»Forside   »Kalender   »Kontakt   »Om skolen   »Klasser   »Undervisning   »Praktisk info   »Arbejdsgrupper   »Links   »Nyhedsbreve
du er her: nyhedsbreve - siden er sidst opdateret 15.12.17

Skoleåret 2017/18

» august

» september

» oktober

» november

» december

» januar

» februar

» marts

» april

» maj

» juni

Arkiv for nyhedsbreve

August 2017/18, uge 33 og 34

Nyhedsbrev uge 33
Velkommen tilbage til endnu et helt sikkert forrygende nyt 7. skoleår - nu med HAL, masser af nye elever og en nyansat lærer.
Lærerne har været i gang den sidste uge og er vendt tilbage med masser af ideer og god energi til det nye skoleår. Trækronen har jo været i gang i 2 uger og pædagogerne har hygget sig med de yngste og tillige med de helt nye skolebørn, der er dukket op ;)
I har været i gang overalt og der har hersket travlhed i Hallen. Vi er bare SÅ klar til at vi ses på søndag kl 10-12 og måske i kirken kl. 9 og efterfølgende til spisningen - hvor vi bliver 250 mindst ;)
Dørene åbnes kl 10.
Parkering på søndag ved kirken på begge sider af præstegården, ved Brugsen og på Stadions parkeringsplads: Stadionalle - lige bag Brugsen og huset med den gule mur ;)

Hørt i forbifarten
Jeg snakker lidt med nogen af børnene i Trækronen om deres ferie. De giver alle udtryk for at den har været rigtig god og Lykke uddyber: “Jeg ville hellere have været i skole”. Jamen så bliver man da glad i låget ;-) 

Ugebreve
Desværre er der sket det mere end uheldige, at alle vore planer, periodemål og ugeskemaer for kommende skoleår på vores drev er forsvundet sporløst!!!
Mens vi venter på at få dem genetableret eller lavet på ny, vil I derfor ikke lige de første uger få et normalt ugebrev med skema mm. I vil modtage et lille brev i stedet.


Nyt fra hallen
Den er jo bare klar ;) og vi gør nu klar til at de ekstra 100 kr/elev sættes på afregningerne fra 1. september. (se evt referatet fra generalforsamlingen hvor det blev besluttet)

Lidt om kommende skoleår

Vi skal i år have temauge i uge 39 hvor vi skal arbejde med kroppen. Ugen slutter af med indvielse af hallen og kulminerer med en workshopdag, som afsluttes med et par forestillinger; men meget mere om det senere.
Vi skal arbejde med vores 4 fyrtårne ifm valgfagene, som noget nyt. Det bliver spændende.
De ældste skal ligeledes igen i år spille teater og musik.
De ældste får lov til at snuse til bridge, de yngste får et it-kursus, ekstra støtte udmøntes i korte kurser, fransk for nybegyndere og fortsættere og meget meget mere.
Som I allerede ved skal vi jo bytte skole med Skørbæk-Ejdrup Friskole lige efter pinse -
http://www.skejdrup.dk/ Det er en længe næret drøm, vi her får afprøvet. Det bliver spændende at drage afsted med 118 børn og hvad dertil alt hører, og være sammen alle sammen i 4 hele dage. Vi glæder os i den grad ;-) Er det noget for dig så meld dig endelig som hjælper i køkkenet eller andet.
Vi skal have pædagogisk døgn igen i år. Vi drager alle sammen til Jaruplund. Maja er her og de ældste børn laver god skole, men der er brug for et par forældre til at passe børnene i Trækronen torsdag og fredag d. 7. og 8. september.


Idrætsstævne torsdag d. 17. august
I år står GF for det fælles idrætsstævne med Søgård og Kværs Friskoler. Lars har stået i spidsen for planlægning, koordinering med videre. Der kommer små 300 børn, der skal lave en masse idræt, stjerneløb og atletik. I vil også se de ældste rundt i byen lave pyramider g andre aktiviteter:
Børnene møder kl. 7.45- 14.10 og aktiviteterne vil foregår på Stadion i Holbøl, men alle møder ind på skolen så vi lige kan tjekke ind. Tag tøj på efter vejret - også så en regnbyge kan overleves. Vi skal være ude hele dagen.

Husk madpakke og drikkelse - børnene vil få lidt frugt og lidt at drikke af skolen i løbet af dagen, så en god madpakke er nødvendig.
Vi kan rigtig fint bruge et par ekstra hænder til at måle op, tage tid eller følge de yngste lidt rundt i stjerneløb.
Meld gerne til Anne hvis du har fri og kan give en hånd med på torsdag.


Løbebånd
I det første kvartal løber vi hver tirsdag og torsdag i morgenlæsebåndet, så vi kan komme helt i topform til grænseløbet og til sponsorløbet inden efterårsferien. Der tilbydes flere valgfrie løbemuligheder både ude og inde.

Madbod
I kommende skoleår har vi aftalt at vi kan få et ugentligt lille måltid leveret fra  Landbohjemmet. Der kan bestilles mad nogle uge af gangen á 20 kr. Alt forudbestilles og forudbetales til de angivne frister.

Mælk
Vi tilbyder atter mælk. Hver dag kan man få et krus ekstra letmælk. Prisen er 100 kr indtil jul. Se fil.

Goddag og Farvel

Vi siger goddag til Asbjørn, Astrid, Cecilie, Elias, Emilie, Ida, Jan, Lina, Maalue, Malthe, Mathilde, Mie, Mille, Naja, Niklas og Sofia i 0. klasse.
Velkommen til Frederik (som nu kommer tilbage) og Mikkel - begge  i 9. klasse samt Else Sander som er vores nye lærer
Rigtig hjertelig velkommen til jer alle og jeres familie tillige :-)


Mobile pay 61887
Yes endelig - I kan nu betale med mobilepay 61887 - ja det er rigtigt, det er kun 5 cifre, fordi vi er en virksomhed.  

Skolepenge tilskud
Det er som altid her i august I kan komme til Maja og få et ansøgningsskema til friplads tilskudet. Man må maks have en indkomst på 335.540 for 1 barn, 349.165 for 2 børn og 362.794 for 3 børn for overhovedet at komme i betragtning. Ansøgningsfrist 1. september!

Der kan ikke søges i løbet af året.

 

Børne- og ungdomsbøger
Et par forældre har spurgt om vi kan bruge børne- og ungdomsbøger på biblioteket. Og ja tak det kan vi da helt bestemt, blot de er i god stand og alle sider er tilbage. Lad børnene få dem med i skole, og lad dem aflevere dem til Vicky.


 

Nyhedsbrev uge 34
Det var i sandhed endnu en dejlig start på skoleåret i søndags. Fantastisk med den fine opbakning mht fremmøde ikke mindst for de mange bedsteforældre. Jeg nød at nå rundt lige og hilse på de fleste.
Marlys kan sit håndværk - en rigtig dejlig og vedkommende fin start i kirken om vigtigheden af det gode venskab, som er grundlaget for alt andet.
Det var dejligt i år at kunne samle alle - godt bænket endda - i hallen. Alle kunne se og høre og vi holder af traditionen med at bære de nye elever ind. Og ja så er ingen jo heller i tvivl om hvad vi alt forventer af jeres børn ;-)
Der blev i den grad spist rester i mandags - ærgerligt (eller godt?) at alle pitabrødene havde puttet sig om søndagen.
Jeg glæder mig over at vi allerede fra 1. skoleår fik lagt grunden for nogle gode traditioner omkring 1. skoledag som i høj grad stadig holder.

 

Idrætsstævne
Vi havde som I sikkert allerede har noteret jer i snakken med jeres børn og fra de mange billederne på facebook haft en rigtig god og hyggelig idrætsdag med 280 børn i går. De var alle igang med boldspil, stjerneløb og de ældste tillige med atletik. Dejligt at der var et par forældre der gav en hånd med og ikke mindst var det godt at Steve lige reddede vores sæbeglidebane med sin hurtige og resolutte indsats. Vore børn har fået mange venner på de andre skoler, kan vi høre. Det er dejligt at de har oplevet en positiv og venskabelig tilgang fra de andre børn ;-) Vores børn gav den i går virkelig fuld skrue og løb da også med en masse topresultater. Dejligt at være vidne til :-)
 

Løbebånd
Vi er kommet godt igang med løbebåndet. I tirsdags løb nogen af børnene ø-løb, andre legede tik på stadion og atter andre gik noodle ;) Vi fortsætter med de forskellige valgmuligheder hver tirsdag og torsdag, som nævnt indtil efterårsferien.
 

Grænseløb 16. september
Vi forbereder os jo på Grænseløbet og det er en skoledag. Det betyder at man som altid skal bede om fri, hvis man har brækket sit ben eller skal til guldbryllup eller andet i den kaliber. Vi vil bede jer henvende jer om fritagelse inden 1. september hvor vi melder skolen til. Det vil være mega pinligt at modtage pokalen for største hold, hvis alt for mange bare udebliver, og vi så alligevel ikke var det. Det vil bestemt ikke klæde vores gode ry. Se fil omkring tilmelding til løbet på 11 km. Kun de der skal løbe over grænsen - 11 km - skal udfylde filen og aflevere til Maja ligesom fritagelse sendes til Maja.
 

Nyt fra hallen
Der arbejdes stadig på højtryk på at få de sidste ting på plads. Ihh vi glæder os til, at den er helt klar til brug - om ikke ret længe nu ;)