»Forside   »Kalender   »Kontakt   »Om skolen   »Klasser   »Undervisning   »Praktisk info   »Arbejdsgrupper   »Links   »Nyhedsbreve
du er her: arkiv for nyhedsbreve/skoleåret 2016/17/august - siden er sidst opdateret 15.12.17

Skoleåret 2016/17

» august

» september

» oktober

» november

» december

» januar

» februar

» marts

» april

» maj

» juni

Arkiv for nyhedsbreve

August 2016/17 - uge 33 & uge 34


Nyhedsbrev uge 33                 

 

Hørt i forbifarten
Filippa spørger mandag morgen: ”Anne, hvorfor har du sådan en kjole på?” Jeg undrer mig lidt, for jeg har jo bare min rødstribede ballonkjole på, som så mange gange før – og spørger: ”Hvad tænker du mon på?” Filippa: ”Jamen jeg syns bare det ligner en natkjole……. :-) ”


Overnatning Egern

Egernklassen havde sammen med Helle og Mette overnatning på skolen fra torsdag til fredag. Aftensmad og hygge med diverse gemmelege osv. En super hyggelig aften. Til køjs i Hulen og så gik turen ellers med Helle ned mod skoven med teambuilding for øje. Et vellykket arrangement med højt humør og engagement fra alle ;-)

 

Goddag og farvel
Vi har desværre måttet sige farvel til Tobias, som skulle have gået i 9. klasse. Familien valgte efter 1. skoledag at Tobias alligevel ikke skulle gå hos os. Vi ønsker Tobias alt godt fremover.
På mandag starter Felix i 0. klasse :-). Velkommen til Felix Johansson og hans familie ;-)

Mountainbike tur
På onsdag tager Lars og Bjarne på mountainbike banen i skoven med de børn, der har medbragt cykel og hjelm ;-)

Trompetundervisning.
Vi fortsætter succesen fra sidste år. 2.-3.-4.-5.kl tilbydes trompetundervisning hver torsdag fra kl. 14.10- 14.30. Tilmelding snarest - efter først til mølle princippet, idet der er begrænsede pladser.

Fotografering på torsdag 25. august
Hvert andet år tages der portrætfotos af børnene på skolen. I år sker det på torsdag. Er der søskende til børn i Svalen kan der tages søskendefoto onsdag i Svalen. I så fald skal den blå seddel udfyldes. Alle har fået fotosedler med hjem, som skal udfyldes og underskrives ifm fotograferingen. Der tages ikke foto af børn der ikke har afleveret en seddel. Alle børn fotograferes dog til et klassebillede også uden underskrift!.

Idrætsdag i Kværs fredag d. 26. august
På fredag drager 0.-5. kl. til idrætsdag i Kværs. Søgård deltager tillige. De yngste køres i biler og 2-5. klasse cykler, så HUSK CYKLER OG HJELM på FREDAG. Vi afventer programmet fra Kværs, som givet byder på spil og kampe på kryds og tværs af skolerne.
Da de i Kværs ikke har klasser over 6 kl., er vi blevet bedt om selv at organisere et alternativ for den ældste aldersgruppe. Det betyder at Egern og Ulve får et særligt tilrettelagt program for fredag fra 7.45-12.15 sammen med Helle og Bente, hvorefter de får weekend.
Har du som forældre tid og lyst til at deltage i Kværs eller hjemme, er du mere end velkommen til det. Giv blot klasselæreren besked.

Minisamfund 1.- 10. december
I denne uge fik vi taget endnu et spadestik ifm forberedelserne af minisamfundstemaet på tværs af alle klasser fra 1-10. december. Et tema vi tænker at lave hver 3. år, så alle kan gennemleve de forskellige udviklingstrin.

MEN for at et sådan minisamfund kan fungere mest optimalt kræver det en del hænder. I forældre invieteres hermed til at deltage en dag eller flere. Vi tænker bl.a. at vi skal have lavet en bank, jobcenter,1. hjælp, skole, restaurant, Fun/Fitnesscenter, massør og wellness, cremer, rengøring, genbrug, nyhedsbureau, værksteder m. smykker, julepynt, konfekt, kunst, mm.
Ulve ansættes som direktører og arbejdsgivere og der sker meget meget mere ;)

Tænker du at du kan og har tid og lyst til at byde ind på ovenstående eller har andre ideer så meld straks tilbage, så du allerede fra starten kan inddrages i planlægningen. Der er intet at være bange for og sæt heller ikke dit lys under en skæppe. Meld dig glad og gerne – der er brug for ekstra hænder også selv om du kun kan en enkelt dag ;) - Spørg evt Trine, Charlotte eller Nicole - alle forældre, som har været med for 3 år siden, hvis du vil vide mere om hvordan det var at deltage i denne fantastiske uge.

Minisamfundet slutter med julebazaren lørdag d. 10 dec. hvor dagen fortsætter med juletræsfest i HFIF regi bl.a.
 

Fripladstilskud

De der vil søge om fripladstilskud kan kikke forbi Maja/kontoret og hente et skema snarest.

Det skal udfyldes og afleveres aller senest d. 1. september. Det er nu der skal søges for hele skoleåret. Man kan ikke søge i løbet af året.


 

Nyhedsbrev uge 34

Hørt i forbifarten: Magnus D sidder inde i sin nye Ørneklasse med en del piger omkring sig og udbryder:” Se hvad jeg kan…… jeg kan score damer ;-)”

Set i forbifarten
En elev fra Egern havde glemt at medbringe en vandprøve fra Flensborg Fjord som aftalt. Hvad gør man så? Jo en flok kammerater meldte sig under fanerne - af dem cyklede Johanna, Sophia og Mikkel straks til Sønderhav for at hente vandprøven så undersøgelserne kunne gennemføres planmæssigt hos Mette i geografitimen - sejt ;-)

Mountainbiketur i Trækronen
I onsdag gennemførte 12 friske unger en mountainbiketur sammen med Bjarne og Lars - rigtig godt og professionelt hjulpet af Bent.
Det var så stor en succes at turen gentages på mandag. Så husk cykel, hjelm og gode ben :-)

Goddag og farvel
Vi byder Emil Galley og hans familie velkommen tilbage på skolen. Nu er vi 117 elever.

Fotografering
Der blev helt sikkert taget en bunke dejlige portrætfotos i torsdags. Det er fantastisk at have Vicky til denne koordinationsopgave ;-)

Idrætsdag i Kværs sammen med Søgård samt idrætsdag hjemme på skolen
Hvor heldig har man da lov at være - og vi nævner jo ikke noget om, at det næsten var for varmt… Sikke et skønt vejr at sende Mus og Ørne afsted på cykel til Kværs i.
0. - 5. kl var i fuld vigør hele formiddagen derude sammen med Søgård Friskole. Der blev spillet, løbet og leget på tværs af skolerne.
Hjemme blev Egern og Ulve udfordret af Helle og Bente med div idrætsaktiviteter i bedste OL ånd og afslutningsvis spillede de stratego. Det så virkelig ud til at de morede sig og var godt igang ;-) De kunne desværre ikke være med i Kværs, idet Kværs Idrætsfriskole  ikke kunne se sig ud af at inddrage disse årgange.
En super fin Idrætsdag  på alle måder for alle skolens 117 børn ;-)
 

 

Trompetundervisning.
Vi fortsætter succesen fra sidste år. 2.-3.-4.-5.kl tilbydes trompetundervisning hver torsdag fra kl. 14.10- 14.30. Tilmelding senest onsdag d. 31. august (se fil) til Anne - efter først til mølle princippet, idet der er begrænsede pladser. Start torsdag d. 1. september. Jens Morten har atter kunnet skaffe et antal trompeter, som vi kan stille gratis til rådighed ;-)


Grænseløb lørdag d. 17. september
Alle der har fået udleveret en t-shirt bedes medbringe den renvaskede røde Grænseegnens Friskole t-shirt til forældremøderne i kommende uge.  Vi skal nemlig snarest have styr på, hvem der ikke har t-shirts de kan passe, så vi kan være sikre på at alle 117 elever kan stille op til Grænseløbet 17. september i skolens røde t-shirts ;-) Skal en elev undtagelsesvis fritages skal det ske senest 1. september til mig. Det var ikke så heldigt at et større tilmeldte antal elever slet ikke dukkede op sidste år på løbsdagen. Det er yderst pinligt at modtage pokalen for største hold hvis vi alligevel ikke er det blot fordi alle ikke dukker op. Bliver man syg på dagen, som anses for at være en skoledag, skal man selvfølgelig melde sig syg. Denne dag sendes en SMS til Anne 20672705.

Minisamfund 1.- 10. december
Meld dig gerne til dit at deltage i denne minisamfundsuge. Du kan henvende dig hos Anne, hvis du gerne vil vide mere eller melde dig under fanerne :-) Vi er meget interesserede i flere hænder om muligt. Vi skal lave skole, der laver julepynt, hudplejeprodukter, massage, restaurant, julepynt, genbrugsbutik, bank og meget mere. Har du en kreativ idet eller bare en ide du tænker vi kan bruge eller som du kan byde ind med  - så glæder vi os som altid til at høre om den/fra dig :-)
Minisamfundet slutter som sagt med
julebazaren lørdag d. 10 dec. hvor dagen fortsætter med juletræsfest i HFIF regi bl.a. Sæt allerede nu et stort X i kalenderen.

Badminton
Gerda starter atter Badminton op under HFIF. Fredag d. 26.08 kl 16-17 i Grænsehallen for børn og unge
Onsdag d. 31.08 kl 15-16 på Grænseegnens Friskole - især for begyndere - Dvs for skolebørnene!
Onsdag d. 31.08 kl. 19-20 i Grænsehallen i hal 3 især for unge - altså vore store skolebørn.
Samme dag fra kl. 19-23 begynder seniorerne tillige i Grænsehallerne.
Vel mødt til alle skulle jeg hilse fra Gerda at sige - hun brænder for ungdomsarbejdet :)
 

Fripladstilskud

De der vil søge om fripladstilskud kan kikke forbi Maja/kontoret og hente et skema snarest.

Det skal udfyldes og afleveres aller senest d. 1. september. Det er nu der skal søges for hele skoleåret. Man kan ikke søge i løbet af året.