»Forside   »Kalender   »Kontakt   »Om skolen   »Klasser   »Undervisning   »Praktisk info   »Arbejdsgrupper   »Links   »Nyhedsbreve
du er her: arkiv for nyhedsbreve/skoleåret 2016/17/april - siden er sidst opdateret 15.12.17

Skoleåret 2016/17

» august

» september

» oktober

» november

» december

» januar

» februar

» marts

» april

» maj

» juni

Arkiv for nyhedsbreve

April 2016/17 - uge 13, 14, 16 & 17

Nyhedsbrev uge 13

Nyt fra hallen
Så fik vi rejst spærene og holdt torsdag et rejsegilde med 300 festglade mennesker. Perfekt!
Vi fik i ugens løb tilladelse til at etablere jordvarmeanlægget og det vil vi så supplere med dels solceller - og dels en forbindelse til skolen så der kan leveres varme både det "ene og det andet sted" efter hvor det er bedst og billigst! Det betyder at boldbanen bliver gravet op i løbet af kort tid for at VI SOM FORÆLDRE skal lægge 2000 meter slange ned - og genetablere boldbanen! - Men det kan vi jo også, ved jeg.
Fra mandag og de kommende 3 uger lægger de tag og isolerer. Når de er færdige med taget i den ende der vender over mod skolen, påbegynder de opmuring af skillevægge til omklædning og toiletter. I dagene op mod påske (hvor skolen har lukket) graves der fjernvarme/strøm mellem skole og hal og der graves fra fortovet til hallen med et vandrør.

Det skrider bare frem efter tidsplanen - så jer, der gerne vil være med til at planlægge og gennemføre en kæmpe indvielsesfest - skal bare melde jer nu!!!
Venlig hilsen
Christian Duus

Svømning
Svømning for Ørne nærmer sig slutningen - sidste gang er fredag inden påske. Jeg vil i den forbindelse takke Ester (Davids mor) mange gange fordi hun troligt i vinter har siddet vagt i hallen hver fredag, så der altid var to voksne i tilfælde af, at der blev brug for det. Ester har været rigtig god til også at hygge om børnene. 1000 tak for en uundværlig indsats Ester ;)

 

Holddeling
Jeg vil gerne invitere kommende 1.-2.-3.kl til et informationsmøde om holddeling fremover. Det bliver tirsdag d. 25 april kl 17 - 18.
 

Ren by på lørdag kl. 10
På lørdag er der aktion ren by i Holbøl. Mød op ved vores nye hal (det lyder da som sød musik ik’? ;)) kl 10. Der kvitteres med pølse, øl/vand. Husk det er os selv og vore børn der smider affaldet - altså os fra byen selvfølgelig.

Smid tøjet Danmark - for et godt formål
Vi samler tøj ind fra 1. maj til 19.maj. Sæt det i gennemsigtige lukkede sække i den orange aula.
PS. Vidste I at 10 kg genbrugstøj kan give to børn mad i en måned?


Nyhedsbrev uge 14

Nyt fra hallen v. Christian

Alle spær og åse er nu opsat – og hallen tager for alvor form.

I næste uge graves der vand ind til hallen og et fjernvarmerør mellem hallen og skolen, på den måde undgår vi at drille børnenes frikvarter alt for meget J

Vi forventer at få tilbagemeldinger fra idrætsforeningen om deres behov for timer om eftermiddagen, aftenen og weekends – men ellers håber vi, at I alle vil være med til at sprede budskabet om, at vi snart er klar til at udleje hallen til foreninger m.v.

 

God påskeferie

Christian Duus


Hørt i forbifarten
Anne spørger Vicky om man virkelig kan løbe et helt halvmaraton som hun lige har løbet i Berlin i sidste weekend. Vicky svarer prompte: “Ja da, til et halvmaraton løber man sørme hele vejen, ellers får man da helt stive ben og den fede stemning bærer jo en igennem, man bliver helt høj af det”
Så sejt siger vi bare ;)
 

Ændring i ferieplanen for kommende skoleår 2017-2018

1. skoledag efter sommerferien er ændret fra d. 6. august til d. 13. august 2017.

Det skyldes at eksamensdatoer kan blive lagt i den sidste uge i juni, hvilket jeg ikke har været vidende om før nu. Det betyder også at børnene, hvis vi starter d. 6. august, får langt mere end de 200 skoledage, der er på et skoleår.
Det vil forhåbentlig glæde en del forældre og børn, at der nu er mulighed for at deltage i diverse idrætstilbud, som ligger i uge 32 i vores område. Trækronen er selvfølgelig også åben for pasning. Det vil fremgå af ferieplanen, hvornår det er muligt.

Husk at kommende skolebørn (nye 0. kl.) naturligvis kan blive passet i Trækronen fra 1. august, hvor de er indmeldt i skolen. Mere om tilmelding til det senere.


Det var Sangens dag i dag

Vi holdt tidligt frikvarter, så vi kunne sidde klar-parat foran storskærmen kl. 10.00, tunet ind på DRUltra, hvor der blev sendt direkte fra den årlige Skolernes sangdag, hvor over 200.000 børn fra hele landet var online samtidig, for at synge foråret ind med en skøn buket sange akkompagneret af Copenhagen Phil. Bubber var værten, der drømte om at være del af et boyband:)

Se billeder på vores facebookside.

Vi sang:

I østen stiger solen op, Jeg har fanget mig en myg, Her bor jeg, Danmark nu blunder, Så’n er det, Lyse Nætter, Flower Power tøj, MGP-vindersangen 2017 - kan man ønske sig noget bedre, end at blive sunget på påskeferie?
 

Besøg af Børnetelefonen

Vi er så heldige at få besøg af Børnetelefonen fra Børns Vilkår mandag d. 24.4. De vil holde foredrag og workshop for 4.-9. klasse. Temaet er børns rettigheder og muligheder for at få hjælp, hvis der er brug for det.

Vil I som forældre vide mere, så kan I besøge: https://bornsvilkar.dk/lp/drip/vil-du-stoppe-svigt-og-misbrug-af-born-i-danmark?gclid=CjwKEAjwq5LHBRCN0YLf9-GyywYSJAAhOw6mD_QktGzemBOLTRrEPwzcr20I7ftf__XkguXIiRHl6hoCDsXw_wcB

- hvor der både er link til Børnetelefonen og Forældretelefonen, en gratis rådgivningslinje til forældre.

Goddag og Farvel
Vi har fra denne uge måttet undvære Jonas igen - Jonas som har været i virksomhedspraktik i 3 måneder. Han har fået ryddet op i mange hjørner og fået malet her og der mm.. Rigtig god vind til Jonas, som har fået arbejde i Svalen.
Lige efter påske siger vi goddag til Rio som starter i 0. klasse. Hjertelig velkommen til Rio og hans familie.


Krabledyr...
Husk lige at lede - ikke efter påskeæg, men efter luseæg i børnenes hår. Der har været tilfælde af lus igen, og det ville være skønt hvis vi alle mødtes fri for krabledyr efter påskeferien!

Smid tøjet Danmark - for et godt formål
Vi samler tøj ind fra 1. maj til 19.maj. Sæt det i gennemsigtige lukkede sække i den orange aula.
PS. Vidste I at 10 kg genbrugstøj kan give to børn mad i en måned?

Nyhedsbrev uge 16

Så er vi atter godt i gang efter en dejlig men kølig påskeferie.

 

Nyt fra hallen
Husk at følge billeder og info på facebook hver torsdag ;)


It gruppen

IT-Teamet har atter konstitueret sig og har haft en sjov arbejdsaften i torsdags. Vi har nået at pille access point ned, som gik død ved lynnedslag i 2015(!), monteret projektor, sat HDMI-kabel op, pillet dit og dat ned og sat dims og dut op. Hvis også du brænder for dimser og dutter eller elsker at dele din viden om HDMI, access point, router, switch, trådløse LAN-kabler osv. eller bare vil vide mere om det, er der plads til dig. Du er velkommen til at henvende dig til David fra bestyrelsen (42442405; david@eigo.dk) eller Christian (lærer: christian@graenseegnens-friskole.dk).
Der er altid brug for flere hænder ;)

 

Besøg i Trækronen
Trækronen har i torsdags haft besøg af SFO personale fra Oksbøl Friskole. De var på inspirationstur i det sønderjyske og fik hos os en en snak med Sonja samt en rundvisning på hele matriklen. Det er altid dejligt og spændende at høre hvad udefrakommende tænker og ser. De var især imponerede af vores faciliteter, udenom men ikke mindst de indendørs lokaler, ligesom de fandt vores overtagelsesrutiner omkring skole/fritid inspirerende. Og så er de fleste jo lidt misundelige på vores halbyggeri ;)
Deres besøg har vagt tanker om muligheden for at vores personale kan drage på en lignende inspirationstur engang. Det er altid givtigt at søge inspiration hos andre og man får egen værdier og rutiner sat lidt i perspektiv.

 

Smid tøjet Danmark - for et godt formål
Vi samler tøj ind fra 1. maj til 19.maj. Sæt det i gennemsigtige lukkede sække i den orange aula.
PS. Vidste I at 10 kg genbrugstøj kan give to børn mad i en måned?


 

Nyhedsbrev uge 16

Nyt fra hallen
Medens vi venter på at der skal isoleres og lægges tag - har fået taget lagt mod syd - sidder vi og tænker i fremtidig drift, arrangementer og økonomi.
Derfor var det dejligt med en gave fra Sønderhav og Omegns Mødelegat, 20.000 kr. - Scene og lyssætning til skoleteater rykker nærmere og nærmere.
Vi mangler stadig gode ideer og mest af alt folk der gerne vil være med til at lave arrangementer i hallen - bare kom.
Torben Holbeck og hans bror - og måske andre der gerne vil hjælpe (så ring lige til Torben på tlf. 30267340), lægger søndag og mandag 30 m2 soltag på taget!!! - fed hjælp til skolen. I næste uge følger den anden side af taget, og de begynder på at lukke siderne. SPÆNDENDE.
God weekend
Christian Duus


Trafikuge i kommende uge
I uge 18 afholder vi her på Grænseegnens Friskole trafikdage mandag til fredag, 8.-9. klasse undtaget, da de har skriftlig eksamen.

Hver klasse/hold tilrettelægger selv en varieret og spændende undervisning, ud fra skolens plan for Færdselslære. Denne kan ses på skolens hjemmeside. Der mødes efter normal plan mandag til fredag - dog slutter fredag kl. 12.00 for alle elever.
Alle elever bedes medbringe lovlig cykel og cykelhjelm alle dage - elever der kommer langt væk fra, kan have cyklen stående i skolegården under halvtaget fra mandag til fredag.

0. klasse skal tage Gåprøven
3. klasse skal tage Den lille cyklistprøve
6. klasse skal tage Cyklistprøven

I frikvartererne vil det være muligt at cykle rundt på skolens område og bl.a. træne på cykelbanerne, som er optegnet i skolegården/opsat på asfaltbanen.

Der er naturligvis pasning i Trækronen fra kl. 12.00.

Eksamensudtræk
I år er tysk og idræt udtræksfag for 9. kl. 8.kl. skal op i dansk og idræt som årsprøve og får desuden mulighed for at få et større indblik i såvel tysk, eng og naturfagseksamen som de følger på sidelinjen og selv bliver en mindre del af.


Børnetelefonen på besøg

Som nævnt på Facebook, med mange dejlige billeder fra dagen, så havde 4.-9. klasse i mandags besøg i af Børnemobilen. Børnemobilen er et “kørende” undervisningstilbud fra Børns Vilkår, som bl.a. driver Børnetelefonen

Børnetelefonen er et gratis og anonymt tilbud om hjælp og trøst til børn. Ud over at ringe til Børnetelefonen, kan man også skrive på Chatten, til en brevkasse og til et børnepanel, der hedder Børn-hjælper-børn. Ud over hjælp til børn, kan forældre også hente gratis råd og vejledning hos Forældretelefonen. Se mere her: https://bornsvilkar.dk/lp/drip/vil-du-stoppe-svigt-og-misbrug-af-born-i-danmark?gclid=Cj0KEQjwioHIBRCes6nP56Ti1IsBEiQAxxb5G1AdlHSVYHcYbiQ710Ok4oqdEtrWAynJIZ8X-4MTizsaAgS28P8HAQ


Stillingsopslag
Vi er nu klar med et stillingsopslag til den nye lærer, som vi skal ansætte til sommer. Hold øje med facebook og del gerne opslaget ;)

Buskort overgår til rejsekort
Vigtigt at læse filen om nye buskortregler. Husk underskrift og tilbagemelding inden 19. maj! ALLE skolebørn skal have rejsekortet!

Avis indsamling
Vi sorterer jo som bekendt papir og samler derfor gerne aviser, reklamer, ugeblade osv. i vores papirs container, der pt står bag cykelskuret. Smid gerne aviser i containeren. Det vil øge vægten og dermed afkastet ;).
Ikke til affald eller pap!

Smid tøjet Danmark - for et godt formål

https://www.rodekors.dk/det-goer-vi/genbrug/toejcontainer-genbrugscontainer?gclid=Cj0KEQjwioHIBRCes6nP56Ti1IsBEiQAxxb5G67caHv-syS4Ca9Ioj2Dmwgrs8ZgPb0S3J_FxZ6IlLAaAvhm8P8HAQ

Så er det nu I skal smide tøjet. Sæt jeres indsamlede tøj i gennemsigtige lukkede sække i den orange aula - TAK!

 

Kampagne overblik

1. maj: Kampagnestart - Her starter vores tøjindsamling.

14. – 21. maj: Tøjindsamling på TV2 - Kig med på TV 2 i uge 20, hvor I kan se de helt nye programmer "Projekt Smid Tøjet" og følge Smid Tøjet-lastbilen, der kører rundt i landet med Go´ Morgen Danmark og samler tøj ind.

19. maj: Registreringsfrist - Vi samler sammen og vejer hvor meget tøj vi har samlet ind.

PS. Vidste I at 10 kg genbrugstøj kan give to børn mad i en måned?