”:
Findes fattigdom i Danmark? Ja, den gør, og flere og flere børn rammes af fattigdom. Derfor samler vi ind til julepakker til fattige familier her i det sønderjyske. Børn, der ikke kan få tøj i rette størrelser til den nye sæson, der ikke får julegaver eller lidt ekstra lækkert i anledning af højtiden. Alt tøj, brugt men i pæn stand, legetøj, pynteting, spil m.m. tager vi gerne imod og bruger til julegaver. Indsamlingsstedet er Genbrugsen i Ørneklassen. I Genbrugsen vil tingene også være til salg og pengene herfra vil blive givet videre til julehjælp. 


Nyhedsbrev uge 51

Afslutning
Vi havde en rigtig dejlig juleafslutning i går hvilket I kan læse og se meget mere om på facebook. Nyd billederne af jeres dejlige børn - de er og kan noget særligt.

Tak for i år
Jeg har stor lyst til at takke jer alle for det gode og konstruktive samarbejde personalet og jeg møde hos jer alle. Det er helt fundamentalt vigtigt for jeres børns trivsel og udvikling. Jeg er sikker på, at I også oplever at vores tilgang til jer er positiv og imødekommende.
Vi har i den grad atter i år udviklet mange nye ting og virkelig fundet dejligt fodfæste i vore værdier og i at udføre det daglige vigtige arbejde med jeres børn ud fra dem.
Arbejdet med at få det aller ypperligste ud af - eller vække det i jeres barn, kræver stor engagement, indlevelse og interesse fra barnets kammerater og de voksne omkring det. Jeg oplever, at vi alle her trækker på samme hammel.
Den gode daglige undervisning og pasning er fundamentet og så glæder jeg mig over temaarbejde, teater, idrætsdage, fester, bazarer, og alt det andet vi også giver plads for.
Tak for den gode opbakning til skolens arrangementer. Dejligt når hele familien dukker op -endda med bedsteforældrene, når vi har lagt os i selen for at lave et arrangement, der jo altid er forbundet med ekstra arbejde. Men at blive mødt her af glade gæster , der også er parate til at give en hjælpende hånd, giver arbejdsglæde og god fornyet energi. For energi og flid skal der til, når man arbejder her.

Nyt fra bestyrelsen
Kære alle elever, forældre, ansatte – og andre der er optaget af vores skole. Uha – det var da lige endnu et år der gik, heldigvis kun et halvt skoleår. Vi har i år for alvor set effekten af at vi selv gør rent og at vi selv i sommerferien medvirker til vedligehold og reparationer. Sparede midler går løbende til ekstra lønninger til voksne lærere og pædagoger så børnene får den bedst mulige undervisning – og samtidig har vi i skolen første leveår formået at spare op, så der nu også er en hal til Grænseegnens Friskole. Jeg er virkeligt stolt over resultaterne som de ansatte og I forældre i fællesskab har skabt! Senest nyt er at indvielsesfesten gav hele 33.000 kroner i overskud da alle regninger var betalt!!!! – de er hurtigt blevet omsat til et aktiv for såvel skolen som hallens store lejer (HFIF) som har fået bænke og knager i begge omklædningsrum!
Tak for 2017 – og vi ses i 2018. God jul.
Christian Duus
Formand