»Forside   »Kalender   »Kontakt   »Om skolen   »Klasser   »Undervisning   »Praktisk info   »Arbejdsgrupper   »Links   »Nyhedsbreve
du er her: arkiv for nyhedsbreve/skoleåret 2016/17/marts - siden er sidst opdateret 15.12.17

Skoleåret 2016/17

» august

» september

» oktober

» november

» december

» januar

» februar

» marts

» april

» maj

» juni

Arkiv for nyhedsbreve

Marts 2016/17, uge 8, 9, 10, 11 & 12

Nyhedsbrev uge 8

Fra bestyrelsen
Kære forældre.
Bestyrelsen sender her en lille reminder på
generalforsamling

- det er den 7.marts 2017 kl. 18.30-19.30 hvor der er tre foredrag - og kl. 20.00-22.00 hvor vi har vores årlige generalforsamling. Det er vigtigt for bestyrelsen at kende jeres meninger og opbakning, hvorfor vi glæder os til at se rigtigt mange af jer til dagen.

Vi vedhæfter udover indkaldelsen til generalforsamlingen som i har fået tidligere, også bestyrelsens skriftlige beretning og foreløbigt årsregnskab. Regnskabet vil naturligvis være endeligt og blive gennemgået på generalforsamlingen, ligesom det lægges på hjemmesiden.
Vi glæder os til at se jer.

...og vedrørende
hallen:
Ved udgangen af uge 8 er springgravshullet inkl. dræning og isolering færdigt, og det betyder at de begynder at støbe sokkel til hallen og til omklædningsrum i starten af næste uge. Så nu tegner billedet sig rigtigt af vores hal. Jeg sidder lige nu og kigger med på en tidsplan for hallen, og får i den forbindelse indarbejdet datoer hvor vi forældre skal male omklædningsrum og indgangsparti - samt lægge fliser udenfor og andre helt tilgængelige håndværkeropgaver.

Venlig hilsen
Christian Duus

 

Genbrugsgaver til Tombola ønskes :-)

Egern klassens populære Genbrugs-tombola skal selvfølgelig være der igen i år, så derfor beder vi så mange som muligt, om at sende små som store genbrugspakker, gerne rigtig flot pakket ind, med til aflevering i Egern klassen. Har I ikke indpakningspapir derhjemme, skal det bestemt ikke være en hindring for at medbringe tingene i en pose, så finder vi på skolen ud af at pakke det ind.

På forhånd tak fra Egern klassen :-)

 

Fastelavnsskolefest torsdag d. 2. marts fra kl 18
Lige om lidt har vi skolefest og det er helt fantastisk at høre jeres børn fortælle om, hvad I skal være udklædt som - suverænt at I bakker så fint op ;) Vi - personalet - må da virkelig lægge os i selen nu. Husk at festen jo også er for søskende, tidligere elever og andre venner af skolen.
Der vil jo som altid være en hel masse boder man kan prøve. Nogle boder koster intet og andre koster 2 kr. - så husk 2 kroner ;)
Der kan købes hjemmebagte fastelavnsboller - bagt af børnene på skolen - samt hjemmelavede lagkager med kaffe. Bocadillos er jo bestilt og betalt på forhånd ;)
Vi skal alle slå katten af tønden i gymnastiksalen og det vil fremgå af opslag på skolen, hvilke klasser, der gør det hvornår. Vi er spændt på, hvem der bliver kattekonge og dronning og hvem der kåres for den mest fantasifulde udklædning osv.
Det bliver da en festlig aften, som for de ældste klassers vedkommende slutter kl. 23.

Skolebussen kører som den plejer fredag morgen. Skolen åbner kl. 7 som sædvanligt og børnene må om muligt sove lidt længere, idet 1. time begynder kl. 8.30. Hvis der stadig er enkelte ting, der stadig skal ryddes op, på det tidspunkt, så klarer vi det før undervisningen går i gang. Sædvanligvis kan de yngste klasser starte undervisningen allerede kl. 8.30 ;)

Farvel
Vi har desværre måttet sige farvel til Mette Auning her til vinterferien. Hun fik flere timer på UCsyd, hvor hun jo også er fastansat. Mette var fantastisk i de måneder hun hjalp os. Timerne bliver frem til sommerferien læst internt.

 

Sikker Trafik besøg af Jonas Mahler i Ulveklassen

Ulveklassen er ikke med, når resten af skolen holder færdselsuge i uge 18, da de skal til skriftlig eksamen i den uge. I stedet har de lige nu et lille kig ind i rettigheder og lurende farer. I torsdags havde de besøg af én der traf et forkert valg, da han valgte at køre spirituskørsel. En ulykke kostede ham førligheden, så han i dag sidder i elkørestol og er afhængig af handicaphjælpere døgnet rundt.

Det var en tragisk historie Jonas fortalte, som gjorde dybt indtryk på alle.

Formålet med at få Jonas på besøg var naturligvis, at minde vores ældste elever om, hvor vigtigt det er, at de kender betydningen af/risikoen ved at træffe det forkerte valg.

I næste uge er der fokus på de seksuelle rettigheder med temaet Rettigheder online/offline.


Nyhedsbrev uge 9

Fra bestyrelsen Halbyggeriet
Endnu en god arbejdsuge på pladsen, betyder at de er flot med i forhold til tidsplanen. Hele soklen er nu afsat - så udover springgrav og hallen - kan man nu se omklædningsrum m.v. op mod skolen. I næste uge - ja da begynder de på bunden i hallen. Ihhhh- hvor er det spændende.

Vil I gerne se mere - så har vi lavet en "virtuel rundtur" i hallen - hvor I helt selv bestemmer hvor I vil gå hen - om I vil i omklædning, i fitness eller ind og springe i hallen. I skal købe (0 kr.) en app  til mobiltelefonen der hedder BIMx eller til PC/mac skal I downloade:
http://www.graphisoft.com/downloads/bimx/bimx_desktop.html
På skolens hjemmeside sørger Tina webmaster og lærer for, at der i løbet af weekenden ligger et link til hallen - og så er det bare at sige "god tur". Alle gode ideer I får - dem mailer I jo bare til mig.
Vi sørger naturligvis for, at I alle får en oplevelse i hallen i forbindelse med generalforsamlingen på tirsdag som starter kl. 18.30 med spændende foredrag - og dernæst kl. 20.00 med generalforsamlingen. Jeg håber vi ses.

Venlig hilsen
Christian Duus


Hørt i forbifarten….

Helle kommer gående fra fysiklokalet i går aftes, hvor hun lige havde hørt “Far-bandet” jamme til den store guldmedalje - se Facebook senere i dag - da hun møder Felix på vej hjem. Kl. er 19.45 og Felix udbryder glædestrålende: Ajjj, det har bare været den bedste dag i dag og den bedste skolefest nogensinde….

Åh, hvor bliver man da varm om hjertet, når man hører sådan en udmelding :-)
 

Den Sønderjyske Garde på besøg
I tirsdags havde vi et festligt og musikalsk besøg af Den Sønderjyske Garde fra Gråsten. 1.- 5. klasse var den heldige målgruppe. Koncerterne var selvfølgelig en del af Gardens hvervekampagne, og der hersker ingen tvivl om, at mange fik lyst til at lære at spille - og så i et orkester på sigt ;) Skønt var det at opleve musikaliteten og det gode sammenhold blandt de unge mennesker i orkesteret og vore børn var som altid eksemplariske publikummer.

 

Fastelavnsskolefest
Sik’n fest vi har haft nu i nat…
For første - og helt sikkert ikke sidste gang - havde vi fastelavnsskolefest. Stort set alle var mødt op i de sjoveste og festligste kostumer - voksne som børn - ja og bedsteforældre ;-). Katten blev i den grad slået af tønden af flere omgange, da alle godt 300 festdeltagere jo skulle have en rimelig chance for at deltage i den sjove tradition. Mange voksne havde aldrig prøvet det… Der blev spist masser af  bocadillos og lagkager samt fastelavnsboller, som børnene i Trækronen selv havde bagt. Der blev slået til Søren i klasserne, hvor alle mulige aktiviteter kunne prøves. Flødebollemaskinen brændte varm såvel som popcornmaskinen... Man kunne endda komme i biografen og se stopmotion fantasy film som 4.-5. klasse havde arbejdet med i ugerne op til festen. Der blev jammet og sunget fastelavnssange, danset limbo, disko og meget mere. Jeg gik hjem fra endnu en dejlig fest med stor opbakning og total god stemning.

En helt igennem festlig og vellykket fest - ikke mindst hvad angår udklædningen. TAK.

Se vores facebookside for billeder og film


Nyt lærerkøkken
- næsten da. Jonas har i denne uge forvandlet vores karrygule køkkenlåger til et fint gråt og sort nymalet lærerkøkken ;)

Tyggegummi
Vi har i den senere tid oplevet en tyggegummi ”optrapning”. Desværre betyder det bl.a., at der ligger klatter alle andre steder end i skraldespanden. Jeg tænker ikke tyggegummi hører til på skolen ej heller i timerne, ligesom sodavand og slik ej heller gør det, så derfor vil jeg opfordre til, at det er noget, der bare dyrkes hjemme. Tak for jeres opbakning ;)


Nyhedsbrev uge 10

Hørt i forbifarten….
Min storebror er ikke i skole i dag. Han var på toilettet i morges og nu er hans mave blevet helt tynd…
(- det toilet er der vist mange af os der godt gad besøge ;)

 

Fra bestyrelsen Generalforsamling og Hal
Kære alle forældre
Tusind tak for stort (70 mennesker) fremmøde og hvor over halvdelen af børnene er repræsenteret! - det vidner bare om at I er engageret  og at jeres børns skolegang er jer meget på sinde!
Til foredraget inden generalforsamling var der en valgmulighed mellem at høre om "tidlig sprogstart" og "unge og misbrug" - begge dele spændende og særdeles relevante!
På generalforsamlingen havde vi besøg af vores tilsynsførende, der gennemgik hvorledes tilsyn føres på vores skole og hvad resultatet er heraf. I løbet af kort tid vil rapporten ligge på hjemmesiden til at alle kan læse den.
Herudover havde Ulve Klassen fremlæggelse på engelsk om deres Manchester tur. Til jer der ikke var til stede: I gik virkeligt glip af noget. Og til jer der var til stede: I ved hvad jeg mener. Dygtige, interesserede unge, der tør og kan stå frem for en stor forsamling og præsentere erfaringer og oplevelser på engelsk. SÅDAN - vi er vildt stolte af jer.

Regnskabet ligger tilgængeligt på hjemmesiden for interesserede.

Til bestyrelsen var der genvalg til Bettina Heesch, til Anja Karschulin og Christian Duus og nyvalg til David Hansen. To nye suppleanter blev valgt det er Betina Paulsen og Svenja Kutsch.

Hallen
Byggeriet fortsætter stadig lige efter tidsplanen. Sokkel, isolering af gulv, støbning af gulv, vand lægges ind - og der skabes forbindelse mellem varmesystem på skolen og hallen så gasfyret kan hjælpe i hallen - og at jordvarmen kan hjælpe på skolen!
Vi har jo fået et par fine sponsorater med et byggepladsskilt fra Signmeup - og et særdeles flot tilbud på sand/grus fra "hønsnap grusgrav" v. Kenneth Jacobsen og nu også vandtilslutning som er doneret af Holbøl Vandværk. Tak - og vi venter spændt på hvem og hvad der bliver det næste.....
Venlig hilsen
Christian Duus

 

Regionsmøde
Vi var en bilfuld ansatte der i torsdags drog til Stepping Friskole hvor regionsmødet i år blev afholdt. Det var fantastisk at høre dirigenten fra radioens pigekor Phillip Faber fortælle om bl.a.  hold ånd i et kor - øverst er koret derunder kommer fællesskabet og nederst kommer den enkelte:
Kor oversat til vores skole: Skolen - Fællesskab = Fællesskab, Jeg = Jeg
Vigtigheden af den fælles kulturarv. Hvis 3 personer lander på en øde ø - hvad har vi så til fælles? De  danske sange ligger klart ret højt på listen. Så bliv endelig ved med at synge for jeres børn ;)
Vi hørte om børn med særlige udfordringer i skolen osv.
En rigtig indholdsrig og givende eftermiddag, hvor vi også fik mulighed for at snakke en smule med kollegaer fra andre friskoler over en bid mad inden turen gik hjemover kl 20.

 

Lus
Vi har atter lus i indskolingen. Tjek jeres barn i weekenden.


Brobygning

8. klasse har været i brobygning. De har valgt forskellige pakker ifm deres videre skolegang efter 9. kl.
 

Prøveeksamen
9. kl. har haft prøveeksamen i skriftlig fremstilling i dansk og vi har konstateret at netværk i gymnastiksalen nu fungerer som det skal, så vi er helt klar til sommer ;)

 


Nyhedsbrev uge 11

Nyt fra hallen ... og fra bestyrelsen
Nå... det vi troede var isolering af gulv og støbning, blev lige skubbet et par dage p.g.a. en kloakplan, som til gengæld er klar nu - så alle afløb er afsat og isolering og støbning sker i næste uge! Vær forberedt på at få en invitation til rejsegilde i ugen efter påske! - HURRA.

Bestyrelsen holdt i mandags første bestyrelsesmøde - og konstituerede sig således:
Christian Duus, formand
Rikke Festersen, næstformand
Bettina Heesch, kasserer
Trine Momme, Anja Karschulin, Karina Lorenzen og David Hansen bestyrelsesmedlemmer
Svenja Kutsch og Betina Paulsen som suppleanter.
Christian Steinbrich medarbejderrepræsentant.

Opgaver og opgavefordeling i bestyrelsen kan du se mere om i forretningsordenen der er lagt ud på hjemmesiden.

Venlig hilsen
Christian Duus


Hørt i forbifarten….
Min mand Per kommer i dag lige forbi, netop hjemkommet fra en længere forretningsrejse. Han finder mig hos myrerne hvor Norah straks spørger; “hvem er han?” og Aline siger: “det ved jeg, han er din kæreste”  
(Ægtefæller gennem mere end 25 år - fantastisk at blive betegnet som kærester ;))


Workshop med bestyrelse og forældreråd om holddeling
I mandags havde vi en udbytterig workshop, hvor vi havde livlige samtaler i grupper om evaluering af holddeling indtil videre samt mulige veje fremadrettet. Der arbejdes videre med at finde den bedste løsning fremadrettet hos personalet, pædagogisk udvalg såvel som i bestyrelsen, som jo er den besluttende myndighed. I bliver selvfølgelig inviteret til informationsmøde, når vi når dertil.  

Ørne besøg på Brundlund Slot
Ørnene har været på Brundlund slot for at se kunst fra sønderjyske kunstnere, blandt andet Franciska Clausen fra Aabenraa. Vi skulle finde 6 forskellige hænder på hendes billeder i udstillingen. Bente Sonne viste os rundt og fortalte om nogle af billederne. Vi fik meget ud af, at hun viste os rundt, fordi hun forklarede billederne grundigt og fik os til at se noget, vi ikke havde set, fx et billede lavet af menneskehår. Vi legede også med statuerne i slotshaven og det var måske lidt for sjovt. Der var også nogen af pigerne, som lavede et reality show med statuerne. Der var en voldgrav. Der var mange smukke blomster, og det var dejlig varmt, for solen skinnede. Busturen var hyggelig og vi fik chokoladekiks. Vi fandt også ud af, at man ikke altid kan stole på buschauffører, fordi han satte os af 4 busstoppesteder for tidligt. Men heldigvis fik vi så en god gåtur ved stranden. (Skrevet af Ørneklassen)

Goddag og Farvel
Vi har i denne uge sagt farvel til Matilde og Sofie fra Egernklassen. Vi ønsker begge piger alt godt med deres nye skolevalg.
På mandag byder Husmusklassen velkommen til Oliver, som skal starte hos os i 2. klasse. Velkommen til dig og din familie - vi glæder os til et godt samarbejde med jer.

 

Ulve besøg på Fjernvarmeværket

Når engle er ude at rejse, følger solen med. Siger et tysk ordsprog - frit oversat. Vi var ikke kun heldige med vejret mens vi ventede på bussen på vej hjem, men også heldige med at kunne se på hvor varmen i husene kommer fra - såfremt man har fjernvarme.

Hanne og Kim tog imod os og viste os rundt på anlægget. Efter et kort foredrag gik vi ud på vægten, hvor vi alle sammen kunne blive vejet (900 kg). Derefter kunne vi se hvordan flis bliver leveret og fuldautomatiske krane fylder fra lageret ind til “brændeovnen”. Vi lærte en masse om at man skal betale straf for at sende for varmt vand hjem til værket, at de mister 70.000 liter vand om dagen på 8520 målere som forsyner langt flere husstande - måske over 25.000 kunder. Det er stor skala tal vi blev bombarderet med. Vi har i hvert fald lært en masse, også læreren, for eksempel hvordan man læser en bus reservation.

Se mere på vores facebookside.
Christian

 

Alle 10 fingre

Hvis jeres barn i denne uge er kommet hjem med en knude eller to på fingrene, så er der en god grund til det - vi er så småt begyndt at søsætte et nyt og omfattende projekt. Alle børn kommer i deres eget tempo og i perioder til at gennemgå et program til at lære at skrive på computeren med 10 fingre. 10-finger systemet flytter børnenes fokus fra fingrene og hen til teksten på skærmen. Flere observationer tyder på, at de læse- og skrivesvage elever har mest gavn af at kunne skrive med ti fingre, men alle elever sparer i sidste ende tid og energi ved at kunne skrive blindt.

Relevante artikler kan læses her:

Folkeskolen.dk: 10 fingre på tasterne udløser flere gevinster - https://www.folkeskolen.dk/527090/ti-fingre-paa-tasterne-udloeser-flere-gevinster

Politiken: Blindskrift gør børn til hurtigere læsere - http://politiken.dk/forbrugogliv/digitalt/forbrugerelektronik/art5040624/Blindskrift-g%C3%B8r-b%C3%B8rn-til-bedre-l%C3%A6sere

Tina

 


Nyhedsbrev uge 12

Nyt fra hallen - rejsegilde torsdag d. 30 marts kl 14.30
Så skete der for alvor noget - og mange af jer har set det selv på pladsen - eller på facebook. Der er blevet støbt - og masser af betonbiler sørgede for god underholdning. Tømrerfirmaet rejser på tirsdag spær og sørger for at huset nu for alvor kommer til at ligne et hus. Derfor holder vi rejsegilde på torsdag, den 30.3.2017 kl. 14.30 - og håber at alle børn når de har fri løber ned og sætter flag på og gør klar - og først smutter lidt senere. Det bliver hyggeligt - og også med lidt til maven.
Vi ses
Christian Duus
 

Hørt i forbifarten….
Jeg samler unger op på min vej ud til gårdvagt - undervejs møder jeg Jonas fra Husmus. Jeg er blind, siger han. Nå, så skal jeg nok føre dig hen til din hylde, så du kan få tøj på og komme ud, svarer jeg og lægger armene om skuldrene på Jonas. Hans arm smyger sig om livet på mig. Han lever sig totalt ind i rollen som blind, og mens vi sådan går hen ad gangen, mærker jeg pludselig en lille hånd, der lige så stille klapper mig 3-4 gange på måsen...

Jeg var vist en god førerhund ;-)

Helle

 

ELF og den årlige tilfredshedsundersøgelse
Vi har de sidste uger haft rigtig travlt med at forberede alle ELF samtalerne. Flere lærere har skrevet flere hundrede elevplaner...
Alle børn vil få elevplanen og portfoliemapper med hjem inden samtalen. Husk at spørge efter den! Brug tid på at kigge alt igennem - gerne sammen med jeres barn, så samtalerne bliver godt forberedte og derfor kan blive lige så dejlig konstruktive som de plejer.
Husk at udfylde tilfredshedsundersøgelsen, som I får hvert forår i forbindelse med ELF og som I modtog som et link sammen med invitationen til samtalerne. Den skal udfyldes for hvert enkelt barn. 3 børn 3 svarskemaer!
Jeg har en forventning om at alle er udfyldt inden påskeferien ;)

 

Generalprøver i dansk og matematik
Vi havde endnu en eksamensafprøvning med Ulvene i denne uge. Vi er bare SÅ klar til prøverne til sommer. Teknik mm virkede uden udfordringer.


Smid tøjet Danmark - for et godt formål

Skolen er meldt til Røde Kors kampagnen i maj/juni måned. Det er vigtigt at lære at gøre noget for andre og vi har derfor meldt os til smid tøjet Danmark kampagnen. Tøj kan afleveres på skolen i den orange indgang i gennemsigtige hele sække.
Se mere her:

https://www.rodekors.dk/det-goer-vi/genbrug/smid-toejet
 

Apropos at hjælpe andre….

Jacob fra myrerne fortalte på en gårdvagtsrunde begejstret om et projekt, som hans farfar er en del af - nemlig at samle ringene fra øl- og sodavandsdåser og give dem til en organisation, hvor man bl.a. smelter ringene om og støber kunstige ben til børn og voksne, der fx har fået sprængt benet af ved vejsidebomber. Vi kender dog i skrivende stund endnu ikke navnet på den organisation, som Jacobs farfar samler ind til.

Nu har Jacob også fortalt om projektet til morgensamling og fået alle børn på skolen med på projektet. Vi håber selvfølgelig også at I, kære forældre, vil bakke op om projektet og derhjemme samle ringe fra sodavands- og øldåser. Ringene kan afleveres her på skolen, hvor der i Lysningen står en kasse: Dåseringe til Jacobs farfar!

http://www.daaseringe.dk/ er en hjemmeside hvor man kan læse mere.

 

Goddag
På fredag byder Husmusklassen velkommen til Anders, som er Henriettes lillebror. Han skal starte hos os i 2. klasse. Velkommen til dig og din familie - vi glæder os til et fortsat godt samarbejde med jer.

Trækronens billardbord kan afhentes