»Forside   »Kalender   »Kontakt   »Om skolen   »Klasser   »Undervisning   »Praktisk info   »Arbejdsgrupper   »Links   »Nyhedsbreve
du er her: arkiv for nyhedsbreve/skoleåret 2016/17/maj - siden er sidst opdateret 15.12.17

Skoleåret 2016/17

» august

» september

» oktober

» november

» december

» januar

» februar

» marts

» april

» maj

» juni

Arkiv for nyhedsbreve

Maj 2016/17 - uge 18, 19, 20 & 21

Nyhedsbrev uge 18

Hørt i forbifarten

Jeg møder Rikke fra Myrerne på gangen, da jeg ankommer her til morgen. Hun er så fin med et stort “diamantbesat” hårspænde i pandehåret. Jeg kommenterer spændet, og siger jeg synes hun er fin - hvorefter hun svarer: Jamen det er fordi ham politimanden kommer i dag!

Jeg kan også fortælle, at Poul politi var meget rørt over opmærksomheden fra Rikke :-)

(Helle)

 

Nyt fra hallen
Endnu en uge gik - og hovedparten af taget og røglemmene er nu placeret - og vi har fået lukket hallen på næsten 2 sider. Solcellerne blev lagt op pånær et par stykker som kommer her i weekenden, og det klarede Torben Holbeck og Per Heesch - og så hundsede de rundt med mig. Hvis nogen har lyst i morgen eftermiddag (lørdag) til at være med til de sidste par solceller og tage lyset ned af stadionlyset fra en Manitou!!! - så ring lige til mig (40786546) - det tror vi bliver en fin og hyggelig lille opgave.
Vi knokler stadig hårdt med at finde midler til at udrette  mirakler udendørs, iform af belægninger, træer og lys - så bidrag endeligt med gode ideer - eller bare gode penge!
God weekend
Christian Duus.

 

Fyraftensmøde for nye 0. klasses forældre
Vi havde et super fint fyraftensmøde i Svalen i tirsdags med masser af oplagte forældre. Pernille  (mor til Filippa) fortalte om den positive og foranderlige overgang fra børnehave til skole. Man skal eksempelvis nu til at møde til en bestemt tid. Jeres barn kan selv og vil selv, men kan alligevel have separationsangst en kort periode - en naturlig følge.  Barnet er træt efter en dag fuld af indtryk, læring og socialt samspil og har brug for tid til at stene og lade tingene falde på plads i ro og fred. Vigtigheden af at være aktiv omkring legeaftaler mm, der styrker fællesskabet på tværs i klassen både mht barnet, men ikke mindst også a.h.t forældresamarbejdet. Vigtigheden af at give sig tid til at svare på alle de store spørgsmål, der dukker op i barnets hoved - ofte ved sengetid og ikke mindst være nysgerrig på hvad der rører sig i barnet. Stil uddybende spørgsmål ud fra det du ved, der er sket ifølge ugeplanen, når barnet bare svarer: ikke noget - på dit spørgsmål om hvad det har lavet. Spørg: Har du leget med Poul i dag? Hvordan gik det med at lege Kaufmann i tysk? osv.
Der var en positiv og dejlig snak omkring bordet om hvad der lige rører sig, når man skal til at sende sit barn i skole.
Tak for et godt møde og tak til Pernille.

Jeg ønsker en tilbagemelding fra jer, om I mener der bør afholdes et lignende møde fremadrettet for kommende 1. gangs forældre!
 

Trafikuge

Vi fik afviklet vores trafikdag i dag efter alle kunstens regler - stor tak til de forældre der mødte op og gav en hånd med :-)

Myrerne bestod alle gåprøven, alle 3. klasserne bestod den lille cyklistprøve og alle 6. klasserne bestod den store cyklistprøve. I 6. klasse finder man desuden en vinder med det højeste pointtal, som skal videre til kredsfinalen i Aabenraa om en måned. Her er hovedpræmien en ny cykel. Vinderen blev i år Kristine Karschulin, som vi ønsker tillykke og alt det bedste til kredsfinalen.


Eksamen
Vi har nu gennemført skriftlig eksamen for 9. klasse. 8. klasse har haft terminsprøver samtidig. Nu skal der knokles med prøveoplæg og synopser frem mod den mundtlige eksamen. 8. klasse kommer til mundtlig prøveeksamen i fagene dansk og idræt.
Tak til Annemarie og Gitte, som atter i år agerede positive tilsynsførende.

 

Sommerferiepasning
Af hensyn til pasnings planlægningen i Trækronen har vi brug for en tilbagemelding mht behov for pasning i ferien. Vi holder om muligt lukket i ugerne 28-29-30 og vil gerne vide hvem der skal passes hvilke dage i ugerne 26-27- 31-32.
Meld tilbage snarest og senest 15. maj.   

Buskort overgår til rejsekort
Vigtigt at læse filen om nye buskortregler. Husk underskrift og tilbagemelding inden 19. maj! ALLE skolebørn skal have rejsekortet!
 

Kom og hent vores billardbord gratis i Trækronen i kommende uge 19 ;)

Hent vores billardbord i Trækronen kvit og frit - først til mølle…. ;)

 

Smid tøjet Danmark - for et godt formål

https://www.rodekors.dk/det-goer-vi/genbrug/toejcontainer-genbrugscontainer?gclid=Cj0KEQjwioHIBRCes6nP56Ti1IsBEiQAxxb5G67caHv-syS4Ca9Ioj2Dmwgrs8ZgPb0S3J_FxZ6IlLAaAvhm8P8HAQ

Så er det nu I skal smide tøjet. Sæt jeres indsamlede tøj i gennemsigtige lukkede sække i den orange aula - TAK!

 

Kampagne overblik

1. maj: Kampagnestart - Her starter vores tøjindsamling.

14. – 21. maj: Tøjindsamling på TV2 - Kig med på TV 2 i uge 20, hvor I kan se de helt nye programmer "Projekt Smid Tøjet" og følge Smid Tøjet-lastbilen, der kører rundt i landet med Go´ Morgen Danmark og samler tøj ind.

19. maj: Registreringsfrist - Vi samler sammen og vejer hvor meget tøj vi har samlet ind.

PS. Vidste I at 10 kg genbrugstøj kan give to børn mad i en måned?


 

Nyhedsbrev uge 19

Hørt i forbifarten
Onsdag morgen kl. 7 kommer Felix ind på mit kontor for at sige godmorgen som han plejer. Det første han derefter med tydelig begejstring i stemmen siger er: Kommer ham der Christian og de store børn ikke også i dag? Det var SÅ sjovt, jeg svedte helt vildt...


Nyt fra hallen

Halbyggeriet skrider hurtigt frem ;)

 

Førstehjælpskursus
Al personale fik tirsdag eftermiddag genopfrisket viden om 1. hjælp ved div skader. Imens passede Christian Duus, Julie, Michelle og Sirke samt Kresten og Andreas på aller bedste vis Trækrone Børnene. Børnene plager allerede om, hvornår vi skal på kursus igen …… ;/

 

Ørne til symfoniorkester koncert i Åbenrå
4.-5. rundede i tirsdags et fint forløb af med skolekoncert i Sønderjyllandshallen, hvor Sønderjyllands Symfoniorkester også viste at de spillede andet end klassisk musik. I år var temaet medie- og filmmusik. Børnene blev guidet rundt af selveste Jakob Stegelmann. Fantastisk tilbud hvor denne kulturarv præsenteres for børnene.
 

Sommerferiepasning
Af hensyn til pasnings planlægningen i Trækronen har vi brug for en tilbagemelding mht behov for pasning i ferien. Vi holder om muligt lukket i ugerne 28-29-30 (i alle tilfælde i uge 29) og vil gerne vide hvem der skal passes hvilke dage i ugerne 26-27-31-32. Enkelte elever kan passes i Svalen uge 28 og 30 hvis der er behov herfor.
Meld tilbage til
maja@graenseegnens-friskole.dk snarest og senest 15. maj. Hører vi intet inden da, går vi ud fra at I holder fri hele skolesommerferien ;)


Buskort overgår til rejsekort
Vigtigt at læse filen om nye buskortregler. Husk underskrift og tilbagemelding inden 19. maj! ALLE skolebørn skal have rejsekortet!


 

Nyhedsbrev uge 20

Arbejdsdage her i sommer
Kære alle forældre - nu nærmer sommeren sig, og vi skal have styr på vores skole til næste skoleår. Derfor gør vi i lighed med alle tidligere år det at ALLE forældre kommer og hjælper 5 timer hver - og ved I hvad? - sidste år var vi bare over 100 forældre - hvilket svarer til 100 %!!! - på den måde får vi den bedste og den reneste skole for vores børn - og vi får den allerbedste økonomi til både halbyggeri, til lejrskoler og til IT-indkøb. Vi i bestyrelsen har planlagt alt fra rengøring, opskruning, vinduespuds, flytning til hal, nyt bibliotek og haveordning - så der er brug for alle. Hvis I har specielle evner eller ønsker - så skriver i også lige det - men vigtigst er det at I inden den 30.5.2017 skriver til Maja hvilken dag I helst vil hjælpe - så laver vi en kalender og fordeler opgaver og udbeder os lidt værktøj og trailere og malerpensler, men det kommer der mere om. Vi skal også huske at hygge os når vi er samlet - hvorfor kaffe og måske en medbragt kage? er helt obligatorisk.

Dagene er:
Lørdag den 17. juni 9-14
Søndag den 18. juni 9-14
Lørdag den 24. juni 9-14
Søndag den 25. juni 9-14
Fredag den 30. juni 16-21
Lørdag den 1. juli 9-14
Søndag den 2. juli 9-14
Fredag den 4. august 16-21
Lørdag den 5. august  9-14
Søndag den 6. august 9-14
Fredag den 11. august 16-21
Lørdag den 12. august 9-14

Venlig hilsen
Bestyrelsen

Lejrskoler

Myrer
Myrerne har været afsted på en rigtig hyggelig og social “vandre lejrskole” i Gråsten, hvor de både har været ved vandet, besøgt slottet mm. Resten af ugen har været “dag lejrskole”, hvor de har været ved sø, skov og strand for at udforske naturen nærmere.  

Hus - og Skovmus
Musene har været en lille uge i Brøns. Her har de bl.a. besøgt Vadehavet, Ribe og Vikingecenteret v Ribe.  


Ørne
Ørnene er vel hjemkommet efter en uges lejrskole på Bornholm. De har været hele øen rundt på kryds og tværs - endda en del af den på cykel.

Det bliver dejligt at få en børnefyldt skole igen i næste uge, for en skole næsten uden børn er da bestemt ikke en rigtig skole ;)

 

Sommerferiepasning
Fristen for tilsagn om behov for pasning i sommerferien er udløbet. Har en enkelt glemt så er det absolut sidste udkald på mandag: skriv behov til
maja@graenseegnens-friskole.dk


Buskort overgår til rejsekort
Kun enkelte mangler at aflevere fuldmagt ;). Fristen er udløbet. Få det venligst i orden på mandag!


 

Nyhedsbrev uge 21

 

Nyt fra hallen

En kort uge er gået - og al isolerings arbejdet er afsluttet, og tømrerne er klar til at montere indvendig beklædning. I starten af næste uge kommer betondækket til adskillelse af omklædningsrum og toiletter op til 1. salen, hvor der er ca. 120 m2 fitness. Vi kan nu snart gøre malerrullerne klar til at male 300 m2 beklædning i hallen og nogle omklædningsrum og toiletter. Håber at I begynder at melde jer på arbejdsholdene - så det bliver let og sjovt.
Der er trukket kabler til lamper, lyd, internet og nødudgangslys i denne uge og udvendigt har vi fået lukket af til de fleste af rørene.... Uhhhh - det ligner altså bare en hal.
God "mini-ferie".
Christian

 

Arbejdsdage her i sommer
Kære alle forældre - nu nærmer sommeren sig, og vi skal have styr på vores skole til næste skoleår. Derfor gør vi i lighed med alle tidligere år det at ALLE forældre kommer og hjælper 5 timer hver - og ved I hvad? - sidste år var vi bare over 100 forældre - hvilket svarer til 100 %!!! - på den måde får vi den bedste og den reneste skole for vores børn - og vi får den allerbedste økonomi til både halbyggeri, til lejrskoler og til IT-indkøb. Vi i bestyrelsen har planlagt alt fra rengøring, opskruning, vinduespuds, flytning til hal, nyt bibliotek og haveordning - så der er brug for alle. Hvis I har specielle evner eller ønsker - så skriver i også lige det - men vigtigst er det at I inden den 30.5.2017 skriver til Maja hvilken dag I helst vil hjælpe - så laver vi en kalender og fordeler opgaver og udbeder os lidt værktøj og trailere og malerpensler, men det kommer der mere om. Vi skal også huske at hygge os når vi er samlet - hvorfor kaffe og måske en medbragt kage? er helt obligatorisk.

Dagene er:
Lørdag den 17. juni 9-14
Søndag den 18. juni 9-14
Lørdag den 24. juni 9-14
Søndag den 25. juni 9-14
Fredag den 30. juni 16-21
Lørdag den 1. juli 9-14
Søndag den 2. juli 9-14
Fredag den 4. august 16-21
Lørdag den 5. august  9-14
Søndag den 6. august 9-14
Fredag den 11. august 16-21
Lørdag den 12. august 9-14

Venlig hilsen
Bestyrelsen

 

Velkommen
Med stor glæde kan vi nu byde endnu en kollega velkommen på skolen. Vi har i denne uge ansat Else Sander Kristiansen som kommende lærer på skolen (i Bentes sted). Else har mange års god lærer-erfaring med i rygsækken - også fra friskole-verdenen, hvor hun bl.a. har været med til at bygge en friskole op og meget mere ;) Hun har bl.a. dansk som linjefag og er i øvrigt bredt fagligt velfunderet.
Hvis I er nysgerrige på at se hvem hun
også er, så kan I jo søge på facebook: Ildfolket. Der kan man bl.a. scrolle lidt ned på siden og se en lille video med hende og døtrene der gøgler/ optræder på TV ;)
Velkommen Else - og vi glæder os til at byde dig rigtig hjertelig velkommen 1. august.
 

Pilefløjter og Museumsbesøg hos Ørne
I denne uge har Ørnene været på tur med Jan (pensioneret lærer fra byen), som sammen med klassen har snittet pilefløjter - en dejlig tradition efterhånden ;)
Desuden har klassen haft besøg af Bente Sonne fra Brundlund Slot, som også de kommende 5 onsdage vil komme og undervise klassen i skulptur. Ane har været så heldig at komme i betragtning ifm et projekt der kører i Åbenrå: Museet ud af skolen. Herligt med kompetente gæstelærere ;)

 

Aktiv ferie
Materialet vedrørende Aktiv Ferie 2017 i Aabenraa Kommune er klar til at blive uddelt til samtlige skoleelever og er i de fleste klasser på skolen allerede blevet delt ud - se i jeres barns taske.

Det samlede materiale består af…

  • Aktivitetshæftet vedrørende Aktiv Ferie 2017 – Uddeles til skoleelever fra 0.- 5. klasse.

  • Postkort vedrørende Aktiv Ferie 2017 – Uddeles til skoleelever i 6.- 9. klasse.

 

Skoleelever skal tilmelde sig Aktiv Ferie elektronisk på www.aktivferieaabenraa.dk  senest søndag den 18. juni 2017.

 

På linket http://epaper.dk/aabenraa/aabenraakommune/kultur-og-fritid/aktiv-ferie-2017/ finder I aktivitetshæftet.