»Forside   »Kalender   »Kontakt   »Om skolen   »Klasser   »Undervisning   »Praktisk info   »Arbejdsgrupper   »Links   »Nyhedsbreve
du er her: arkiv for nyhedsbreve/skoleåret 2016/17/maj - siden er sidst opdateret 15.12.17

Skoleåret 2016/17

» august

» september

» oktober

» november

» december

» januar

» februar

» marts

» april

» maj

» juni

Arkiv for nyhedsbreve

Juni 2016/17, uge 22, 23 & 24

Nyhedsbrev uge 22

Nyt fra hallen

Se facebook fotos ;)
Venlig hilsen
Bestyrelsen

 

Franskholdet i Frankrig

Skolens første franskhold har været på studietur i Nordfrankrig - en fantastisk tur, hvor kultur, læring og sjov blev blandet med afprøvning af sprogkundskaber med “rigtige” franskmænd. Vejret var herligt og præsenterede det smukke, bakkede landskab fra sin bedste side. Vort hus var et typisk fransk landhus med mauriske fliser på gulvene og langt spisebord, som dannede rammen om de helt lavpraktiske franskøvelser, nemlig at bede om maden!

 

Til programmet hørte en tur til stranden, en tur i biografen, besigtigelse af Frankrigs største katedral i Amiens, lidt shopping og en tur til Nausicaa, som er et stort havcenter med ikke kun hajer, sæler og andet stort og småt fra verdenshavene, men også lærerigt information på både fransk og engelsk omkring havets økosystemer og menneskets indflydelse på dem.

 

Hver dag blev afrundet med spisning eller kaffe med franske venner, som vi også tilbragte hele søndagen med, hvor de viste os deres store heste og godt gemte naturperler. Søndag aften endte med den helt store finale med vennernes børn, svigerbørn og børnebørn, som vi serverede dansk frokost for, så det gik ikke stille for sig med 17 mand rundt om bordet, altid en dansker og en franskmand på skift!

 

Så nu er det bare med at melde sig til det næste franskhold, for det var helt bestemt en ny tradition, der blev grundlagt med denne tur, hvor man kan afprøve det lærte i praksis!

Skriv til Tina (tina@graenseegnens-friskole.dk), hvis du har spørgsmål eller for at få info omkring det næste franskhold.

 

Museet rykker ud!

Billedkunstner Bente Sonne besøger for tiden ørneklassen og laver dejlig kunst med os. Det er et projekt over 6 gange i samarbejde med Brundlund Slot, hvor Bente er formidlingsinspektør. Vi har lavet fugleportrætter med grafitstifter og blæk og skulpturer i voks af mennesker i bevægelse. I onsdags lærte vi om, hvad fernis er for noget, og vi holdt en fin fernisering med boblevand og fine gæster - også dem med penge. Den dag underviste også Hasko, som er kunstner fra Syrien og praktikant hos Bente. Projektet slutter af med to dages undervisning på Brundlund Slot, hvor vi skal arbejde i billedskolens skønne værksted med Bente og Hasko.

Mange af værkerne kan ses på Ørneklassens årsudstilling til sommerfesten.  

 

Tysk og Engelsk eksamen
Engelsk og tysk eksamenerne er i denne uge blevet godt overstået. Vi har haft gode censorer, der har været optaget af at give børnene en god eksamensoplevelse. Det er tydeligt at en aktiv og engageret indsats giver de bedste resultater.  

 

Aktiv ferie
Skoleelever skal tilmelde sig Aktiv Ferie elektronisk på www.aktivferieaabenraa.dk  senest søndag den 18. juni 2017.

 

På linket http://epaper.dk/aabenraa/aabenraakommune/kultur-og-fritid/aktiv-ferie-2017/ finder I aktivitetshæftet, hvis ikke I kan finde den i tasken


Nyhedsbrev uge 23

Nyt fra hallen
Først af alt: tusind tak for alle jer der allerede har meldt tilbage til Maja om arbejdsdage her til sommer - det vidner IGEN om stor opbakning til skolens arbejde. Kanon!

Hallen fik nu loft over omklædningsrum - og dermed gulv til fitness på 1. sal - så nu bliver hallen snart lukket udefra. Der er indvendigt gang i troldtekt-plader på loft og lidt ned af vægge - og den nederste del af hallens beklædning er monteret, og vi er ved at udtænke hvordan vi i weekenderne skal få dem malet. – Se fotos på fb.

Elektriker har trukket næsten alle kabler - så nu er vi sikret lys, lyd og billede.

Venlig hilsen
Bestyrelsen

 

Naturfagseksamen

Naturfagseksamen som jo er en helt ny eksamensform, hvor biologi, geografi og fysik/kemi skal inddrages i problemstillingerne blev også veloverstået og vel gennemført i denne uge.

Ørnebornholmeraften
Torsdag havde Ørne fremlæggelser af lejrskoleturen til Bornholm. De kunne både fremlægge og vise film klip fra turen på aller fineste vis, om en lejrskole som uden tvivl har givet meget faglig input såvel som sociale stærkere bånd. Lækkert med ”Sol over Gudhjem” og andre specialiteter importeret direkte fra Bornholm til denne aften.

Honningslyngning
stort set alle børn har i dag været i Lokalbrugsen for at lære om hvordan man laver honning. Jens fra Hønsnapmark havde afsat dagen til de mange besøg – og han vil være der helt til i aften kl. 18.30, hvor han slynger og fortæller for sidste gang.
 

Aktiv ferie
Skoleelever skal tilmelde sig Aktiv Ferie elektronisk på www.aktivferieaabenraa.dk  senest søndag den 18. juni 2017.

På linket http://epaper.dk/aabenraa/aabenraakommune/kultur-og-fritid/aktiv-ferie-2017/ finder I aktivitetshæftet, hvisikke I kan finde den i tasken


Nyhedsbrev uge 24

Nyt fra hallen
Som I kan se på facebook er ventilationsanlægget nu løftet på plads, I denne weekend er de frivillige malere  i gang med at male væggene i hallen og i kommende uge vil et par håndfulde frivillige mænd i samarbejde med Henrik Schmidt nedgrave de 2 km jordvarmeslanger på den resterende del af sportspladsen.
Få en lille rundvisning som afslutning på sommerfesten på torsdag ca kl. 18.30
 

Planlægning af næste skoleår.
Vi er nu færdige med klassedelingerne, timefordelingen og skemalægningen sker i denne weekend. Der er mange tråde der skal nå samt flettes sammen på en skole med så mange gode ting alle gerne vil til bedste for børnene. Som noget nyt i år har de ældste klasser eksempelvis linje-valgmuligheder i vores Fyrtårne; sprog, teater, musik, billedkunst, naturfag og sundhed. Musene får alle sammen Betina som klasselærer samt Christian som matematiklærer. Jette bliver omdrejningspunktet for Myrerne. Else bliver klasselærer og dansk, krist. og historielærer for Egern og Helle ditto for Ulvene. Lars og Else bliver tovholderne omkring vores specialundervisning og meget mere.

 

Dansk og Idrætseksamen
De sidste 2 eksamensfag er nu også blevet vel overstået også for 8. klasse. Vi er helt klar til Gallaftenen i aften, hvor vi skal sige farvel til vores 9. kl. elever og deres forældre

 

Galla

Vi fik fredag aften i den grad sat et flot punktum for 9. klasses skolegang på Grænseegnens Friskole. Efter tale og overrækkelse af eksamensbevis og udtalelser gik vi i “fest”salen hvor 8. klasse havde forberedt den fineste aften. Gården var fejet og den røde løber lagt ud. Der var i den grad pyntet flot og super hyggeligt op i enhver henseende. 8. kl.  havde tillige forberedt sang, film og awards  - rigtig hjertelig og kærlig underholdning med et glimt i øjet for deres 9. klasses klassekammerater :-) Det rørte atter i år os alle at se og mærke hvilke skønne unge mennesker vi har i vore ældste klasser.
Hele dagen havde 8. klasse tillige været igang med forberedelserne i køkkenet med den aller fineste gallamenu, som Bodil Skødt havde sammensat og med fin styring af tropperne gennemførte til punkt og prikke. 1000 tak for indsatsen Bodil ;-)
Dejligt at høre så mange af jer forældres glæde over, hvad vi sammen har kunnet udrette og opnå med jeres børn. Tak for de fine tilbagemeldinger. Det giver de engagerede lærere og mig rigtig god energi at høre jer fortælle, om alle de gode ting de/vi har gjort i jeres optik ;)
God togtur videre ud i livet til Julie, Kamilla, Kirsten, Lea, Lucas, Maria, Mikkel, Miro og Morten.

 

Sommerfest på torsdag - se vedhæftede invitation
Vi forventer at se jer alle sammen til vores sommerafslutning i år igen. Der vil selvfølgelig også blive mulighed for at få et kik ind i hallen, hvis det har interesse. Det vil ske efter spisningen ca 18.30
Vi glæder os til at se jer til et par hyggelige timer.

Sidste skoledag
Husk skiftetøj til vandkamp og sæbe-glidebane, hvis jeres barn må deltage. Kun de der har skiftetøj med deltager. Der klædes om på Holbøl Stadion udenfor inden vi går retur til skolen.  

Klokken 7 .45 mødes alle i klasserne og hygger efter aftale med klasselæreren. Derefter er der, morgensamling, hvor vi bl.a. evaluerer året der gik. Så er der kastning af karameller og kl ca 10.30 mødes alle på stadion, hvor de der skal være våde har klædt om  på skolen i pausen og de medbringer skoletøjet og håndklæde i en pose.
Der vil være aktiviteter for hele skolen som Ulvene har arrangeret. Til slut vil der være en kamp mellem Ulve og lærerne - kom og hep på Ulvene - jeg er bange for at de i den grad får brug for det :)
Dagen afsluttes med vandkamp og omklædning i det fri på stadion, inden vi siger farvel og tak for i år og rigtig god sommerferie kl 12.

 

Farvel
Vi har i denne uge desværre pludseligt måttet sige farvel til Katrin fra Husmus. Jette har valgt at flytte Katrins fremtidige skolegang til Kollund skole, hvor vi vil ønske Katrin rigtig god vind fremover; og vi siger tak for det gode forældresamarbejde, der har været.
 

Børne og ungdomsbøger
Et par forældre har spurgt om vi kan bruge bruge  børne- og ungdomsbøger på biblioteket. Og ja tak det kan vi da helt bestemt, blot de er i god stand og alle sider er  tilbage. Lad børnene få dem med i skole, og lad dem aflevere dem til Vicky inden sommerferien. Får I først styr på børneværelset i juli, så modtager vi da også rigtig gerne fine brugte bøger i august selvfølgelig.

Aktiv ferie
Skoleelever skal tilmelde sig Aktiv Ferie elektronisk på www.aktivferieaabenraa.dk  senest søndag den 18. juni 2017.

På linket http://epaper.dk/aabenraa/aabenraakommune/kultur-og-fritid/aktiv-ferie-2017/ finder I aktivitetshæftet, hvis ikke I kan finde den i tasken

 

Første skoledag søndag d. 13 august - i vores nye hal ;)
Som vi plejer starter de der har lyst i kirken kl 9 til en festgudstjeneste.
Vi mødes kl 10 i Hallen til fælles velkomst,  hvorefter børnene fortsætter i klasserne med deres lærere. Forældre og bedsteforældre samt andre gæster drikker kaffe og nyder skolens nye bygning ;)
Vi slutter af med fællesspisning (pitabrød og en vand/øl for 50 kr/pers) fra kl 12-13.
Mad SKAL bestilles inden 1. juli og den skal betales ved bestilling: kontant til Maja eller via bank (desværre endnu ikke mobilepay ;()