»Forside   »Kalender   »Kontakt   »Om skolen   »Klasser   »Undervisning   »Praktisk info   »Arbejdsgrupper   »Links   »Nyhedsbreve
du er her: arkiv for nyhedsbreve/skoleåret 2016/17/februar - siden er sidst opdateret 15.12.17

Skoleåret 2016/17

» august

» september

» oktober

» november

» december

» januar

» februar

» marts

» april

» maj

» juni

Arkiv for nyhedsbreve

Februar 2016/17, uge 4, 5 & 6

Nyhedsbrev uge 4

Hurra så havde vi 1. spadestik til Multihallen på Grænseegnens Friskole.  

Der blev i den grad gravet for fuld kraft af langt flere end 200  børn og voksne.
Nu er vi jo mere end spændte på og forventningsfulde omkring de store maskiners graveri i næste uge ;-)
Dejligt at så mange mødte frem - kik på skolens fb. der ligger billeder og TV syds film ;)

 

Hørt i forbifarten:

Tristan og Magnus er ved at lave en idrætsundersøgelse i matematik. Hvem går til hvilken sport. 0., klasse bliver interviewet og de kommer afslutningsvis til mig og spørger om jeg går til noget. Jeg svarer ja - jeg går til gymnastik, hvorefter Tristan prompte udbryder: hvorfor?......

 

Indskrivningsmøde
I mandags havde vi et informationsrigt og dejlig positivt indskrivningsmøde. 25 var mødt frem. Ivan fortalte engageret om skoleparathed, hvorefter jeg fortalte om hvordan vi laver skole og hvorfor. Der var masser af gode spørgsmål og dejlig positiv energi. Vi har nu 15 børn indskrevet i vores kommende 0. kl. ;-)
 

Streetworker besøg hos Egern og Ulve
Egern og Ulve har i torsdags haft besøg af streetworker John Hansen. Børnene fik rigtig meget god information med i rygsækken og ligeledes masser af stof til eftertanke. John kommer ligeledes til et af foredragene inden generalforsamlingen - glæd jer til det.

Tilsyn
Vi havde ligeledes i torsdags besøg af vores tilsynsførende Bettina Brandt. Hun er helt igennem godt tilfreds med lærernes arbejde og har ikke kunnet finde nogen steder at sætte sin finger :-) Hende møder I ligeledes til generalforsamlingen hvor hun vil fremlægge sin årsrapport.

 

Ingen vinterferie pasning
Da jeg ikke har fået tilbagemeldinger om behov for pasning af nogen børn, holder Trækronen  lukket i vinterferien.

Bøn fra Trækronen
Det vil lette personalet rigtig meget, hvis I har mulighed for at sende en sms om bus, hjemtransport, legeaftaler, afhentningstider mm inden kl 14. Personalet vil så have mulighed for at læse beskederne inden starten i klasserne kl 14, og de vil her så kunne have fuld fokus på børnene og ikke mobilen.


 

Nyhedsbrev uge 5

Multihal

Så fik vi startet byggeriet. Jordarbejdet er faktisk afsluttet - og der begynder at tegne sig en kælkebakke, som vi også vil prøve at udvikle til en amfie-scene! Nu skal vi have lagt vand ind fra Skolegade - det er Holbøl Vandværk sponsor ved - og sandet vi ligenu får kørt til kommer fra Hønsnap Grusgrav og Kenneth Jacobsen til en helt-helt specielt god nabo-pris. Tak til alle jer der støtter.
I næste uge begynder afsætning af sokkel - og udgravning til springgrave - så kan I se hvad vores ca. 700 m2 store hal fylder på sportspladsen. Der bliver gravet varmeslanger ned på resten af boldbanen så vi får varme fra en varmepumpe som er godt for miljøet og for økonomien.
Vi søger fortsat nogle fonde - så vi kan gøre indhug i den lange ønskeliste som fortsat eksisterer - så hvis nogen har gode indgangsvinkler - så bare kom.
God weekend - Christian Duus.

Husk cykelparkering foran skolen ved fitness. Containeren til affald står nu ved børnenes indgang til skolen. Ingen færdsel bag gymnastiksalen!

Hørt i forbifarten:
I 0. kl. lærer vi om uret - hel, halv og kvart. Filippa spørger, om ikke det er noget med over 100 hele vejen rundt og jeg fortæller, at der er 60 min. på en time/hele vejen rundt…. Hun er vedholdende “Prøv at tegne jorden,” siger hun “der er da mere end 100 hele vejen rundt”. Jeg tror jeg har fanget den og forklarer, at hele vejen rundt er der 360 grader - hvortil Nichlas prompte udbryder: “Jamen… så er det godt nok mega varmt da” ;)
- ih man kommer så dejlig langt rundt i sådan nogle kloge gode snakke ;-)

Velkommen
Vi har i denne uge budt velkommen til en ny familie på skolen. Velkommen til Olivia som er startet i 5 klasse hos Ørnene i mandags. Vi glæder os meget til samarbejdet med Olivia og hendes familie.

Lus
I tirsdags var det dansk Lusedag og Bjarne fortalte på fornemste vis til morgensamling om behandling af lus. Alle har fået en folder med hjem. Det er ikke en skam at have lus; men det er en skam ikke at gøre noget ved dem!

Trækronen
I Trækronen arbejdes der med fastelavnstema. Fastelavnstønderne til skolefesten males og pyntes, der bages fastelavnsboller og laves fastelavnspynt.

Skolevalg
I de sidste tre uger har Ulvene deltaget i årets Skolevalg. Valget blev udskrevet af Statsministeren d. 16. januar, og herefter har eleverne orienteret sig i 20 forskellige mærkesager, hvoraf de hver især har valgt tre, som de interesserede sig mest for.

Efterfølgende har eleverne i små grupper lavet kampagner for den mærkesag, de brændte mest for. De godkendte kampagner blev lagt ud på skolevalgets hjemmeside og på sociale medier, for at elever fra resten af landet kunne give den en ”like”, kommentere og debattere hinandens kampagner.

I tirsdags fik Ulvene så besøg af 8 ungdomspolitikere fra 5 forskellige partier (Radikale Ungdom, Konservative Ungdom, Liberal Alliances Ungdom, Venstres Ungdom og Dansk Folkepartis Ungdom), som debatterede de emner, som Ulvene i forløbet havde været mest optaget af:

- Skal Danmark tage imod flere flygtninge?

    - Skal aktiv dødshjælp lovliggøres?

    - Kortere skoledage?

    - Hårdere straffe for voldsforbrydelser?

Efter en god debat og mange meningsudvekslinger, sluttede dagen af med en markedsplads i gymnastiksalen. Eleverne havde her mulighed for at gå rundt til de forskellige ungdomspartiers stande og komme i dialog med dem om emner, som stadig var uafklarede eller som eleverne var nysgerrige på. Der blev stillet mange gode spørgsmål og både eleverne samt ungdomspolitikerne gav udtryk for, at det havde været en god og spændende dag.

Kulminationen på forløbet var valgdagen i torsdags. Eleverne blev udstyret med valgkort, som skulle medbringes til valghandlingen i Lysningen. Her blev stemmesedlerne udleveret og valget overværet af de 5 valgtilforordnede, som Egern-klassen så venligt havde stillet til rådighed.

Valget på landsplan kunne torsdag aften følges på DR3 fra kl. 19-21. Da det nok ikke er alle eleverne, der har haft tid og mulighed for at se programmet, vil vi se dele af programmet i næste uge, hvor vi runder Skolevalget af for i år.

Alt i alt har det været en super oplevelse og et både sjovt, spændende og givtigt forløb at deltage i.

               

Fastelavns Skolefesten
Vi er så småt gået igang med forberedelserne til årets fastelavns skolefest d. 2. marts. Jeg kan allerede nu afsløre at vi starter kl. 18 og slutter kl 23. - før for de yngste. Fredag morgen møder alle ind til 1. time kl. 8.30. Der er morgenpasning fra kl 7. som sædvanligt. Det vi ikke fik ryddet op torsdag aften, rydder vi hurtigt op om morgenen, hvorefter alle følger det normale skema resten af dagen. Vi har købt masser af fastelavnstønder så alle kan få mulighed for at slå katten af tønden, Egern og Trækronen har lagt sig i selen for at bage fastelavnsboller til alle og vi møder alle op udklædte - det kan ikke undgås at blive årets sjoveste fest ;) Egern klassens populære Genbrugstombola skal selvfølgelig være der igen i år, så derfor beder vi allerede nu, så mange som muligt, om at sende små som store genbrugspakker, gerne rigtig flot pakket ind, med til aflevering i Egern klassen. På forhånd tak :-)


Revision

Vi sluttede ugen af med revisionsbesøg. Revisorerne havde atter i år ingen anmærkninger ;-)

 


 

Nyhedsbrev uge 6


Multihal

Så gik vi ind i uge 2 af byggeriet . Jordarbejdet er i hovedsagen afsluttet - der er kørt masser af sand på (ca. 1000 m3) og nu er der gravet ud og påbegyndt støbt til springgraven. Vi fik desværre ikke afprøvet vores nye kælkebakke endnu...meeeeeeeen det kommer da!
I uge 7 fortsætter mureren med at sættes sokkel af - og påbegynder måske også isolering.... - der er noget at se på hver dag.
Christian

 

Ny Bank
Vi er skiftet fra Sydbank til Frøs, og derfor skal I være opmærksomme, hvis I har sat skolepenge til betaling hver mdr., at I får betalingen rettet til følgende kontonummer: 9737-0004334558. De af jer der har tilmeldt skolepenge til PBS, skal ikke gøre noget, det skulle gerne ske automatisk :-)
Husk også at swipp ikke længere kan bruges. Vi arbejder på at få Mobilepay :-)
Maja


Evaluering af Musedeling med forældreråd

Jeg har i denne uge evalueret på klassedelingen i 1.-2.-3. kl sammen med Hus- og Skovmusenes klasseråd. De havde bedt forældrene om tilbagemeldinger inden mødet. Der herskede stor enighed om at den deling, vi lavede inden sommerferien, var kommet rigtig godt fra start, samt at de mål vi havde i den forbindelse for de enkelte elevers holdplacering ligeledes havde givet god mulighed for udvikling for den enkelte.
Vi drøftede fremadrettede muligheder for holddannelse, hvor der blev givet udtryk for at denne form for deling var fin at fortsætte med. Andre mulige løsninger  - som ligger tæt op af den nu kendte og afprøvede, blev vendt. Der diskuteres videre i lærergruppen, såvel som på en workshop med bestyrelsen 13. marts.
Jeg var glad for et super konstruktivt møde. Den form for inddragelse giver da bare SÅ meget mening ;)
 

Projektfremlæggelser i 8. og 9. klasse

Uge 5 var der skriveuge for den obligatoriske projektopgave i dansk for 9. klasse. 8. klasse deltog naturligvis også, for det er en god øvelse til næste år, når det bliver “rigtig alvorligt”.

Forinden havde eleverne, på baggrund af et i fællesskab valgt overemne “Evolution”, valgt et delemne, fx Menneskets evolution, Jorden evolution etc. Nogen valgte at arbejde alene, andre i grupper. Der blev skrevet en problemformulering, som der blev læst om og forsket i, så der kunne fremlægges for klasselæreren og en anden lærer. Vi havde nogle fantastiske fremlæggelser mandag og tirsdag i denne uge.