»Forside   »Kalender   »Kontakt   »Om skolen   »Klasser   »Undervisning   »Praktisk info   »Arbejdsgrupper   »Links   »Nyhedsbreve
du er her: arkiv for nyhedsbreve/skoleåret 2016/17/januar - siden er sidst opdateret 15.12.17

Skoleåret 2016/17

» august

» september

» oktober

» november

» december

» januar

» februar

» marts

» april

» maj

» juni

Arkiv for nyhedsbreve

Januar 2016/17, uge 1, 2 & 3

Nyhedsbrev uge 1

1. uge i et helt nyt år ;-)
Velkommen tilbage efter en forhåbentlig dejlig jul. Jeg håber, at I gav jer tid til en nattøjsdag eller to ;). Vi kan jo se tilbage på endnu et godt år skolemæssigt. Vi har stor stabilitet elevtalmæssigt og mærker stor interesse for skolen. Jeg oplever meget positiv omtale “ude i byen” for det arbejde der generelt ydes på skolen ;-)

Vi har som det sidste nye fået vores fysiklokale helt færdig og har yderligere købt 10 pc’er, et nyt klaver, bestilt flere online portaler til undervisningen osv. Vi er rigtig fint opdateret i min optik. Nu mangler vi bare lige hallen...

Helle er kommet rigtig godt i gang i Ulveklassen, som hun er blevet klasselærer for - en af omrokeringerne vi foretog i forbindelse med Bente og Mettes farvel.
Al personale var mandag på et 4 timers 1. hjælpskursus, så nu kan vi redde liv om nødvendigt.

Goddag
Særlig velkommen til Sandie Kählig som I jo ved er startet pr. 1. jan. Sandie underviser i sine linjefag matematik, samfundsfag og tysk hos de ældste. Hun har desuden idræt, som dog ikke er kommet helt i spil endnu ud over fitness. Sandie er kommet super fint fra start. Det oplever både hun og alle vi andre. Børnene har taget rigtig godt imod hende og - som hun selv udtrykker det - “jeg kan bare få lov til at undervise ;)”. Jeg er fuld af fortrøstning med hensyn til ansættelsen af Sandie.

Vi har ligeledes sagt velkommen tilbage til Mette Auning , som primært underviser Ørnene. Dejligt at have en kendt og seriøs underviser tilbage i folden for et stykke tid igen (frem til sommerferien).

Jonas Jensen , som rigtig mange vil kende fra Svalen, er yderligere begyndt i virksomhedspraktik her efter jul. Han arbejder med lettere pedelopgaver, og tanken er, at han på sigt tillige skal arbejde i Trækronen.

Hjertelig velkommen til de 3 nye ansigter ;)

På torsdag i kommende uge starter desuden 3 nye elever: Milian i 0. klasse, Aske i 2. klasse og Emil i 6. klasse.

Ekstra tøj/flyverdragt og reflekser
Husk at alle er ude trods regn og slud hver dag! Det kræver flyverdragt/overtræksbukser og/eller regntøj. Husk også at have tørre strømper mm liggende på skolen. Det er fortsat en meget mørk tid og husk derfor reflekser - også selv om man er stor!!!

Madbod ved Betina om fredagen
Egern fortsætter med at lave mad til vores lille ugentlige sund snackbod. Det er nu Betina som har hjemkundskab med Egern. Resten af året kan skolebørnene således for det meste bestille og købe et lille måltid, som serveres hver fredag. Der bestilles og betales altid forud som hidtil. Det lille måltid skal ses som supplement til den gode madpakke.

Forskningsnyt i forbindelse med fremmedsprogsundervisningen fra 0. kl
Både husmus og skovmus har i denne uge haft besøg af Kathrin Wild, som de fleste husker fra hendes forskningsprojekt, der startede forrige år. Denne gang har der været fokus på den parallelle sproglighed, det vil sige, at der blev undervist i et bestemt emne på både tysk og engelsk i samme time, og der har også været fokus på hvilke andre sprog børnene kender og kommer i berøring med. Børnene tog godt imod Kathrin og hendes kamera og var nogle vidunderlige "forskningsobjekter"! Det er Kathrins lærerstuderende, som har udarbejdet materialet til timerne, og Tina, som har stået for den praktiske del med undervisningen.


Nyhedsbrev uge 2

Hørt i forbifarten:

Engelsk i Ulveklassen, Miro, Jonas og Lukas arbejder som gruppe. Jonas og Lukas bryder lige pludseligt ud i grimasser og opfører sig lidt besynderligt... Tina går hen og spørger Miro: "Kan du holde dem ud?" og Miro svarer lige så tørt: "De har bare haft en lang dag..."


I denne uge har Ulvene haft besøg af UU vejlederen og vi har atter haft Tina og Christian på naturfagskursus i et par dage med det formål at klæde dem godt på til de nye retningslinjer og ligeså den nye eksamensform. Det har betydet lidt vikartimer for børnene på skolen, hvor det denne gang ikke helt lykkedes at læse alle timer for de ældste. Det hører jo dog til sjældenhederne og mon ikke de nød at kunne bruge et par fritimer på projektopgaven eller andet fornuftigt ;)
Vi har ligeledes i denne uge snakket om fastelavn. Den ligger jo lige tæt på skolefesten. Og gæt da lige på hvad vi har besluttet …. netop : kan du gætte hvem jeg er… ;)Vi glæder os allerede vildt til en fastelavns-skolefest. Og børnene er allerede vildt spændte på, hvad far og mor er klædt ud som.. Vi skal da alle give den fuld gas - hjem på kistebunden og bagerst i klædeskabet….. Mon ikke der kan komme et sørøverkostume eller fin dame ud af det ;) Og jep - der bliver også en tønde eller to til de voksne ;)


Goddag
I torsdags startede 3 nye elever: Milian i 0. klasse, Aske i 2. klasse og Emil i 6. klasse. Aske og Emil er søskende og fætre til Milian ;) Rigtig hjertelig velkommen til jer og jeres familier. Vi glæder os til et godt samarbejde med jer.

 

Maleværksted
Der er en spændende nyhed til jer, der har små kunstnere gemt i hjemmet: skolen har åbnet muligheden for, at vi opretter en uformel kreativ gruppe af malebegejstrede elever og/eller deres forældre, som må bruge billedkunstlokalet efter lukketid. Rent praktisk kommer det til at foregå enten onsdage eller torsdage, afhængig af hvad flertallet ønsker. Det kunne ligge fra 18-19.30 eller 18.30-20, igen afhængig af jeres behov. Som udgangspunkt mødes vi hver 14. dag, mon ikke vi finder et interval, der er passende for de fleste?

Man kan tage sit eget materiale med, alternativt kan man købe lærreder og akrylfarve af en pulje til formålet. Der er ikke tale om et kursus, men alene hyggelig, kreativ samvær med gensidig inspiration for egne midler! Ved interesse henvender man sig til Tina på mailen: tina@graenseegnens-friskole.dk  for al videre information - det er først til mølle princippet - flere har faktisk allerede meldt sig ;)
 

Mælk
Her efter nytår - fra uge 3 skal vi i gang med en ny runde i mælkeordningen. Det betyder, at hvis jeres barn skal være med i ordningen, så skal I betale 125 kr. for kommende halvår, for et dagligt krus minimælk. Pengene gives til Vicky og jeres barn får mælk fra den dag I har betalt.


Nyhedsbrev uge 3

Hurra! Lige om lidt er der 1. spadestik til Multihallen på Grænseegnens Friskole
Det bliver torsdag d. 26. januar kl. 15.00
Alle er velkommen og skolebørn selvskrevet selvfølgelig :-)

 

Alle børn medbringer en skovl eller spade hjemmefra næste torsdag, så vi sammen kan tage det 1. spadestik til den længe ønskede hal. Det er jo nemlig børnenes hal der skal bygges, så det må bestemt være børnene, der står i centrum denne dag. Derfor forventer vi selvfølgelig, at alle børn bliver på skolen og deltager i dette lille arrangement. Det vil virke stærkt og positivt, og gøre sig godt i pressen at 117 børn bare står klar med skovlen, nu vi endelig har fået byggetilladelsen ;-)
Forældre, bedsteforældre, bysbørn og alle andre interesserede er selvfølgelig også som sædvanligt mere end velkommen til at være med.
Læs Lokal Nyt ekstra for endnu mere information om byggeprojektet.


Hørt i forbifarten:

Filippa kommer ind på kontoret og snakker om stort og småt, hun fortæller bl.a. om alt det lego hun har og som hun bygger sammen med far. Jeg spørger om det mon er far der er vild med at bygge….Nej, siger Filippa. Han hjælper skam kun med et tryk 16!


Vinterferiepasning
Vinterferien nærmer sig med hastige skridt og der er især ift personalets arbejdstid brug for en tilbagemelding fra jer om pasning i vinterferien til anne@graenseegnens-friskole.dk Der har de sidste år ikke været brug for at holde Trækronen åben, så jeg forudser, at vi tilbyder de få, der har behov for pasning, at de kan passes i Svalen igen i denne ferie.
Jeg forestiller mig, at I allerede har aftalt ferie med arbejdspladsen og derfor godt kan nå at melde tilbage med denne korte varsel.
Meld tilbage hvis du har brug for pasning og hvilke dage senest 23. januar
 

Den gode skole - ikke for friskolerne...
Jeg fik via vores gode samarbejde med Kirken  i sidste øjeblik tiltusket mig en billet til stormødet om “den gode skole” i Åbenrå kommune, som Børne og undervisningsudvalget havde sat op i samarbejde med kirken. Målgruppen var præster, menighedsrådsformænd samt alle ansatte og bestyrelsesmedlemmer på folkeskolerne - over 1000 mand - men ikke for friskolerne!
Der var oplæg ved folketingsmedlem og tidligere undervisningsminister Marianne Jelved, formand for Danmarks lærerforening Anders Bondo Christensen, biskop Peter Skov-Jakobsen, Formand for skole og forældre Mette With Hagensen, formand for skolelederforeningen Claus Hjortdal og prorektor ved UCsyd Alexander von Oettingen. Konferencen sluttede af med Ask Rostrup som var tovholder på en paneldebat.
Det interessante for mig var jo at følge med i, hvad der rører sig på skoleområdet i kommunen. Underligt at Friskolerne ikke var inviteret, da vi jo også underviser kommunens børn og har som mål at lave god skole - og interessant kunne det have været at høre os fortælle lidt om, hvordan det nu er friskolerne gør/kan gøre, hvad der virker - eller hvad de ønsker sig. Men det var ikke målet med mødet - vi var tydeligvis fjenden der jo ikke er folkets skole ifølge Claus Hjortdal. Han kunne da tydeligvis drage nytte af et besøg på GF, så ville han blive en smule klogere på den del, tænker jeg.
Glædeligt var det at høre om, hvad man tænker den gode skole er. Jeg hæftede mig især ved at man ønsker tættere samarbejde med forældrene, gode, meningsfulde og tydelige tilbagemeldinger på eleverne, national test-frihed, ikke så rigid en målstyring, ingen rangordning af skolerne, ingen topstyring med eksempelvis årlige krav der kommer oppe/udefra mm.
Jeg kunne i mit stille sind sidde der og glæde mig inderligt over, at de ønsker man i folkeskolen i Åbenrå har, alle sammen er områder vi fra starten på GF har vidst var fundamentalt vigtige eller fundamentalt uvigtige og derfor har implementeret eller holdt ude i strakt arm.
Vi er bare på helt rette vej mht gode elevplaner, tæt samarbejde med forældre og bestyrelse, test hvor og når det giver mening for den enkelte, udvikling inde-/nedefra, når det gælder undervisning osv osv. Og jo vi er heller ikke interesserede i rangordninger - omend det er min klare oplevelse, at det ikke er den, I som forældre kigger på, når I vælger skole. I kikker på hvordan jeres barn kan trives og lære i tæt samarbejde ud fra nærmeste udviklingszone.
Spændende at følge med i om folkeskolen i løbet af 2017 bliver konkurrencedygtig ...

Maleværksted
Nu kan i godt finde pensler og lærreder frem, for på onsdag skyder vi malehyggen i gang i billedkunstlokalet! Det er en meget passende flok interesserede, der har meldt sig. Det foregår fra nu af og frem til sommerferien på onsdage i lige uger fra kl. 18.30-20. Tag jeres egen malergrej med eller køb lærreder og acrylfarver direkte her, når I kommer! Til de større malerier kan det være en fordel at anskaffe sig et rejsestaffeli på sigt, det letter arbejdet. Hvis der er spørgsmål, kan man rette henvendelse til tina@graenseegnens-friskole.dk. Vel mødt Tina ;-)