»Forside   »Kalender   »Kontakt   »Om skolen   »Klasser   »Undervisning   »Praktisk info   »Arbejdsgrupper   »Links   »Nyhedsbreve
du er her: arkiv for nyhedsbreve/skoleåret 2016/17/december - siden er sidst opdateret 15.12.17

Skoleåret 2016/17

» august

» september

» oktober

» november

» december

» januar

» februar

» marts

» april

» maj

» juni

Arkiv for nyhedsbreve

December 2016/17, uge  47, 48 & 49

Nyhedsbrev uge 47

Jubii så er det snart jul. Flemming har igen i år sponsoreret et juletræ til skolen, som han i skrivende stund er ved at sætte på fod. 1000 tak.

Farvel nu snart - god dag
Tænk hvor kan man dog nogen gange sove i timen. Jeg forstår stadig ikke hvorfor jeg ikke har fortalt om Ulvenes overnatning på skolen ifm det amerikanske valg. Gymnasier over hele landet gjorde det i stor stil - der blev endda skrevet om det i aviser og sendt på tv. Men Mette gør ikke stads af sig selv/sit.
8.9. kl på GF havde også valgnat ;)  Mette lavede på valgnatten et fantastisk flot valgprogram med de unge mennesker, hvor den hårde kerne holdt sig vågen til morgenstunden. Bestemt indsigtsfuld undervisning hen over natten.
Mette er jo ikke den der fortæller så meget om det hun gør - hun er bestemt en lærerkraft vi vil  kommer til at savne vældig vældig meget efter nytår, hun har været en af de bærende kræfter - helt tilbage fra dengang vi overhovedet snakkede om at lave Friskole.

Som skolens leder har jeg jo,  samtidig med sorgen over tabet, den udfordring at skulle sørge for - sammen med bestyrelsen - at få ansat en rigtig god erstatning. Det har været helt fantastisk at opleve så mange gode ansøgere til Mettes stilling - selv midt  i et skoleår.
Vi havde i denne uge ansættelsessamtaler og jeg kan med stor glæde fortælle, at vi har ansat Sandie Kähler som har 7 års undervisningserfaring fra Folkeskolen og har linjefag i matematik, samfundsfag, tysk og idræt. Hun har tillige bl.a. ført til eksamen tidligere. Jeg er nu helt sikker på, at vore elever fortsat vil være i gode hænder i matematik og samfundsfag mm.

Terminsprøver
Ulvene har i denne uge haft terminsprøver. Alle har arbejdet godt og seriøst. Målet er ikke mindst at de unge mennesker får mulighed for at få en fornemmelse af, hvad der skal ske til sommer, hvad man kan nå, hvad man skal have bedre styr på osv. Spændende at se evalueringerne på det

Trækronen
Hyggelig forældrekaffe vel overstået fredag

Sportstøj - du kan undtagelsesvis nå det endnu ;)
Trine Momme har sørget for at vi får en ny omgang sportstøj i høj kvalitet hjem sidst i næste uge.
I kan komme forbi skolen og prøve størrelser og evt bestille indtil d. 2. dec. 2016.  Det er den absolut sidste skæringsdato for garanti på levering med logo og navn inden jul. Altså kik forbi i uge 48!
Bestillingssedlen og betaling afleveres hos Maja senest d. fredag d. 2. dec. 2016 (eller sættes på konto eller swipp)

Pasning i juleferien i Trækronen
Da vi kun har fået 2 tilbagemeldinger ang pasning i juleferien, søger vi pasning i Svalen - men mere herom til de involverede.


Nyhedsbrev uge 48

Hørt i forbifarten i Julebøl bank:

Maja ville uretmæssigt prøve at hæve løn i banken.... Bankdirektør Miro kikker stille på Majas hjemmelavede  lønseddel og på Maja og derefter på Mette og siger: “Jeg troede ikke Maja havde en konto” - Miro er ikke sådan at løbe om hjørner med :-)


Julebøl
Følg vores facebook side hvor der dagligt opslås billeder som helt taler for sig selv. Jamen hvor nogen af de stille nu pludselig folder sig ud ;-) og hvor er mange helt stressede…. :)


Alle skal have madpakke med hver dag, men der kan i kommende uge tilkøbes et lille mellemmåltid som er bestilt i dag fredag i restaurant Tannenzweig. Al bestilling foregår på skolen og betales med snefnug.


I forældre kan i kommende uge desuden bestille kager og andet bagværk efter nærmere aftale med Mette i bageriet for kr. som veksles til snefnug. Dagens lagkager, boller og småkager så bare mere end lækre ud. Send i så fald en mail til Mette - mette@graenseegnens-friskole.dk , som vil aftale med jer om det er muligt og derefter lade den gå videre til chefen i bageriet.  

Der vil i løbet af ugen komme vagtplan ud for lørdag hvor vi forventer eleverne kommer ½ time før og bliver en god rum tid efter deres vagt. Vi har åbent fra 11-14. Det bliver SÅ festligt, så glæd jer.


Sportstøj
Jeres bestillinger på sportstøj afsendes i dag hos Palle i Padborg og de der har bestilt hører så snart vi har modtaget det selvfølgelig.

 

Sidste skoledag før juleferien
Vi starter med at gå fra skolen samlet i kirke kl. 8. herefter er der hygge i klassen. Vi slutter af med den traditionelle pakkeleg, hvor alle børn medbringer en “værdiløs” gave, som er fint pakket ind. Det er en festlig afslutning, hvor man går all in på at få den største eller flotteste pakke ;)


Nyhedsbrev uge 49

Julebøl

Hvor er minisamfund altid en stor fornøjelse at gennemføre. Mega meget forarbejde og masser af arbejde i selve ugen, men det er jo en fornøjelse at se, hvordan børnene stortrives og blomstrer i skolen, værksted, restaurant, bageri, ren og fin, bank, mediehus, butik, funhouse og hvor ved jeg. Sjovt at høre når børnene pludselig forstår markedsmekanismerne og sammenhængene mellem arbejde, løn, understøttelse og forbrug mm. Bankrøveri ….... garantifonden var desværre ikke stor nok… Vi må have trygt nye penge til i morgen, så I kan veksle når I kommer…..

Byrådet har haft travlt med at sørge for at alt i byen forløber som det skal, og at alle har det godt, sådan som borgmester Karolines valgslogan lød på - det gode sammenhold med plads til alle. Det er vigtigt at en politiker lever op til sine ord, og der gør en kop kakao og pebernødder jo meget ved den del, men det kan jo ikke stå alene selvfølgelig. Hun har flittigt tjekket op på hvordan det går rundt om i hele byen.
Der har da virkelig bare hersket den mest aktive stemning set længe. Alle er igang på hver deres område. Enkelte har endda været så initiativrige, at de har haft tid og fantasi til at trykke ekstra pengesedler…... Den slags straffes jo hårdt af byrådet… gabestok, ingen løn samt samfundstjeneste så som fejning og udryddelse af muldvarpeskud blev idømt bl.a.
 

Stor tak til de forældre og bedsteforældre der har givet et nap med i løbet af ugen. Det har været en stor fornøjelse at kunne gør brug af jeres spidskompetencer. En særlig tak til Charlotte og Ulla der har været med hele ugen.

Nyt fra bestyrelsen

Kære forældre... - lidt nyt fra bestyrelsen.

Medens vi går og venter..... - og det er ikke kun på jul, men også på byggetilladelsen til hallen, har vi påbegyndt noget fundraising i den mere beskedne størrelse, og det vi lige nu går efter, det er fonde og forretninger der vil støtte med håndboldmål, med badmintonstøtter, med basketkurve og udsmykning inde og ude, og scenemateriel lys og lyd. Vi efterlyser gode ideer fra jer kære forældre, hvis I kender nogen som vi skal huske at spørge eller søge.

Vi har på december mødet besluttet 2017 budgettet og i hovedtræk har vi arbejdet med at tilføre undervisning (både løn til ansatte og til undervisningsudgifter) rigtigt mange flere midler, lejrskoler har fået flere midler og hallens indtægter og udgifter balancerer med de 100 kr. mere pr. elev som skolepengene øges med fra august 2017. Vi har fået et par procents stigning i statstilskud hvilket har muliggjort alle disse gode ting, samtidig forventer vi at vi har det samme antal elever efter sommerferien, som vi har i dag. Alt i alt IGEN et meget fint og realistisk budget.

Der er generalforsamling tirsdag den 7. marts 2017. Indkaldelse kommer senere, men vi kan allerede nu fortælle jer at vi vil sørge for at der bliver nogle oplæg efter alderstrin, der kommer oplæg fra mindst en lejrskole og at vi er særdeles åbne for emner til generalforsamlingen i øvrigt. De kan sendes til formanden.

Rigtig god jul - ønskes I alle af bestyrelsen
Christian Duus

Farvel
Det er trist at jeg må meddele at Stella fra Skovmus flytter skole af pekuniære årsager. Vi har fra skolens side tilbudt forskellige løsningsmuligheder uden succes desværre. Vi ønsker Stella og familien alt godt på den nye skole og kommer da helt sikkert til at savne Stella og den altid  positive tilgang Bitten til hver en tid har vist.

 

Lus

Vi er til stadighed udfordret af lus. I har som forældre pligt til dagligt at tjekke jeres barn for lus og behandle det før det kommer i skole. Ser vi at et barn har lus, vil vi straks bede om, at det bliver afhentet til behandling hjemme - også midt på dagen.                                                       

Sidste skoledag før juleferien
Vi starter med at gå fra skolen samlet i kirke kl. 8. herefter er der hygge i klassen. Vi slutter af med den traditionelle pakkeleg, hvor alle børn medbringer en eller to “værdiløse” gaver, som er fint pakket ind. Det er en festlig afslutning, hvor man går all in på at få den største eller flotteste pakke ;)

 


Nyhedsbrev uge 50

Hørt i forbifarten:
På vej hjem fra julegudstjenesten:
Pernille: ”Jeg har lige været ovre ved min farmors grav den anden dag. Jeg havde en lille gave med. Og hun blev rigtig glad for den.. ;-)

Nichlas på vej ud af kirken: “ Ej der er godt nok mange døde her…..”

 

Juleafslutning
Vi har i dag haft en rigtig hyggelig afslutning med start i kirken, hvor vi oplevede skøn luciasang og julefortælling - og Jens Mortens dejlige trompetspil ikke at forglemme. Derefter hygge i klasserne hvorefter hele skolen i fællesskab sang julen ind og fik det nye klaver godt indviet ;) Vi sluttede af med pakkespil i gymnastiksalen - det er altid et festligt punktum. Selv om man som 9. kl. lige syns hmmm så gribes alle alligevel af den glade og sjove stemning, når der må stjæles pakker til sidst - og der er stor gavmildhed til de der ikke fik noget ;-)

Julebøl

Tak for sidst :-). Det var da den mest fantastiske lang-lørdag i Julebøl ever. Fantastisk skøn stemning og sikke da mange glade kunder i alle butikker, cafeer og værksteder. Tak for den store opbakning. Vi kunne helt hamle op med travlheden i Tivoli samme dag. Det er altid skønt at møde de mange bedsteforældre også.

Farvel
Det har været trist i denne uge at skulle sige farvel til to dygtige og vellidte medarbejdere, der har været med fra starten i 2011/2012. De har med hver deres forskellighed og indsats bidraget til den succes vi har haft i forbindelse med at lave den gode  skole, vi har nu. Vi har afsluttet deres dygtige og engagerede tid på skolen på hyggeligste vis i personale regi og vi ønsker både Mette og Bente alt godt fremover - Mette på Danfoss i Gråsten og Bente på Cornelius Hansen skolen i Flensborg. Vi glæder os til deres besøg ved festlige lejligheder fremover. Så det bliver et på gensyn ;) Vi fik også sagt farvel til Stella. Rigtig god vind til hende også fremover ;)

Fysiklokale
Der er i denne uge lagt allersidste hånd på færdiggørelsen af fysiklokalet, så rammerne for undervisningen efter juleferien er nu endelig helt på plads. Der er kommet et rigtig godt og flot resultat ud af det. Det er bare vores nye stolthed lokalemæssigt!                                

Ingen Pasning i Trækronen 2.1.2017
2 har  givet udtryk for behov for pasning d. 2. januar så Trækronen holder lukket. De to passes i Svalen ;)

Hermed årets sidste infobrev fra Trækronen
.
Julestemningen er begyndt at indfinde sig i Trækronen. Nisser har været på spil, og fra legerummet har vi set, at julemanden bor på Havremarken. Det var en sensation lige indtil en af myrerne tørt konstaterede, at det bare var en mand, der klædte sig ud i julemandstøj.      - Det havde han selv set. Heldigvis satte kommentaren ikke en stopper for andre børns søgen efter skattekort og julemand udendørs. Et par stykker har til og med været julemandens hjælpere og samlet papir og affald på sportspladsen. – Håber det gir afkast i lidt større julegaver ;o) Vi har desuden haft julehygge med julesang og risengrødsspisning. Børnene sang af deres lungers fulde kraft, så det var den rene fryd. Og hyggeligt, det var det i hvert fald!

Det har været et efterår med mange aktiviteter. Udover de aktiviteter vi laver i trækronetiden, er der som tidligere nævnt også forskellige tilbud fra HFIF og valgfag udbudt fra skolens side. Det kan derfor være noget at et puslespil at finde tid til aktiviteter, så flest muligt af børnene kan ha mulighed for at deltage.

Vi har haft julegaveværksteder mandage og onsdage i november måned. Der har været så stor tilslutning, at vi har været nødt til at bestille ekstra materialer hjem.– Ovenikøbet har et par af de større børn, som ellers ikke er i Trækronen, ønsket at deltage.

Flere af de større børn har ønsket sig lego til Trækronen. Vi synes, det er godt legetøj og har derfor købt en stor sæk med brugte legoklodser. Ser frem til, at børnene får mange sjove og kreative timer til at gå med det.

Siden sidst har der også været afholdt ELF- samtaler. I den forbindelse har vi haft samtaler, hvor vi har udfyldt et smileyskema med hver enkelt af børnene. Det er en god mulighed for os, til at snakke med børnene om, hvordan de oplever det at være i Trækronen. Det betyder meget for os, at børnene er glade for og trygge ved at være her. Det er da også det indtryk vi har, når vi er sammen med børnene i hverdagen, og det blev bekræftet i samtalerne. Vi deltager ikke i ELF-samtalerne, men har I spørgsmål eller kommentarer til skemaerne, håber vi, I kommer til os. Så tager vi os gerne tid til at snakke med jer.

Vi vil endnu engang minde om, at det er vigtigt at jeres børn har udetøj på efter vejrforholdene. For tiden indbefatter det hue, handsker og halstørklæde, samt sko som kan tåle at blive våde. Der skal altid ligge tørt skiftetøj både til skole OG trækronetid klart i børnenes kasser. Tjek efter med jævnlige mellemrum, at der er ekstra strømper og tøj.

Vi vil desuden igen opfordre til, at børnene har hjemmesko, de kan bruge, når de er i Trækronen, da det ofte er fodkoldt.

Vi giver alle børn besked om, når det er tid til at gøre sig klar til bussen, eller til at gå hjem. Det gør vi gerne. - Dog arbejder vi ligesom skolen med, at børnene bliver mere selvhjulpne. I den forbindelse har vi foreslået de større børn, at de kan ønske sig et ur, gerne i julegave. Det selv at kunne følge med i, hvad klokken er, og hvornår der fx er gået 5-10 min, mener vi godt, vi kan forvente af børn, der går i skovmuseklassen og opefter.

Husk børnene på at tømme deres kasser inden juleferien. Ærgerligt hvis de julegaver, de har brugt tid på at lave ikke kan åbnes juleaften.

I forrige nyhedsbrev skrev vi, at vi ville skrive en ny trækronetekst til skolens hjemmeside.

Den er nu lagt ind. Klik ind og se: http://www.graenseegnens-friskole.dk/skolen-traekrone.htm

 

Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår 2017.

Jule og nytårs hilsner fra Trækronen

Kirsten, Bjarne, Vicky og Sonja

 

Første skoledag efter juleferien 3.1. 2017
Normal skoledag, hvor vi også byder velkommen til vores nye fuldtids fastansatte lærer Sandie Kählig og tillige Mette Auning, som hjælper os med et mindre antal timer indtil sommerferien. Hjertelig velkommen til jer begge. Vi glæder os til at komme i gang med samarbejdet med jer ;)