»Forside   »Kalender   »Kontakt   »Om skolen   »Klasser   »Undervisning   »Praktisk info   »Arbejdsgrupper   »Links   »Nyhedsbreve
du er her: arkiv for nyhedsbreve/skoleåret 2016/17/november - siden er sidst opdateret 15.12.17

Skoleåret 2016/17

» august

» september

» oktober

» november

» december

» januar

» februar

» marts

» april

» maj

» juni

Arkiv for nyhedsbreve

November 2016/17 - uge 44, 45 & 46

Nyhedsbrev uge 44

Årets Teaterforestilling
Det har atter i år været en kæmpe stor fornøjelse at opleve Egern og Ulves teaterforestilling - Fjeren og Rosen (se billeder på facebook). Børnene og lærerne havde i år ikke selv skrevet stykket, men det blev det ikke mindre velspillet af end det plejer ;-) - plejer skønt ord!
Det var igen i år en stor fornøjelse at kunne følge skuespillernes, musikernes og sangernes store udvikling lige præcis ud fra hver deres udviklingszoner. Skønt at opleve at der synges og spilles igennem, måske bl.a. fordi man har deltaget i flere år ;). Og ja der var fuldt kontrol på den store lydmixerpult og lysanlæg. Hver og én trådte et skridt længere op ad udviklingstrappen. Tak for endnu en dejlig og varm teateroplevelse :-).
Og selvfølgelig må vi sige stor tak til Åbenrå Friskole som atter velvilligt har stillet scenekasser med mere til vores rådighed. Tillige stor tak til Jakob, som igen i år har lånt dele af sit udstyr ud til os.  

 

Åben skole
I torsdag var vi atter med i det landsdækkende Åben Skole program. Vi havde i den anledning særligt inviteret kommende 0. klasses forældre indenfor døren. Der var forberedt plads ved 3 gruppeborde - men intet er jo mere fantastisk dejligt, end når man skal sætte borde og stole til ;-)
Vi havde rigtig mange nye forældre på besøg - og to forældre der allerede har skolesøgende børn. En stor gruppe forældre kom fra forskellige områder i Padborg området. Alle fremmødte virkede dejligt positive, åbne og nysgerrige, og de gør sig dybe og tænksomme overvejelser om, hvor deres barn skal gå i skole. Jeg ser frem til indskrivningsmødet i januar.

 

Halbyggeri
Hurra - nu er landzonetilladelsen i hus ;) - Byggetilladelsen venter lige om hjørnet og så skal det første spadestik da tages lige om lidt ;-)

 

Minisamfund i Julebøl fra d. 1. dec. - 10. dec. begge dage inklusive
Vi skal i kommende uge ansætte ledere og direktører, og er vildt spændte på at se ansøgningerne.

Husk hele Julebøl ugen slutter med Julebøls Lang lørdag d. 10. dec., hvor der er mødepligt for børnene fra kl. 11 - 14, hvorefter Julebøl lukker og slukker og genopstår som et nyt minisamfund om 3 år.

 

Franskundervisning fra efterårsferien til påske for børn og voksne - Gratis ;-).
Der har været dejlig stor interesse for dette nye tiltag. Du kan lige nå at møde ind og være med endnu i kommende uge - tirsdag kl 18.30.


 

Nyhedsbrev uge 45

Hørt i forbifarten:

Jette kommer ind på lærerværelset og siger til den gårdvagt der overtager vagten: Der er altså en masse myrer ovre i gangen - Fra Helle lyder bemærkningen: Så må vi da hellere få sat nogle myrelokkedåser op i en fart….

 

En teenagedreng på 12 år har en snak med Ane: ”Min mor siger, at man godt kan mærke, jeg er ved at blive teenager” “Nåh, hvordan mærker din mor det?” svarer Ane med et løftet spørgende øjenbryn…. “Hun siger jeg er blevet mere moden og sådan fornuftig at snakke med” svarede han med et stort smil :-)

 

Sponsorløb
Jubiii kan nu afsløre at det indsamlede beløb i år blev: 35.702 kr I er bare for seje unger!
Hvor er I bare gode. Tak for den fantastisk opbakning fra alle sider - og ikke mindst alle familiemedlemmer ;-)

 

Opråb fra biblioteket

Hvis I nu skulle “komme til” at rydde op på børnenes værelser i weekenden, vil biblioteket, og lånere i kø, blive meget glade for, at få evt. gamle/alligevel ikke læste biblioteksbøger retur - mange tak :-)

 

Pasning i juleferien i Trækronen
Julen nærmer sig og planlægningen af børnenes og personalets arbejdstid i julen står for døren. Vi har derfor brug for at høre hvem der skal passes mandag til torsdag d. 19.-22. december samt mandag d. 2. januar (hvor vi lukker kl 16.)
Jeg beder om en tilbagemelding til Maja senest fredag d. 25. november, hvor I samtidig opgiver dage og tidspunkter for pasning:
maja@graenseegnens-friskole.dk

 

Sportstøj
Trine Momme har sørget for at vi får en ny omgang sportstøj i høj kvalitet hjem sidst i næste uge.

I kan komme forbi skolen og prøve størrelser og evt bestille indtil d. 25.11.16.  Det er skæringsdatoen for garanti på levering med logo og navn inden jul. Altså kig forbi i uge 47! Bestillingssedlen og betaling afleveres hos Maja senest d. 25.11.16


Minisamfund i Julebøl fra d. 1. dec. - 10. dec. begge dage inklusive
Vi har nu fået ansat en del ledere, men står dog uforstående overfor det lille antal ansøgninger… Vi går dog ufortrødent igang med næste led - nemlig at ansætte medarbejderne i de forskellige virksomheder. Mon så ikke der ud af dem vokser et par potentielle ledere.

Husk hele Julebøl ugen slutter med Julebøls Lang lørdag d. 10. dec., hvor der er mødepligt for børnene fra kl. 11 - 14, hvorefter Julebøl lukker og slukker og genopstår som et nyt minisamfund om 3 år.
Om formiddagen er der særlige tiltag i Lokalbrugsen og HFIF slutter Julebøls Lang lørdag af med modtagelse af julemanden og juletræsfest  fra kl 14 i gymnastiksalen.


 

Nyhedsbrev uge 46

Vi har i denne  uge haft de dejligste samtaler med Myrerne og deres forældre. I næste uge følger flere klasser.


Egernklassen i Jelling
Egernklassen har ifm konfirmationsforberedelsen været en tur i Jelling sammen med Helle og Marlys. Se masser af dejlige billeder og læs om turen på vores facebookside.

 

Videooptagelser
Jeg tænker det er passende igen lige at gøre opmærksom på, at vi engang imellem bruger videooptagelser ifm undervisningen. Vi bruger det selvfølgelig, når vi gerne vil optage et teaterstykke, en fremlæggelse eller andet. Vi bruger også videooptagelser ifm evaluering og udvikling af vores egen undervisning. Pt bruger Ane det ifm sin AKT uddannelse. Optager vi en undervisningssituation eller en samtale er videomaterialet altid kun til internt brug selvfølgelig.

 

Trækronen
Ønsker her i denne søde førjuletid:
Der hersker især fra børnenes side et stort ønske om at der i Trækronen forefindes masser af lego - både til piger og drenge. Det er jo en bekostelig affære og derfor spørger vi  jer, om der evt er nogen der ligger inde med lego byggesæt, der alligevel ikke bruges og som I evt vil sælge eller forære Trækronen. Det kan også være racerbane eller andre større ting derhjemme, som bare samler støv, men som vil få nyt liv i Trækronen. Henvend jer i så fald til Bjarne, Kirsten, Sonja eller Vicky.

 

Aktiviteter i Trækronen
Det har været utrolig dejligt at opleve at ældre børn, der ikke plejer at komme i Trækronen, nu oftere dukker op ifm aktiviteter, der har deres interesse. Det er super dejligt, for det giver jo en dejlig atmosfære, når store og små sammen sidder og nørkler med kreative ting.
Det giver dog Trækronepersonalet den lille udfordring, at der pludselig er indkøbt/forberedt for lidt materiale, idet man ikke har regnet med den store pludselige tilslutning. Vi vil derfor byde alle velkommen selvfølgelig men bede om at man - hvis ikke man plejer at gå i Trækronen - lige melder sig til en aktivitet i forvejen så der er dej, frikardellefars eller glas, mosaik mm nok til alle.

 

Pasning i juleferien i Trækronen
Julen nærmer sig og planlægningen af børnenes og personalets arbejdstid i julen står for døren. Vi har derfor brug for at høre hvem der skal passes mandag til torsdag d. 19.-22. december samt mandag d. 2. januar (hvor vi lukker kl 16.)
Jeg beder om en tilbagemelding til Maja senest fredag d. 25. november, hvor I samtidig opgiver dage og tidspunkter for pasning:
maja@graenseegnens-friskole.dk

 

Sportstøj
Trine Momme har sørget for at vi får en ny omgang sportstøj i høj kvalitet hjem sidst i næste uge.

I kan komme forbi skolen og prøve størrelser og evt bestille indtil d. 25.11.16.  Det er skæringsdatoen for garanti på levering med logo og navn inden jul. Altså kik forbi i uge 47! Bestillingssedlen og betaling afleveres hos Maja senest d. 25.11.16